těstoviny s hermelínem
Potřebné ingredience
těstoviny, cibule, zelenina, sůl, pepř, majoránka, tekuté polévkové koření
Postup přípravy
Postup přípravy receptu Těstoviny s hermelínem:
Uvaříme těstoviny, na oleji osmahneme cibuli, přisypeme mraž. zeleninu, podusíme doměkka. Přidáme sůl, pepř, majoránku, tekuté…
Zapečené těstoviny po italsku
Potřebné ingredience
Pro 4 porce: 350 g těstovin - v suchém stavu (farfalle, penne, spirálky, kolínka,...) ********** olivový olej, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 1 lilek, 1 menší cuketa, 1 mrkev, 2 rajčata, asi 4 lžíce zelených oliv, italské bylinky (směs na pizzu nebo špagety), ochucená rajčatová omáčka, strouhaný sýr, slunečnicová semínka, sůl a pepř na dochucení
Postup přípravy
Na olivovém oleji osmahneme na větši kousky nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, přidáme na kousky pokrájený lilek a cuketu, hrubě strouhanou mrkev, přidáme italské bylinky a vše…
rizoto "po italsku"
Potřebné ingredience
Rýže (nejlépe kulatozrná), olivový olej, cibule, zelenina dle chuti (mrkev, lilek, hrášek..), maso (kuřecí, krůtí, králičí), koření dle chuti (dobrá je např. ochucená alpská sůl s bylinkami), 1,5-2l vývaru (kuřecí či zeleninový)
Postup přípravy
Na rozehřátém oliv.oleji osmahneme v hrnci suchou nepropranou rýži (za stálého míchání) – cca 5min. Poté zalijeme částí připraveného vývaru a vaříme. Na pánvi si na zbytku oleje…
Vynikající rizoto s cherry rajčátky a olivami
Potřebné ingredience
Pro 4 osoby: 300 g rýže Arborio, cca 0,5 l zeleninového vývaru, 500 g krůtích (kuřecích) prsou, cca 50 g parmazánu, cherry rajčátka, černé olivy, cibule, olivový olej, sůl, koření (kurkuma, provensálské apod. dle chuti)
Postup přípravy
Na oleji zpěníme jemně pokrájenou cibulku, když je měkká, přidáme propláchnutou rýži a chvíli opékáme. Pak podlijeme asi polovinou připraveného zeleninového vývaru, mícháme a…
Rizoto s grilovanou medovou dýní Hokkaido
Potřebné ingredience
800 g - 1 kg dýně Hokkaido, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce medu, mořská sůl, pepř, 800 ml zeleninového vývaru, 1 cibule, 2-3 řapíky celeru, kousek čerstvého zázvoru (asi 3cm), 220 g kulatozrnné rýže, šťáva ze 2 citronů, hrst nasekané petrželky, 2 lžíce zakysané smetany, semínka opražené černuchy (nemusí být)
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 220°C (nejlépe s funkcí horního grilu). Dýni i se slupkou nakrájíme na kostičky, rozložíme na plech, pokapeme olejem, osolíme, opepříme a dáme na 10 min.…
***Zapečené těstoviny s kuřecím masem a smetanou***
Potřebné ingredience
Na 4 porce: 300 g těstovin (Penne), 4 kuřecí prsa, 4 vejce, 1 svazek jarní cibulky, 1 střední červená kapie, 250 ml smetany, 200 g 30% strouhaného eidamu, kořenící směs adžika nebo barbecue či jiná dle chuti, sůl, pepř, olej
Postup přípravy
Těstoviny uvaříme dle návodu a propláchneme studenou vodou. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky (asi 1,5 cm), dáme sůl, pepř a kořenící směs a zprudka opečeme na rozpáleném oleji.…
Zapečené špagety se slaninou a třemi druhy sýrů
Potřebné ingredience
anglická slanina, cibule, špagety, zakysaná smetana, kečup, rajčata, balkánský sýr, eidam, hermelín, sůl, pepř, oregáno
Postup přípravy
Špagety uvaříme v osolené vodě. Mezitím nakrájíme na kostičky slaninu a cibuli a necháme osmahnout....
Uvařené špagety smícháme s kečupem, zakysanou smetanou a oregánem. Směs…
Zapečené těstoviny s mletým masem
Potřebné ingredience
300g těstovin, 500g mletého hovězího masa, 1 plechovka krájených rajčat, 1 plechovka tmavých fazolí ve slaném nálevu, 3 stroužky česneku, 250g eidamu, sůl, pepř, vegeta
Postup přípravy
Těstoviny uvaříme. Maso orestujeme na oleji, osolíme, opepříme a ochutíme vegetou. Po zhnědnutí masa přidáme rajčata se šťávou a necháme chvíli dusit. Po 10 min. dáme fazole bez…
Těstoviny s lehkou cuketovou omáčkou
Potřebné ingredience
• 4 lžíce olivového oleje • 50 g másla • 2 stroužky česneku, jemně nakrájené • 1 kg cuket, nakrájených na jemná kolečka • 500 g špaget • 100 ml zakysané smetany • 50 g strouhaného parmazánu • hrst sekané zelené petrželky • sůl a pepř na dochucení
Postup přípravy
Příprava jídla
1. Ve velké mělké pánvi rozehřejte olej a máslo. Zlehka na nich osmažte plátky česneku a cuket, osolte a opepřete. Smažte asi dvacet minut, aby byly cukety…
Těstoviny se sýrovou omáčkou
Potřebné ingredience
Těstoviny (špagety, vřeteny, kolínka...), různé druhy sýrů: eidam, hermelín, niva atd.., pažitka
Postup přípravy
Dáme vařit těstoviny a připravíme si vodní lázeň. Do misky natrouháme (nebo jenom nakrájíme) sýry a potom dáme do vodní lázně. Až se sýr začne roztékat, pomalu mícháme a za chvíli…