Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Rýže a těstoviny

Přidat recept
RÝŽE A TĚSTOVINY
těstoviny s hermelínem

těstoviny s hermelínem

Potřebné ingredience

těstoviny, cibule, zelenina, sůl, pepř, majoránka, tekuté polévkové koření

Postup přípravy

Postup přípravy receptu Těstoviny s hermelínem:
Uvaříme těstoviny, na oleji osmahneme cibuli, přisypeme mraž. zeleninu, podusíme doměkka. Přidáme sůl, pepř, majoránku, tekuté…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Zapečené těstoviny po italsku

Zapečené těstoviny po italsku

Potřebné ingredience

Pro 4 porce: 350 g těstovin - v suchém stavu (farfalle, penne, spirálky, kolínka,...) ********** olivový olej, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 1 lilek, 1 menší cuketa, 1 mrkev, 2 rajčata, asi 4 lžíce zelených oliv, italské bylinky (směs na pizzu nebo špagety), ochucená rajčatová omáčka, strouhaný sýr, slunečnicová semínka, sůl a pepř na dochucení

Postup přípravy

Na olivovém oleji osmahneme na větši kousky nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, přidáme na kousky pokrájený lilek a cuketu, hrubě strouhanou mrkev, přidáme italské bylinky a vše…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
rizoto "po italsku"

rizoto "po italsku"

Potřebné ingredience

Rýže (nejlépe kulatozrná), olivový olej, cibule, zelenina dle chuti (mrkev, lilek, hrášek..), maso (kuřecí, krůtí, králičí), koření dle chuti (dobrá je např. ochucená alpská sůl s bylinkami), 1,5-2l vývaru (kuřecí či zeleninový)

Postup přípravy

Na rozehřátém oliv.oleji osmahneme v hrnci suchou nepropranou rýži (za stálého míchání) – cca 5min. Poté zalijeme částí připraveného vývaru a vaříme. Na pánvi si na zbytku oleje…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Vynikající rizoto s cherry rajčátky a olivami

Vynikající rizoto s cherry rajčátky a olivami

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby: 300 g rýže Arborio, cca 0,5 l zeleninového vývaru, 500 g krůtích (kuřecích) prsou, cca 50 g parmazánu, cherry rajčátka, černé olivy, cibule, olivový olej, sůl, koření (kurkuma, provensálské apod. dle chuti)

Postup přípravy

Na oleji zpěníme jemně pokrájenou cibulku, když je měkká, přidáme propláchnutou rýži a chvíli opékáme. Pak podlijeme asi polovinou připraveného zeleninového vývaru, mícháme a…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Rizoto s grilovanou medovou dýní Hokkaido

Rizoto s grilovanou medovou dýní Hokkaido

Potřebné ingredience

800 g - 1 kg dýně Hokkaido, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce medu, mořská sůl, pepř, 800 ml zeleninového vývaru, 1 cibule, 2-3 řapíky celeru, kousek čerstvého zázvoru (asi 3cm), 220 g kulatozrnné rýže, šťáva ze 2 citronů, hrst nasekané petrželky, 2 lžíce zakysané smetany, semínka opražené černuchy (nemusí být)

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 220°C (nejlépe s funkcí horního grilu). Dýni i se slupkou nakrájíme na kostičky, rozložíme na plech, pokapeme olejem, osolíme, opepříme a dáme na 10 min.…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
***Zapečené těstoviny s kuřecím masem a smetanou***

***Zapečené těstoviny s kuřecím masem a smetanou***

Potřebné ingredience

Na 4 porce: 300 g těstovin (Penne), 4 kuřecí prsa, 4 vejce, 1 svazek jarní cibulky, 1 střední červená kapie, 250 ml smetany, 200 g 30% strouhaného eidamu, kořenící směs adžika nebo barbecue či jiná dle chuti, sůl, pepř, olej

Postup přípravy

Těstoviny uvaříme dle návodu a propláchneme studenou vodou. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky (asi 1,5 cm), dáme sůl, pepř a kořenící směs a zprudka opečeme na rozpáleném oleji.…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Zapečené špagety se slaninou a třemi druhy sýrů

Zapečené špagety se slaninou a třemi druhy sýrů

Potřebné ingredience

anglická slanina, cibule, špagety, zakysaná smetana, kečup, rajčata, balkánský sýr, eidam, hermelín, sůl, pepř, oregáno

Postup přípravy

Špagety uvaříme v osolené vodě. Mezitím nakrájíme na kostičky slaninu a cibuli a necháme osmahnout....
Uvařené špagety smícháme s kečupem, zakysanou smetanou a oregánem. Směs…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Zapečené těstoviny s mletým masem

Zapečené těstoviny s mletým masem

Potřebné ingredience

300g těstovin, 500g mletého hovězího masa, 1 plechovka krájených rajčat, 1 plechovka tmavých fazolí ve slaném nálevu, 3 stroužky česneku, 250g eidamu, sůl, pepř, vegeta

Postup přípravy

Těstoviny uvaříme. Maso orestujeme na oleji, osolíme, opepříme a ochutíme vegetou. Po zhnědnutí masa přidáme rajčata se šťávou a necháme chvíli dusit. Po 10 min. dáme fazole bez…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Těstoviny s lehkou cuketovou omáčkou

Těstoviny s lehkou cuketovou omáčkou

Potřebné ingredience

• 4 lžíce olivového oleje • 50 g másla • 2 stroužky česneku, jemně nakrájené • 1 kg cuket, nakrájených na jemná kolečka • 500 g špaget • 100 ml zakysané smetany • 50 g strouhaného parmazánu • hrst sekané zelené petrželky • sůl a pepř na dochucení

Postup přípravy

Příprava jídla
1. Ve velké mělké pánvi rozehřejte olej a máslo. Zlehka na nich osmažte plátky česneku a cuket, osolte a opepřete. Smažte asi dvacet minut, aby byly cukety…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Těstoviny se sýrovou omáčkou

Těstoviny se sýrovou omáčkou

Potřebné ingredience

Těstoviny (špagety, vřeteny, kolínka...), různé druhy sýrů: eidam, hermelín, niva atd.., pažitka

Postup přípravy

Dáme vařit těstoviny a připravíme si vodní lázeň. Do misky natrouháme (nebo jenom nakrájíme) sýry a potom dáme do vodní lázně. Až se sýr začne roztékat, pomalu mícháme a za chvíli…

Zobrazit více...

Kategorie