Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Rýže a těstoviny

Přidat recept
RÝŽE A TĚSTOVINY
Těstoviny s tuňákem a kukuřicí

Těstoviny s tuňákem a kukuřicí

Potřebné ingredience

1 balení těstovin, 2 balení tuňáka, 1 plechovka kukuřice, 2 střední cibule, kečup

Postup přípravy

Těstoviny uvaříme podle návodu. Na oleji osmahneme cibulku, přidáme tuňáka a chvilku podusíme. Poté přidáme kečup podle chuti a nakonec přisypeme plechovku kukuřice a chvilku…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Domácí knedlík - vařený v mikrovlnce

Domácí knedlík - vařený v mikrovlnce

Potřebné ingredience

1,5 včerejšího rohlíku 1,5 hrnku hrubé mouky (objem hrnku 0,25l) 2 žloutky 1/2 kávové lžičky soli 1/2 prášku do pečiva 1,5 hrnku studeného mléka 2 bílky

Postup přípravy

Od chvíle kdy se rozhodnete že je uděláte a dobou kdy je budete servírovat na talíře uběhne cca čtvrt hodiny.

Do misky nakrájíme jeden a půl včerejšího rohlíku na kostičky,…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Gulášové rizoto

Gulášové rizoto

Potřebné ingredience

Vepřová plec, cibule, tuk, sladká ml. paprika, sůl, pepř, steril. hrášek a rýže

Postup přípravy

Na tuku osmahnu do zlatova na drobno nakrájenou cibuli, zapráším ml. sladkou paprikou. Přidám na kostičky nakrájené plecko a zaliju vodou (prostě klasický základ na guláš). Vodu…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Těstovinový salát

Těstovinový salát

Potřebné ingredience

Balíček těstovin,1 červená paprika,3 rajčata,1 salátová okurka,1 konzerva kukuřice,20 dkg šunky,20 dkg eidamu,1 sklenička majonézy,sůl

Postup přípravy

Všechny přísady smícháme dohromady a dochutíme solí.

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Knedlík rychlovka z mikrovlnky

Knedlík rychlovka z mikrovlnky

Potřebné ingredience

1 1/2 rohlíku, 1 1/2 hrnku hrubé mouky, sůl, 2 vejce, prdopeč (pr. do pečiva),mléko

Postup přípravy

od chvíle kdy se rozhodnete že je uděláte a dobou kdy je budete servírovat na talíře uběhne cca čtvrt hodiny.
Do misky nakrájíte jeden a půl včerejšího rohlíku na kostičky,…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Zapečené těstoviny

Zapečené těstoviny

Potřebné ingredience

Těstoviny, tuňák ve vlastní šťávě nebo maso v konzervě, kečup nebo krájená rajčata v plechovce, smetana, strouhaný sýr, cibule nebo pórek.

Postup přípravy

Na rozpálený olej dáme cibuli nakrájenou na kostičky nebo pórek nakrájený na kolečka. Necháme zesklovatět. Na to dáme nakrájené maso na kostičky nebo tuňáka, osolíme, ochutíme…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
TĚSTOVINOVÝ SALÁT S TUŇÁKEM

TĚSTOVINOVÝ SALÁT S TUŇÁKEM

Potřebné ingredience

barevné těstoviny,3malé plechovky tuňáka,ledový salát nebo čínské zelí(salát rosso,cokoliv křupavého),2vařené vejce,jarní cibulka,rajský,paprika kapie,ředkvičky(cokoliv máte rádi ze zeleniny),sůl,pepř,2citrony,2lžíce hořčice,(olivy)

Postup přípravy

Uvařit těstoviny,dát vychladit.Zcedit tuňáka a smíchat s nakrájenou zeleninou,salát jen natrhám na větší kusy,okořenit a pokapat citrónem.
Pokud neradi rybu,je to výborné s…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Těstoviny s tuňákem,pestem a zeleninou

Těstoviny s tuňákem,pestem a zeleninou

Potřebné ingredience

Balík těstovin, 2 konzervy tuňáka, 2 sáčky mražené zeleniny, pesto, sůl,pepř,česnek

Postup přípravy

Na pánvičče orestujeme zeleninu,přidáme nadrobno nasekaný česnek a tuňáka,vše prohřejeme.Směs smícháme s horkými těstovinami a pestem./kupuji v Lidlu,mají zelené a červené/.Jíme…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Ako si uvarit zltu cestovinu

Ako si uvarit zltu cestovinu

Potřebné ingredience

500g cestoviny, sol , 1/2 KL kurkum, vriaca voda

Postup přípravy

do vriacej vody pridat sol a kurkum, zamiesat a vsypat cestovinu, uvarit podla zvycajneho postupu
cestovina bude mat peknu zltu farbu a slabu prichut po kurkum
kurkum sa…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Bramborové noky se zelím a klobásou (kuřátkem) - zase rychlé a senzační jídlo!!!

Bramborové noky se zelím a klobásou (kuřátkem) - zase…

Potřebné ingredience

***bramborové noky (1-2 balení po 500g) - můžete i vyrobit vlastní noky, ale nevím jestli se Vám s tím chce patlat***; ***klobásky 300-400g (my dáváme buď nějakou pikatnější čabajku, nebo něco na způsob maďarských klobás, jde i ostravská)***; ***1 velká sklenice sterilovaného zelí 660g (zase klidně můžete nakrouhat svoje čerstvé zelí a podusit, udělat si ho zvlášť)***; ***gulášové koření (nebo směs koření Argentina, či směs na grilované kuře atd.)***

Postup přípravy

nakrájíte klobásku na kolečka, na pánvi (nejlépe teflon) orestujeme zcela bez tuku, stejně pustí trochu omastku, po osmahnutí lehce do křupava, přidám dvě vrchovaté lžičky koření,…

Zobrazit více...

Kategorie