Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pizzy, chleby

Přidat recept
PIZZY, CHLEBY
VÝBORNÁ RYCHLÁ VEČEŘE NEBO POHOŠTĚNÍ !!! CHLÉB SE ZELÍM SLANINKOU A SÝREM

VÝBORNÁ RYCHLÁ VEČEŘE NEBO POHOŠTĚNÍ !!! CHLÉB SE…

Potřebné ingredience

chleba, kyselé zelí v pytlíku, slanina, plátkový sýr (eidam), olej nebo sádlo na pomazání pečicího papíru

Postup přípravy

Nakrájíme si chleba položíme na něj hrstku zelí na to plátek slaniny a plátek sýra. Vše dáme na pečící papír který si potřeme olejem. Pečeme ca. 25 minut při ca 180°C v troubě. Je…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
JEDNODUCHÁ PIZZA- RECEPTÍK Z PIZZERIE

JEDNODUCHÁ PIZZA- RECEPTÍK Z PIZZERIE

Potřebné ingredience

Těsto: 450 g hladké mouky, 1 lžička sušeného droždí, špetka soli, 3 lžíce oleje (i olivový), 250 ml vlažné vody. Dále si připravím na náplň: kečup ale radši rajský protlak smíchaný s pizza kořením a krájeným česnekem, salám, šunku, slaninu - co máte rádi (já to míchám), nastrouhaný sýr Cihlu, cibuli na kolečka popř. papriku, nebo rajče bez dužiny, podušené žampiony na trošce vody, trošce másla, dost soli kmín, a pepř, aby to mělo chuť, olej, pizza koření, plech s pečícím papírem

Postup přípravy

Důkladně vše přísady na těsto prohněteme, já to dám do robotu, těsto může být dost řídké.
necháme v míse -větší, pomastíme trochou olejem
přikryjeme potr. fólií…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Slané tvarohové rohlíky bez kynutí

Slané tvarohové rohlíky bez kynutí

Potřebné ingredience

1 tvaroh (vanička), 125 ml mléka, 150 ml oleje, 500 g polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, sůl. Na posypání hrubou sůl,kmín,nebo semínka,mák a vejce na potření

Postup přípravy

Všechny ingredience smícháme dohromady a utvoříme těsto. Rozdělíme na 5 dílů,každý rozválíme na kruh a nařežeme vždy osm dílků a širší stranu trojúhelníku zarolujeme a klademe na…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Pizza-supertenká jako z pizzerie

Pizza-supertenká jako z pizzerie

Potřebné ingredience

500g hl.mouky, špetka cukru, 1/2 kostky droždí, 180-200ml teplé vody, 2 pl bílého jogurtu, 2pl sladké smetany, 2 pl oleje, 1 čl soli, trochu oleje na potření.

Postup přípravy

Z vody, cukru a droždí necháme vzejít kvásek, šup do pekárny a zadělat-já dávám na program 5-rychle (zadělává 20 minut). Nechat vykynout v lednici-klidně přes noc. Pokud spěcháme,…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Kváskový chleba s receptem na kvásek (s droždím nebo i bez droždí) - zdravý a moc dobrý!!!

Kváskový chleba s receptem na kvásek (s droždím nebo i…

Potřebné ingredience

KVÁSEK: 1. den - 200 g celozrnné žitné mouky, 250 ml vlažné vody, 2. den - 100 g celozrnné žitné mouky, 250 ml vlažné vody, 3. den - 100 g celozrnné žitné mouky, 125 ml vlažné vody, 4. den - 100 g celozrnné žitné mouky, 125 ml vlažné vody TĚSTO: 1000 g mouky (700 g pšeničné chlebové a hladké, 300 g žitné chlebové mouky), 300 g kvásku, 500-600 ml vody (podle hustoty kvásku), 3 ČL celého kmínu, 3 ČL soli, 21 g droždí (1/2 kostičky). Pro lepší kynutí doporučují v knížkách o pečení chleba, přidat 1 malou tabletu celaskonu nebo 1 PL octa. Začala jsem přidávat 1 PL jablečného octa a přidávám i více kvásku (až 500 g).

Postup přípravy

KVÁSEK:
Kvásek je údajně dobré zadělávat v keramické nádobě, ale mám vyzkoušenou i skleněnou a plastovou a funguje to. V průhledných jsou i lépe vidět bubliny, jak kvásek kvasí…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Domácí chlebík bez hnětení

Domácí chlebík bez hnětení

Potřebné ingredience

3 hrnky hladké mouky, 1 hrnek tmavé chlebové mouky žitné, 1 pytlík sušeného droždí, 2 lžičky soli, 2 lžičky drceného kmínu a 2 hrnky vody (případně další semínka, usmaženou cibulku - prostě co kdo rád :-D)

Postup přípravy

Nasypeme do mísy všechny sypké přísady a smícháme, potom přilejeme vodu - množství odpovídá těm dvěma uvedeným hrnkům plným zhruba 1 cm pod okraj. Tohle vše pěkně smícháme tak,…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
DOMÁCÍ HOUSKY (i s návodem na pletení z jednoho kusu)

DOMÁCÍ HOUSKY (i s návodem na pletení z jednoho kusu)

Potřebné ingredience

500 g hladké nebo polohrubé mouky, troška cukru, 50 g tuku (hera, máslo, přidávám trošku oleje), 1 vejce, 3 dkg droždí, 1/8 l mléka, 10g soli

Postup přípravy

Z trošky mléka, droždí a cukru zaděláme kvásek. V mléce rozpustíme tuk a sůl a necháme zchladit. Z mouky, kvásku a mléka vypracujeme tuhé těsto. Necháme kynout, po vykynutí ještě…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Super těsto na pizzu - nekynuté

Super těsto na pizzu - nekynuté

Potřebné ingredience

40dkg polohrubé mouky, 5 lžic oleje, 1 droždí, sůl, 1/4 lžičky cukru, vlažná voda

Postup přípravy

Nasypeme si mouku na vál,dáme cukr, droždí, sůl, olej a trochu vody-vše zpracujeme. Jde to dobře,těsto se nelepí,jde lehce vyválet.Nenecháváme kynout. Obložíme dle chuti,já…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Rohlíky od renuš

Rohlíky od renuš

Potřebné ingredience

500g hladké mouky250ml mlékašpetka cukru1 lžička soli3 lžíce oleje2 vejce1a1/2 lžičky droždí-dávám sušené-modrý pták, to je nejlepší...

Postup přípravy

vypracujeme těsto sami nebo v pekárně.
po vykynutí vytvarujeme rohlíky,necháme ještě nakynout 20-30min a pečeme 10min při 220stup.Pak stáhneme teplotu na 170stup.a pečeme do…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Můj recept na domácí chleba

Můj recept na domácí chleba

Potřebné ingredience

700g pšeničná chlebová hladká mouka (vyzkoušeno Penam z Kauflandu, nebo Ramill z Globusu) 300g žitná chlebová hladká mouka (vyzkoušeno Penam z Kauflandu, nebo Ramill z Globusu) 30g sůl 5g kmín (já mám raději mletý) 5g suchého droždí (já dávám francouzské – bílý sáček s vlaštovkou – má 10g, takže na vystačí na 2 bochníky) 35ml ocet (původně bylo méně, ale já mám radši kyselejší chlebík) 700ml vlažná voda

Postup přípravy

Smíchám všechny suché přísady a dobře promíchám. Přidám vodu a ocet. Robot vypracuje (pomocí háku na tuhá těsta) hladké těsto. V míse nechám kynout 40 minut. Já nechávám kynout v…

Zobrazit více...

Kategorie