Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pizzy, chleby

Přidat recept
PIZZY, CHLEBY
**Moje první domácí housky podle receptu paní Veroniky B. ID 76114 - děkuji!!!!**

**Moje první domácí housky podle receptu paní Veroniky…

Potřebné ingredience

hl.mouka, voda, mléko, sušené droždí, lžička cukru, sůl, olej, žloutek, kmín na posypání, žloutek na potření

Postup přípravy

:-))))

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Domácí dalamánky

Domácí dalamánky

Potřebné ingredience

400 g hladké mouky, 20 g droždí, lžička cukru, 70 ml oleje, lžička soli, 200 ml vlažné vody nebo syrovátky, vejce na potření, semínka a koření podle chuti.

Postup přípravy

Smícháme mouku s olejem, vodou , solí a kašičkou z droždí a cukru, uhněteme v těsto a necháme necelou hodinu kynout. Pak si těsto přendáme na pomoučený vál, rozporcujeme na stejné…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Kváskový Vinohradský pšeničný chléb

Kváskový Vinohradský pšeničný chléb

Potřebné ingredience

* ROZKVAS: 1 lžíce kvásku (dávám žitný), 80 g hladké pšeničné mouky, 100 g vlažné vody; * DÁLE DO TĚSTA: 200 g vody, 350 g hladké pšeničné mouky, 45 g celozrnné (nebo obyčejné) žitné mouky, 9 g soli (případně dle chuti koření, cibulku, brambory ....)

Postup přípravy

Polopatický postup na 1 bochník (cca 800 g) - píšu ho hlavně pro sebe, ale třeba to pomůže i někomu jinému :-)

1. den - příprava kvásku
- smíchat 1 lžíci kvásku + 100 g…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Kváskový chléb - pšenično-žitný - jiný už nepeču

Kváskový chléb - pšenično-žitný - jiný už nepeču

Potřebné ingredience

200 ml vody, 200 ml mléka (nemusí být, stačí dalších 200 ml vody), 3 lžíce olivového oleje, 1 lžička cukru, 2 lžičky soli, 70 dkg mouky (30 pšeničná a 40 žitná), chlebové koření, 200 ml žitného kvásku.

Postup přípravy

Do pekárny tekuté přísady, cukr a sůl a dále v míse smíchám cca 15 dkg hladké pšeničné obyčejné, 15 dkg pšeničné celozrnné hrubé (používám Křemežskou), 20 dkg hrubé celozrnné…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Kváskový chléb Šumava - nehnětený

Kváskový chléb Šumava - nehnětený

Potřebné ingredience

150 g žitné mouky, 300 g hladké (nebo chlebové) pšeničné mouky, 320 g vody, 20 g žitného kvásku, 8 g soli, 5 g drceného kmínu, na posypání plátna trochu celozrnné žitné mouky

Postup přípravy

Podle receptu pana Cuketky - https://www.cuketka.cz/?p=11418


Chléb kyne v míse (nebo ošatce) a peče se v uzavřené formě (ideálně v litinovém hrnci), takže je potřeba…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Pepe*Slaný koláč plněný tvarohovou náplní se zeleninou

Pepe*Slaný koláč plněný tvarohovou náplní se zeleninou

Potřebné ingredience

Těsto: 400g polohrubé mouky(nebo 350g polohr. a 50g celozrnné pšeničné mouky), 20g droždí, vlažná voda na zadělání těsta, 3-5 lžic oleje, sůl, kmín..........Tvarohová náplň: 1x tvaroh, sůl, čerstvá petrželová nať, 2 menší rajčata, asi 10-15 oliv pokrájených na kolečka a 80-100g eidamu jemně nastrouhaného. Můžete si do náplně přidat dle svých chutí cokoli, jen to nesmí být moc mokré a nesmí toho být moc...náplň se natírání tenkou vrstvou.

Postup přípravy

Těsto si necháme připravit v DP nebo růčo zaděláme v míse, jak jsme zvyklé. Těsto nesmí být moc řídké, v případě potřeby přidejte trošku mouky, aby vzniklo vláčné těsto husté tak…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Klobásníky - v pivu, vínu aj.

Klobásníky - v pivu, vínu aj.

Potřebné ingredience

Kynuté těsto:500g hladká mouka / 500g polohrubá mouka / 1x máslo / 2 lžičky soli / 2 žloutky. Kvásek:0,5 teplého mléka / 2 lžičky cukru / kostka kvasnic Masová náplň:1kg mletého masa - vepřová plec / 1x rohlík ve mléku / 6-8 stroužků česneku / sůl / pepř / majoránka / 1x vejce, Podle možnosti přidávám buď na malé kostičky nakrájenou slaninu nebo klobásky...počet dle mého odhadu...klidně buď 15-20 dkg slaniny, nebo třeba 2-3 nožky klobásy.

Postup přípravy

Nejprve si připravím kvásek.

Poté navážím mouky, pořádně smíchám se solí, poté přidám žloutky, máslo a kvásek.Těsto pořádně zpracuji a nechám kynout na teplém místě…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Fitness chléb bez mouky

Fitness chléb bez mouky

Potřebné ingredience

...čistozrnný chléb jsem si oblíbila na první zakousnutí, ale jelikož u nás jsem ho viděla prodávat pouze v Lidlu, tedy spíše neviděla, protože regál je vždy prázdný (nevím, zda jen já mám takovou smůlu-jak je to u vás???) pustila jsem se do toho sama a metodou pokus-omyl jsem se dopracovala k výsledku, který nám i návštěvám tuze chutná, přičemž inspirací mi byla Monika Brýdová, která mě nakopla s tou vlákninou, dřív jsem zkoušela jiné pojivo jako mletý len, mleté chia, ale nikdy to nebylo úplně ono. Ještě jedna poznámka-chléb vyjde opravdu dost draho-nejíme ho denně, je to taková chuťovka na ozvláštnění. Takže, potřebujeme: 600g suché směsi, kterou tvoří 150g ovesných vloček a zbytek směs oříšků a semínek, moji obvyklou směs tvoří slunečnice, dýňová semena, chia, kešu, len, slané arašídy, vlašáky a mandle (mohou být i uzené-ještě lepší). Dále potřebujeme 3 lžíce sypkého psyllia-vlákniny-výrobců je spousta-koupíte ve Zdravé výživě nebo v lékárně, lžíci datlového sirupu (lze nahradit agávovým, javorových nebo i medem) 3 dl vody a 2 menší kávové lžičky soli.

Postup přípravy

...postup je jednoduchý-vše sypké promícháme, přidáme sirup a vodu, rukou dobře promícháme a vzniklou směs pořádně napěchujeme do chlebíčkové formy vyložené pečicím papírem (forma…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
DOMÁCÍ BRAMBOROVÝ CHLÉB - recept polopatycký i pro začátečníky

DOMÁCÍ BRAMBOROVÝ CHLÉB - recept polopatycký i pro…

Potřebné ingredience

2 hrnky hladké pšeničné (nebo špaldové) mouky, 1 hrnek celozrnné, já měla špaldovou, 1 hr. žitné mouky, (budu postupně zkoušet i jiné kombinace), 1 lžička suš. droždí, 3/4 hrnku vařených jemně strouhaných brambor, 1 pol. lž. soli, 1 lžička kmínu,1 lžíce oleje,1 lžíce octa, 2 hrnky vody

Postup přípravy

Chléb kyne přes noc, je třeba s tím počítat. Všechny přísady smícháme v tužší! těsto, kynutím těsto zřídne.Někdy je třeba přidat vodu nebo naopak mouku, záleží na použitých…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Podmáslový celokváskový chléb

Podmáslový celokváskový chléb

Potřebné ingredience

chlebový kvásek, mouka, voda, sůl, podmáslí, cukr, olej, kmín

Postup přípravy

Inspirováno stránkami primapekarna.estranky.cz.
100g aktivního kvásku (mám ho zatím 3 měsíce, základ jsem koupila v pekárně), 300 - 350 ml vlažné vody, 300g žitné celozrnné…

Zobrazit více...

Kategorie