Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Klobásníky - v pivu, vínu aj.

0.0
Klobásníky - v pivu, vínu aj.

Potřebné ingredience

Kynuté těsto:500g hladká mouka / 500g polohrubá mouka / 1x máslo / 2 lžičky soli / 2 žloutky. Kvásek:0,5 teplého mléka / 2 lžičky cukru / kostka kvasnic Masová náplň:1kg mletého masa - vepřová plec / 1x rohlík ve mléku / 6-8 stroužků česneku / sůl / pepř / majoránka / 1x vejce, Podle možnosti přidávám buď na malé kostičky nakrájenou slaninu nebo klobásky...počet dle mého odhadu...klidně buď 15-20 dkg slaniny, nebo třeba 2-3 nožky klobásy.

Postup přípravy

Nejprve si připravím kvásek.

Poté navážím mouky, pořádně smíchám se solí, poté přidám žloutky, máslo a kvásek.Těsto pořádně zpracuji a nechám kynout na teplém místě přikryté utěrkou nebo novinami.

Připravím si masovou náplň:uvedené přísady pořádně smíchám a nechám odležet v lednici.

Po vykynutí si těsto buď rozdělím na několik dílů, vyválím si válečky a stěrkou rozděluji na přiměřeně stejné hroudy, nebo si lžicí z těsta naporcuji malé hroudy a z těch vytvořím placky a do nich zapracuji-zabalím maso. Práce s těstem a náplní je podobná jako u Honzových buchet.

Naplněné bulky ukládám na plech vyložený pečícím papírem, potřu našlehaným vejcem. Plech vložím do rozehřáté trouby na cca. 180°C. Já napřed zapínám jen dolní pečení ( na cca 30 minut) a 10 min. před koncem zapnu i horní pečení. Pečeme dozlatova, odhadem tak 40".Bohužel jsem nestihla vyfotit, vše mi bylo rozebráno pod rukama......hodí se k pivu, víno, na svačinu mužovi do práce, ale i jako pozornost na párty, oslavu....

Pokud vám zbude masová náplň, stačí jen vytvarovat jakože maličkou sekanou, nebo pár masových kuliček a péct souběžně s klobásníky. A pokud vám zcela náhodou zbude těsto, můžete třeba jen potřít utřeným česnekem s máslem, nebo vložit kousek šunky, vysočiny, sýru....vše je při ochutnávkách vítáno:-)

Dodatečně vkládám fotku klobásníků z mého 1. pečení. Některé popraskaly, ale to vůbec nevadilo. Včera upečené byly krásné a celistvé.

Originál recept nemám, ale po ochutnávce upečených bochánků na jedné akci jsem je vyzkoušela upéct a všem chutnaly....tak zůstanu u tohoto jednoduchého receptu.

Dobrou chuť!!!

Hotové klobásníky (tyto byly moje prvně upečené a některé popraskaly).

Ze zbylého těsta jsem upekla širší tyčinky, lehce posolené hrubou solí a kmínem. Vše se snědlo.... :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

MíšaC 14. 8. 2014, 16:32
Hned jsem se musela podívat odkud jste a moje tušení bylo správné ^o) Klobásníky znám ze Štramberka od stařenky a dědy a od tety (Y)
Hanybunny 15. 8. 2014, 0:40
@MíšaC Míšo, velmi dobré, chutné a vzhledově perfektní peče má kamarádka z dětství, bydlící v Kopřivnici. A mému manželovi móc chutnají....takže jsem je zkusila upéct a vyšly docela dobře |:o). U nás jsou zase známé valašské frgály...ale ty teda péct nebudu +o(,
plamenek 14. 8. 2014, 13:56
ta kostka másla přijde kam? Na promazání?
Hanybunny 15. 8. 2014, 0:30
@plamenek Máslo přidáte při hnětení těsta. Už to jdu fofrem dopsat do textu (F) .
Vyhnanice 14. 8. 2014, 11:04
A byla by možné to vyfotit,jak to má asi vypadat.
Hanybunny 14. 8. 2014, 13:52
@Vyhnanice Zdeni, tak fotky jsem dodala, jsou starší, ne moc kvalitní. Příště je hned po upečení vyfotím a vložím lepší foto.
Hanybunny 14. 8. 2014, 13:41
@Vyhnanice Určitě, při příštím pečení vyfotíma vložím. \ale když si představíte malou koblihu, tak klobásník je to samé, ale ve slaném a kynutím provedení. Udělám si placku, lžičkou na ni dám masovou směs a opatrně zabalím, zabaleným položím na pečící papír a nakonec potřu vejcem. Zkusím se mrknout do fotobanky a pokud najdu starší foto, vložím :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie