Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pizzy, chleby

Přidat recept
PIZZY, CHLEBY
MOZAIKOVÁ PIZZA – velká dobrota

MOZAIKOVÁ PIZZA – velká dobrota

Potřebné ingredience

Pizzové těsto-jakékoliv, hustá rajčatová šťáva (kečup), mozzarella, anglická slanina nebo šunka, žampiony předem podušené nebo z konzervy, oregano, olivový olej, strouhaný tvrdý sýr, sůl.

Postup přípravy

Z vyváleného pizzového těsta vykrajujeme kolečka o průměru asi 10 cm a klademe je na plech s pečícím papírem, na jehož spodní stranu jsme předem nakreslili kulatý tvar budoucí…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Pšeničné placky

Pšeničné placky

Potřebné ingredience

250g vody, 1/4 - 1/2 lžičky soli, 1 lžíce oleje, 150g pšeničné hladké mouky, 150 - 170g pšeničné celozrnné mouky

Postup přípravy

V robotu vypracujeme vláčné těsto, které necháme asi hodinu odpočinout. Poté rozdělíme na 9 - 10 kousků, vyválíme bochánky a ty zlehka rozválíme a pečeme na rozpálené pánvi z obou…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Kořenové bagety

Kořenové bagety

Potřebné ingredience

Preferment: 150g vody, 150g pšeničné chlebové nebo celozrnné mouky, 1g droždí. Finální těsto: 210 - 220g vody, 50g žitné chlebové mouky, 250g hladké mouky, 50g pšeničné chlebové mouky, 2 lžičky soli, 2g droždí

Postup přípravy

Smícháme suroviny na preferment a necháme asi 10 - 12 hodin kynout při pokojové teplotě. Poté přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto. Necháme kynout asi 2 hodiny, po půl hodině…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Bramborové bulky

Bramborové bulky

Potřebné ingredience

200g vody, 200g předem uvařených brambor ve slupce - strouhaných, 1 lžička soli, 400g hladké mouky, 60g oleje, 2 vejce, 20h droždí, 1 lžička sladěnky, popřípadě grilovací koření, česnek, majoránka,... Vejce na potření

Postup přípravy

Vypracujeme těsto - je velice volné a lepivé. Necháme v míse kynout asi hodinu a půl. V průběhu dvakrát přeložíme. Poté vyklopíme na vál, rozdělíme a utvoříme bulky. Na plechu…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
HAMBURGEROVÉ HOUSKY sypané mákem a sezamovými semínky

HAMBURGEROVÉ HOUSKY sypané mákem a sezamovými semínky

Potřebné ingredience

450 g hladké mouky, 10 g čerstvého droždí (nebo 7 g sušeného), 20 g cukru, 30 g másla, 180 g vlažné vody, 1 celé vejce, 1 kávová lžička soli, 1 žloutek na potření, ½ deci mléka na potření, na posypání malou hrst nemletého máku a sezamových semínek.

Postup přípravy

V mouce uděláme důlek, ve kterém necháme rozpustit rozdrobené droždí s trochou vody. Pak přidáme předepsané suroviny-zbytek vody se solí nakonec a vypracujeme hladké, elastické…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Dalamánky s prefermentem

Dalamánky s prefermentem

Potřebné ingredience

Preferment: 180g vody, 150g žitné chlebové mouky, 30g hladké pšeničné mouky, 1g droždí. Finální těsto: 200g vody, 2 lžičky soli, lžička medu, kmín, 10-15g oleje, 270g hladké mouky, 150g pšeničné chlebové mouky, 8g droždí

Postup přípravy

Suroviny na preferment smícháme e necháme při pokojové teplotě asi 12 hodin. POté přidáme zbytek ingrediencí, vypracujeme těsto a necháme kynout asi hodin. Poté rozdělíme na…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Špaldové placky

Špaldové placky

Potřebné ingredience

200g špaldové celozrnné mouky, 150g vody, sůl

Postup přípravy

Vypracujeme elastické těsto, zakryjeme a necháme minimálně 30min. odpočívat. Poté rozdělíme na 6 - 8 kousků, vyválíme placičky a pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 20-25min., v…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
SPIRÁLKY-PEČIVO pro různé příležitosti

SPIRÁLKY-PEČIVO pro různé příležitosti

Potřebné ingredience

125 g hladké mouky, ½ sáčku kypřícího prášku (používám bezfosfátový ze zdravé výživy), 135 g bílého hustého jogurtu, ½ kávové lžičky soli, 1 rozšlehané vejce na potření před pečením, pro dozdobení malé kousky černých oliv (očka) proužky červené feferonky nebo kapie (jazýček), trochu nemletého máku na posypání, popř. bylinky.

Postup přípravy

Postup práce:
Všechny předepsané suroviny zpracujeme do hladkého těsta, z kterého pak vytvoříme kousky (1 ks odvážíme 25-26 g). Každý jednotlivý bochánek vyválíme na tenký a…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Lisovaný sendvič s hovězím

Lisovaný sendvič s hovězím

Potřebné ingredience

ciabatta nebo francouzská bageta; * NÁPLŇ: tenké plátky hovězího masa, parmazán, menší pevnější rajčata, červená cibule, ředkvičky (nebo bílá ředkev), rukola; * DRESINK (množství na 1 francouzskou bagetu): 1 menší lžíce majolky, 1 větší lžíce zakysané smetany, 1 lžička medu, 1 velký stroužek česneku, špetka soli

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- z bagety vydlabat vnitřek (bude vypadat jako lodička)

- parmazán nakrájet na tenké plátky
- rajčata nakrájet na kolečka
- ředkvičky…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
ZLATAVÉ HOUSTIČKY s dýňovým pyré

ZLATAVÉ HOUSTIČKY s dýňovým pyré

Potřebné ingredience

Ingredience: 500 g oranžové dýně, 500 g polohrubé mouky, 15 g čerstvého droždí, 30 g vlažné vody na kvásek, 15 ml olivového oleje (můžeme nahradit slunečnicovým olejem), 10 g soli.

Postup přípravy

Nejprve oloupeme dýni, očistíme ji od semínek, nakrájíme na silnější plátky, které vložíme na plech s pečícím papírem a pečeme v rozehřáté troubě zhruba 30/40 min na 200 st. C.…

Zobrazit více...

Kategorie