Trhací chlebová placka z remosky
Potřebné ingredience
* KVÁSEK: 10 g čerstvého droždí, 150 ml vlažné vody, ½ lžičky Sladěnky, 1 lžíce hladké mouky; *TĚSTO: 250 gramů hladké mouky, ¼ lžičky soli; NA POVRCH: 30 ml olivového oleje, 1-2 stroužky česneku, bazalka, černé olivy bez pecky (pro obměnu třešňová rajčata, zelené olivy...), strouhaná mozzarella (cca 100 g)
Postup přípravy
Pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm). Připravit suroviny: - česnek prolisovat - bazalku posekat - olivy pokrájet na plátky Všechny suroviny na kvásek…
Jogurtové ¨rohlíky¨ se lněným semínkem z remosky
Potřebné ingredience
* KVÁSEK: ¼ kostky čerstvého droždí (tzn. asi 10 g), 50 g vlažné vody, 1 lžička Sladěnky (nebo cukru, nemáte-li Sladěnku), 1 lžička hladké mouky; * TĚSTO: 450 g hladké mouky, 150 g vody, 30 g másla, 50 g bílého jogurtu, 1 lžíce lněného semínka, 1½ lžičky soli; DÁLE: kousek másla na vymazání remosky, semínka na posypání (len hnědý + zlatý)
Postup přípravy
Množství do velké remosky Grand, průměr mísy 29 cm.
Zadělat kvásek - smíchat vodu + Sladěnku + mouku + droždí a nechat vzejít.
Lněná semínka podrtit v hmoždíři.
K…
Bochník mlynáře Máchala z remosky
Potřebné ingredience
* ROZKVAS: 30 g žitného kvasu, 150 g vody, 75 g žitné chlebové mouky, 75 g pšeničné mouky celozrnné jemné; * DÁLE DO TĚSTA: 225 g šlehaného podmáslí, 300 g pšeničné chlebové mouky, 45 g celozrnných ovesných vloček, 45 g syrové, jemně strouhané brambory, 10 g pšeničných otrub, 1,5 lžičky drceného kmínu, 9 g soli
Postup přípravy
Recept podle Pekárnománie, jen trochu upravené množství surovin do remosky (upečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm) - originál je zde: http://www.pekarnomanie.cz…
Megahouska se sýrem a slaninou
Potřebné ingredience
* TĚSTO: 300 g hladké mouky, 1 lžička soli, 1 lžička cukru, 1 vejce, 100 ml mléka, 1 rovná lžička sušeného droždí; * NÁPLŇ: 120 -150 gramů krémového měkkého sýra (Lučina, Žervé, Mascarpone....), 3 snítky petrželky, sůl, pepř, 50 gramů strouhaného ementálu, 20 gramů strouhaného parmezánu, 100 g slaniny (nejlépe pravé); * NA DEKORACI: kousek rozpuštěného másla na vymazání formy, semínka (sezam, len...); * NA POVRCH: 1 rozšlehané vejce
Postup přípravy
(Pečeno ve formě o objemu 2,1 l, konkrétně Silikomart Treccia).
Všechny suroviny na těsto smíchat a nechat nakynout (cca 1 hodinu).
Těsto propracovat, zabalit do…
Rychlé burger bulky z remosky
Potřebné ingredience
100 g hladké pšeničné mouky, 50 g pšeničné celozrnné mouky, 10 g čerstvého droždí, 20 g vody, 20 g mléka, ½ lžičky soli, trošku sladěnky, 20 g másla, 1 vejce, (možno přidat lžíci semínek)
Postup přípravy
Pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).
Všechny suroviny smíchat a vymísit hladké pružné těsto.
Naolejovanýma rukama vytvořit z těsta kouli, přikrýt a…
Kváskový chléb s fialovou mrkví a špaldou z remosky
Potřebné ingredience
* ROZKVAS: 8 g mateřského kvásku, 70 g žitné mouky, 60-70 g vody; * PYRÉ: 70 g fialové mrkve, 100 g vody; * TĚSTO: 120 g špaldové chlebové mouky (nebo pšeničné chlebové mouky), 150 g celozrnné špaldy, 150 g mouky Manitoba, 260 g vody, 10 g soli
Postup přípravy
Recept podle Maškrtnice, v mém případě jen poloviční množství a upečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm). - http://www.maskrtnica.cz/chleb-s-fialovou-mrkvi-a-spaldou/ …
Toustový chléb se zeleninovým pyré z remosky
Potřebné ingredience
* PYRÉ: 100 g mrkve nebo dýně, voda; * KVÁSEK: 130 g pyré, ½ lžičky Sladěnky, 1 rovná lžíce hladké mouky, 10 g čerstvého droždí; * DÁLE DO TĚSTA: 150 g hladké pšeničné mouky, 50 g špaldové mouky, 4 g soli, (koření podle chuti - česnek, kmín, rozmarýn, fenykl...); * NA POVRCH: rozšlehané vejce, semínka (dýňová, lněná...)
Postup přípravy
Rozpis je pro formu na cca 400-500 g těsta (tady konkrétně je forma Silikomart Sandwich bread), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).
Nejprve připravit…
Kváskový snídaňový chléb s brusinkami a ořechy z…
Potřebné ingredience
* ROZKVAS: 1 lžíce mateřského žitného kvásku, 30 g pšeničné mouky, 30 g vody; * DÁLE DO TĚSTA: 200 g hladké pšeničné mouky, 60 g špaldové mouky, 100 g vody, 60 g mléka, 1 lžíce cukru krupice, 30 g agávového sirupu (nebo medu), 5 g soli; * NÁPLŇ: 50 g sušených brusinek, 50 g nasekaných vlašských ořechů
Postup přípravy
Chléb podle Jane Mason, pečený ve velké remosce Grand - průměr mísy 29cm.
1. den (cca 7-9 hodin předem)
Připravit si rozkvas - všechny suroviny na rozkvas…
Kváskový Annin chléb s lněným semínkem z remosky
Potřebné ingredience
* ROZKVAS: 1 lžíce mateřského žitného kvásku, 160 g žitné mouky, 160 g vody; * DÁLE DO TĚSTA: 400g podmáslí, 50 g vlažné vody, 20 g melasy, 300 g pšeničné celozrnné mouky, 250 g hladké pšeničné chlebové mouky, 50g grahamové mouky, 16 g soli, 1 lžička drceného kmínu, 3 lžičky hnědého lnu
Postup přípravy
Autorem receptu je úžasná pekařka Anna Pilchová.
Na chléb jsem použila ošatku Orion se středem - průměr 27 cm, pečeno ve velké remosce Grand - průměr mísy 29cm (pro…
Kváskový chléb s mrkví, semínky a ořechy z remosky
Potřebné ingredience
* ROZKVAS: 10 g mateřského žitného kvásku, 50 g žitné celozrnné mouky, 60 g vody; * ZÁPARA: 40 g vroucí vody, 13 g lněného semínka (hnědý i zlatý, ale klidně jde i nahradit sezamem), 13 g slunečnicového semínka, 13 g vlašských ořechů; * MRKEV: 80 g mrkve, 150 g vody, trochu olivového oleje, špetka soli; * DÁLE DO TĚSTA: 75 g pšeničné chlebové mouky, 75 g celozrnné špaldové mouky, 75 g hladké mouky, 140 g vody (voda z vařené mrkve), 5 g soli, 2 g kmínu
Postup přípravy
Další ze skvělých chlebů podle paní Michaely - původní recept zde: https://www.michaelarau-dobrouchut.eu/2016/09/mrkvovy-chleb.html?fbclid…