Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Kváskový snídaňový chléb s brusinkami a ořechy z remosky

0.0
Kváskový snídaňový chléb s brusinkami a ořechy z remosky

Potřebné ingredience

* ROZKVAS: 1 lžíce mateřského žitného kvásku, 30 g pšeničné mouky, 30 g vody; * DÁLE DO TĚSTA: 200 g hladké pšeničné mouky, 60 g špaldové mouky, 100 g vody, 60 g mléka, 1 lžíce cukru krupice, 30 g agávového sirupu (nebo medu), 5 g soli; * NÁPLŇ: 50 g sušených brusinek, 50 g nasekaných vlašských ořechů

Postup přípravy

Chléb podle Jane Mason, pečený ve velké remosce Grand - průměr mísy 29cm.


1. den (cca 7-9 hodin předem)

Připravit si rozkvas - všechny suroviny na rozkvas smíchat, přikrýt a nechat kvasit.



2. den - dokončení

K rozkvasu přidat ostatní suroviny, vypracovat hladké těsto (hníst cca 10 minut).
Těsto vlložit do mísy lehce vymazané olejem a nechat kynout 3-4 hodiny (během kynutí v míse několikrát přeložit).

Těsto vyklopit na vál, zapracovat do něj ořechy a brusinky a stočit do ošatky.
Zakryté nechat vykynout (cca 2 hodiny).

Péct v remosce asi 45 minut (později povrch přikrýt alobalem).

Nechat vychladnout na mřížce.

Připravit si rozkvas - všechny suroviny na rozkvas smíchat, přikrýt a nechat kvasit 7-9 hodin. K rozkvasu přidat ostatní suroviny, vypracovat hladké těsto (hníst cca 10 minut). Těsto vlložit do mísy lehce vymazané olejem a nechat kynout 3-4 hodiny (během kynutí v míse několikrát přeložit).

Těsto vyklopit na vál, zapracovat do něj ořechy a brusinky a stočit do ošatky.

Zakryté nechat vykynout (cca 2 hodiny).

Péct v remosce asi 45 minut (později povrch přikrýt alobalem). Nechat vychladnout na mřížce.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie