Sladký dezert tang
Potřebné ingredience
Testo: 4 vejce 100ml oleje 100 ml mléka 200g práškového cukru 200g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva Krém: 1 šlehačka v prášku 150 ml mléka 2 kyselé smetany vanilkový cukor Želatina pudinková :800ml vody 2 Zlaté klasy 200g krystalového cukru 2ks Tang (tropical, citrón, pomeranč…
Postup přípravy
Vejce s cukrem umícháme do pěny, pomalu přidáme olej, mlieko a mouku s práškem do pečiva. Těsto dáme na vymazaný, pomoučenýý plech a upečeme. Práškovou šlehačku rozmícháme v mléku…
Citronová bábovka
Potřebné ingredience
4 vejce 20dkg cukru, vanilkový cukr, 10 ml vody, 100. ml oleje, 25 DK pol. mouky PDP. Kůra a šťáva ze 2 citronu
Postup přípravy
Do pěny vyšleháme žloutky, přidáme cukr vanilkový cukr,10ml vody,100ml oleje,25dkg mouky s práškem do pečiva. Citronová kůra a šťáva s 2 citronů a vyšlehaný sníh. Poleva citronová…
Valentýnská srdíčka
Potřebné ingredience
1rozválené listové těsto 1 tvaroh v alobalu 1 žloutek vanilkový cukr moučkové sladidlo jahody sušené mrazem (Ve videu jsou použity jahody od značky Mixit, ale já jsem měla jiné, tak je to jedno.) vajíčko na potření
Postup přípravy
Z těsta si vykrájíme srdíčka. My jsme plát těsta, když do něj nešla už vykrajovat srdíčka, ještě zpracovaly, a pár srdíček z něj ještě vyšlo a z úplného zbytku jsme udělaly dvě…
Rychlé Honzovy buchty bez kynutí
Potřebné ingredience
500 g polotučného tvarohu v kostce na pečení 2 vejce 240 g špaldové mouky (My jsme daly víc.) 2 lžičky jedlé sody Náplň: 200 g povidel, ale může být i maková, čokoládová, skořicová nebo ořechová náplň 2 lžíce oleje mouka na podsypávání
Postup přípravy
Do misky dejte tvaroh a vejce, dále přidejte mouku smíchanou s jedlou sodou a vypracujete lehce lepivé těsto. Když se vám těsto bude zdát moc husté, přidejte trošku mléka. Těsto…
Muffiny s borůvkami podle Josefa Maršálka
Potřebné ingredience
Hmota na muffiny: 300 g hladké špaldové mouky 190 g sypkého sladidla (My jsme dávaly i míň.) 50 g oleje 2 vejce M 300 g tvarohu s jogurtem 50 g citronové šťávy (my jsme nedávaly.) 100 g borůvek 2 g soli 9 g prášku do pečiva Drobenka: 30 g sypkého sladidla 30 g másla 45 g hladké špaldové mouky 1 g soli
Postup přípravy
Smícháme si všechny sypké suroviny a přidáme tekuté. Borůvky smícháme s trochou mouky, aby neklesly na dno nebo je můžeme dát do těsta v košíčcích. Hmotu plníme do silikonových…
Perník z jablek
Potřebné ingredience
Na těsto: 2 hrnky polohrubé mouky 1/4 hrnku cukru moučka 4 středně velká jablka 1/2 balíčku prášku do pečiva 2 vejce 2 lžíce kakaa 10 lžic oleje 1 hrnek mléka 4 lžíce rumu Na posypání: 50 g cukru moučka Na vymazání a vysypání plechu s vyšším okrajem: tuk na vymazání plechu hrubá mouka na vysypání plechu
Postup přípravy
Do mísy dáme veškeré suroviny. Jablka strouháme na hrubém struhadle. Všechno důkladně promícháme. Troubu včas zapneme a necháme předehřát na střední teplotu. Těsto nalijeme na…
Tažený štrůdl
Potřebné ingredience
těsto 280 g hladké mouky 125-140 g teplé vody 30 g oleje nebo sádla 1 lžička citrónové šťávy nebo octa 1 vejce šp. soli náplň 1 kg strouhaných jablek rozinky cca 4 lžíce strouhanky nebo mletých piškotů cukr, skořice dle chuti na potření 100 g másla - rozinky zalijte horkou vodu a nechte máčet - pokud je nemáte rádi, dávat samozřejmě nemusíte - do mísy prosejte mouku, v hrnečku rozmíchejte vejce, vodu, olej, sůl a citronovou šťávu - v míse smíchejte mouku s mokrým základem a vypracujte hladké, lesklé, hladké a vláčné těsto, které dejte minimálně na hodinu odpočinout na teplé místo - těsto rozdělte na 4 díly, jeden si vezměte na práci, ostatní zakryjte a uschovejte - zatímco těsto odpočívá, připravte si jablka na náplň - váha uvedená v rozpisu surovin je brána jako čistá - co potřebujete přímo do štrůdlu, takže pokud budete čistit čerstvá jablka, připočítejte ještě nějakou váhu navíc - čerstvá jablka zbavte jádřinců a buď je nakrájejte je na tenké plátky nebo nastrouhejte nahrubo, pokud byste měli příliš šťavnatá jablka, tak část šťávy vyždímejte - rozpusťte si v rendlíku máslo a nechte trochu zchladnout, aby nebylo příliš horké - když je těsto odpočinuté, vezměte jeden díl těsta, částečně ho rozválejte a přeneste na čistou utěrku - předválené těsto začněte opatrnými pohyby vytahovat od středu ke krajům do všech směrů do tvaru obdélníku, dokud není dobře vidět vzor na utěrce - dávejte pozor, abyste těsto nepotrhali - vytahaný plát potřete máslem, trochu posypte strouhankou a rozprostřete na něj čtvrtinu jablek - z každé strany přitom nechte volný asi dvoucentimetrový okraj, silné okraje okrájejte pryč - pak jablka dle chuti poprašte cukrem i skořicí a pokud máte rádi rozinky v rumu, přidejte je - pokud máte mokřejší jablka, dejte strouhanku ještě na jablka nebo je před nandáním na těsto lehce vyždímejte - plát směrem od sebe přehněte těsto přes jablka, okraje přeložte směrem dovnitř a celý plát srolujte - hotový závin přeneste na plech s pečíc
Postup přípravy
- rozinky zalijte horkou vodu a nechte máčet - pokud je nemáte rádi, dávat samozřejmě nemusíte - do mísy prosejte mouku, v hrnečku rozmíchejte vejce, vodu, olej, sůl a…
Margotková bábovka
Potřebné ingredience
2 hrnky polohrubé mouky 1/2 hrnku oleje 1 hrnek mléka 3 vejce 1 balíček prášku do pečiva 1 tyčinka Margot 1 hrnek cukru moučka tuk a mouka na formu
Postup přípravy
Připravíme si mísu do které dáme potřebné suroviny. Pak do mísy nastrouháme tyčinku Margot. Všechno důkladně promícháme. Necháme troubu předehřát na 150 °C. Těsto vlijeme do…
Schwarzwaldský dort jako od babičky
Potřebné ingredience
Pracovní doba cca 60 minut /doba pečení cca 35 minut / doba odpočinku cca 3 hodiny - nejlépe v ledničce Na piškotový základ: 6 vajec, které oddělíme 250 g cukru 6 lžic horké vody 200 g hladké mouky 75 g Solamylu 50 g kakaového prášku, neslazeného 2 lžičky jedlé sody Na náplň: a ozdobení 1 sklenice višní (nejlépe schwarzwaldských-černých) 25 g Solamylu 800 g šlehačkové smetany 1 balení ztužovače šlehačky 1 polévková lžíce cukru Kirschwasser - Třešňovice _ velmi důležité !!! Čokoládové hobliny na ozdobu
Postup přípravy
Smíchejte žloutky s vodou a cukrem, dokud nevznikne velmi krémová směs a cukr musí být naprosto rozpuštěný. Mouku, škrob, prášek do pečiva a kakao smícháme a prosejeme na…
Tvarohový koláč z Bavorska
Potřebné ingredience
Přísady pro pečící formu o průměru 26 cm (8 větších kusů -na fotografii- nebo12 menších kusů) Na křehké těsto pro korpus 200 g mouky ½ balení prášku do pečiva 1 vejce 75 g cukru 65 g másla Tuk na vymazání - máslo Na náplň: 200 g cukru 1 šálek oleje (malý šálek 100 ml) 3 vejce ½ litru mléka 1 balení vanilkového cukru 1½ balení vanilkového pudinkového prášku 750g tvarohu
Postup přípravy
Doba zpracování cca 30 minut / Doba odpočinku cca 8 hodin / Doba pečení cca 1 hodina 15 minut Na křehké těsto smícháme mouku, prášek do pečiva, 1 vejce, cukr a máslo.…