Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Šlehačkové kostky

Šlehačkové kostky

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 2 PL kakaa a dovážit polohrubou moukou do 70 g, 70 g cukru moučka. Náplň: 2 Rama cremefine ke šlehání, 30 g cukru krupice, 10 g kakaa, 1 vanilkový cukr. Dále: 70 g hořké čokolády, kousek 100% tuku.

Postup přípravy

Korpus: Z bílků vyšleháme tuhý sníh, pak snížíme na nejnižší otáčky a po jednom přišleháváme žloutky a postupně vmícháme prosátou mouku smíchanou s cukrem. Upečeme na plechu 30 x…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Křehký jablkový koláč

Křehký jablkový koláč

Potřebné ingredience

Těsto: 600 g hladké mouky, 150 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, trošku citronové kůry, 1 vejce, 250 g Hery, 50 g zakysané smetany nebo 5 lžic sladké smetany nebo 5 lžic mléka. Náplň: 1 kg nastrouhaných jablek, cukr dle chuti, vanilkový cukr, skořice, rozinky, citronová kůra. Dále: 1 žloutek na potření.

Postup přípravy

Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Na vále zpracujeme těsto a rozkrojíme ho na 2 stejné kousky. Těsto nemusí odpočívat, dobře se s ním pracuje. Plech 30 x 40 cm vytřeme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Mandlové šlehačkové řezy

Mandlové šlehačkové řezy

Potřebné ingredience

Korpus: 120 g změklého másla, 140 g cukru moučka, 4 vejce a 2 bílky ( pokud máte navíc), 6 lžic mléka, 140 g hladké mouky, 1/2 prášku do pečiva, 270 g cukru krupice, mandlové lupínky.****Dále: 1 Rama cremefine ke šlehání (nebo smetana ke šlehání a ztužovač šlehačky), rozmražené jahody (nebo co máte, okapané mandarinky z kompotu,.....)

Postup přípravy

Vyšleháme do pěny žloutky s moučkovým cukrem a máslem, přidáme mléko, vmícháme prosátou mouku s práškem a pokud máme přebytečné bílky, našleháme z nich sníh a vmícháme ho do těsta…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
skvělé řezy Maryša

skvělé řezy Maryša

Potřebné ingredience

Těsto: 150 g másla, 150 g cukru moučka, 5 vajec, 200 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 PL kakaa, 200 ml mléka, Dále: 200 g cukru krupice, 200 g strouhaného kokosu, marmeláda.

Postup přípravy

Tento recept jsem včera objevila na slovenském MMB, dnes vyzkoušela a buchtička je opravdu fantastická. V originále jsou ořechy, já jsem místo nich dala kokos a do těsta kakao. …

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Citrónová BABETA

Citrónová BABETA

Potřebné ingredience

Pro maminky, které mi píší do vzkazů a do komentářů a prosí o recept k vložené fotce. Asi bude nejjednodužší vložit celý recept pro všecky. 25 dkg polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 22 dkg cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 1 dl oleje, 1 dl vody, šťáva ze 2 citrónů, 4 vejce.

Postup přípravy

Vyšleháme pevný sníh ze 4 bílků a asi tak čtvrtiny odváženého cukru. Zbytek cukru s vanilkovým cukrem a žloutky vyšleháme do pěny, přiléváme vodu s olejem (dala jsem 1/2 sklenky…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Obrácený jablečník ve zjednodušené verzi

Obrácený jablečník ve zjednodušené verzi

Potřebné ingredience

75 dkg oloupaných jablek, piškotový korpus, vanilkový pudink, granko

Postup přípravy

Piškotové těsto: 4 vejce, 20 dkg cukru moučka, 20 dkg polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 5 lžic horké vody - (sníh vyšlehat zvlášť).
Nejdřív si ale na plech ( 30 x 40 cm) …

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Křehký jablečný štrůdl

Křehký jablečný štrůdl

Potřebné ingredience

Těsto: 300 g hladké mouky, 125 g Hery, 10 PL mléka. Dále: strouhanka, asi 800 g nastrouhaných jablek, cukr dle chuti, sekané ořechy, rozinky, skořice.

Postup přípravy

Receptů na štrůdl je jenom tady na MMB už 327 a každá máme ten svůj jediný a nejlepší. Já jsem celé roky dělala štrůdl podle rodinného receptu a byla jsem přesvědčená, že je to…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Nescafé šlehačkové řezy

Nescafé šlehačkové řezy

Potřebné ingredience

Korpus: 300 g polohrubé mouky, 150 g cukru moučka, 1 lžíce nescafé, 3 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva, 2 vejce, 100 g rozpuštěné vlažné Hery, 3 lžíce oleje, 250 ml mléka, 2 lžíce rumu***Dále: marmeláda, 100 g hořké čokolády, 200 g zakysané smetany, 1 Rama cremefine ke šlehání, čokozdobení, kakao na poprášení.

Postup přípravy

Prosátou mouku smícháme s ostatními sypkými surovinami, přidáme smíchané mokré suroviny, všechno pořádně zamícháme, nalijeme na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem a upečeme na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Karamelové řezy s pudinkem a čokoládou

Karamelové řezy s pudinkem a čokoládou

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 80 g cukru moučka, 2 PL oleje, 80 g polohrubé mouky. Pudink: 800 ml mléka, 4 PL cukru krupice, 2 vanilkové pudinkové prášky. Krém: 250 g másla, 1 zkaramelizované Salko, 250 g měkkého tvarohu v alobalu. Poleva: 200 g hořké čokolády, 200 ml smetany ke šlehání.

Postup přípravy

Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, ručně vmícháme olej a prosátou mouku. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech 30 x 40 cm a v troubě předehřáté na 180°C upečeme.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohový koláč se skořicovou polevou

Tvarohový koláč se skořicovou polevou

Potřebné ingredience

Korpus: 170 g polohrubé mouky, 60 g cukru moučka, 60 g másla, 1 vejce, ½ lžičky prášku do pečiva. Náplň: 500 g měkkého tvarohu (alobal), 190 g zakysané smetany, 1 vejce, 60 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr. Poleva: 50 g másla, 50 g hnědého cukru, 1 zarovnanou lžičku skořice a 1 PL hladké mouky. Dále: mandlové plátky.

Postup přípravy

Tentokrát jsem se nechala inspirovat internetem, kde mě zaujala skořicová poleva. Recept jsem si upravila.

Z uvedených surovin vypracujeme na vále hladké těsto, které…

Zobrazit více...

Kategorie