BABIČČINY BUCHTY
Potřebné ingredience
500g hladké mouky, 50g kvasnic, sůl, 50g cukru, 1/2 sklenice oleje, 2 žloutky
Postup přípravy
kvásek zadělat 2dl vodou, vymíchat hladké těsto, kynout 2 hodiny, péct asi 25 minut na 180-200 stupňů - ne v horkovzdušné troubě
Tvarohový koláč
Potřebné ingredience
Na těsto :6o g moučkového cukru,6o g tuku,125g hl.mouky,1/4 prášku do pečiva(bílek použijeme na piškotové těsto) Náplň:250g tvarohu ve vaničce,1 žloutek, nastrouhaná citr.kůra, rozinky, cukr dle chuti Piškotové těsto: 2 vejce,10 dkg curu krupice,10 dkg polohr.mouky,1 rovná lžíce kakaa
Postup přípravy
Promícháme si vše na první těsto-bílek si necháme na piškotové. Vymažeme si dortovou formu a těsto do ní namačkáme. Na náplň si smícháme vše potřebné a naneseme na těsto ve formě…
Mandlový koláč
Potřebné ingredience
160 g mandlové mouky, 4 vejce - oddělené bílky a žloutky, 70 g medu, 1 lžička vanilkového extraktu, špetka soli, 2 lžičky prášku do pečiva, 10 g tuku na vymazání formy, 50 g plátkových mandlí na posypání
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 170°C. Ve velké míse vyšlehejte žloutky, med a vanilkový extrakt do světlé pěny.
Ve druhé míse vyšlehejte bílky se špetkou soli do tuhého sněhu.
Do…
Rychlé "falešné" listové těsto na trubičky…
Potřebné ingredience
310 g hladké mouky, 250 g ZMRZLéHO másla, 1 vejce, 1 polévková lžíce octa, 1 kávová lžička soli, + velmi studená voda (množství vody= do odměrky dát vejce, ocet, sůl a dolít studenou vodou do 150 ml)
Postup přípravy
1.) do mouky nastrouháme zmrazené máslo___
2.) do odměrky dáme vejce, ocet, sůl a dolejeme studenou vodou do 150 ml____
3.) tekuté ingredience postupně zlehka a rychle…
Mrkvový dort s ořechy a tvarohovou náplní
Potřebné ingredience
2 vajíčka,cukr 1/2 hrnku,mouka ja dala špaldovou 2 hrnky, olej 3/4 hrnku,pr do pečiva a lžička sody ,3 větší mrkve,3/4 hrnku nasekanych vlaš.ořechů,skořicový cukr . Pokud bude těsto husté mužeme pridat trochu mleka rnrnKrém :vanicka tvarohu ,pudink,vanilka,1/4l mleka muže byt i maslo ,ale to jsem nedavala
Postup přípravy
vajíčka utrit s cukrem ,pridat mouku, rozmixovanou mrkev ,olej,prasek do pečiva a sodu ...Nakonec mrkev a orechy .Ja pekla v dortove formě s pečicim papírem . pect tak na 180 …
Špaldové listové těsto
Potřebné ingredience
Vodánek: 420g hladké špaldové mouky, 10g soli, 210g vody, 20g másla, 2g citrónové šťávy. Máslové těsto: 250g másla, 75g hladké špaldové mouky
Postup přípravy
Na vodánek zpracujeme v robotu všechny ingredience, poté ještě dopracujeme ručně na vále. Na máslové těsto rychle smícháme máslo (ne moc měkké) a mouku - ideálně v robotu pádlem.…
Jogurtový koláč bez mouky
Potřebné ingredience
4 vejce, 400g tučného jogurtu, 50g škrobu, 80g cukru, citrónová kůra, 1 lžička PP
Postup přípravy
Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Poté ušleháme žloutky s cukrem do pěny. Přidáme jogurt, škrob a kůru. Nakonec zlehka ručně vmícháme sníh. Pečeme ve formě vyložené pečícím papírem na…
Pudinkoví šneci z tvarohového těsta
Potřebné ingredience
Těsto: 270g špaldové hladké mouky, 250g tvarohu v alobalu, 50g třtinového cukru, 70g rozpuštěného vychladlého másla, 1vejce, 1 prášek do pečiva. Náplň: 1 vanilkový pudink, 300 ml mléka, 50g třtinového cukru, lžíce rumu, rozinky
Postup přípravy
Nejprve si uvaříme klasický pudink z mléka a cukru, ten pak necháme vychladnout. Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto. Na pomoučněném vále vyválíme plát cca 30x40 cm. Do…
Francouzský citronový koláč
Potřebné ingredience
těsto: 100g másla * 2 žloutky * 30 g moučkového cukru * 200 g hladké mouky * kůra z jednoho citronu * 2 lžíce studené vody..................... citronová náplň: 50 g másla * sťáva ze dvou citronů * 130g cukru * 1 vanilkový cukr * 3 lžíce solamylu nebo kukuřičného škrobu (maizeny) * 3 žloutky .................. sněhová čepice: 5 bílků * 250 g cukru * 2 lžíce solamylu * špetka soli
Postup přípravy
Recept je trochu náročný na množství použitého nádobí a náčiní, jinak je úplně jednoduchý:-)
Zpracujeme těsto jako linecké a dáme na 15 minut do lednice. Předehřát troubu na…
Čokoládová bábovka
Potřebné ingredience
150 g hořké čokolády, 150 g másla nebo Hery, 140 g cukru krupice, 140 g hladké celozrnné mouky, ½ prášku do pečiva, 3 žloutky, 5 bílků. Dále: máslo a strouhanka na vymazání formy.
Postup přípravy
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Z bílků a malé části cukru ušleháme pevný sníh. Vyšleháme tuk se zbylým cukrem a vychladlou čokoládou do pěny, po jednom zašleháme žloutky.…