Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jahodová polokoule

Jahodová polokoule

Potřebné ingredience

NA TĚSTO 3 vejce, 100 g hladké mouky, 80 g pískového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 100 g jahodové marmelády NÁPLN 500 g měkkého tvarohu, 250 g jahod, 200 g másla, 200 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr

Postup přípravy

Vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Zlehka vmícháme prosátou mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. V troubě předehřáté na 200 °C ho pečeme asi…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
*** KŘEHKÝ JABLKOVÝ KOLÁČ

*** KŘEHKÝ JABLKOVÝ KOLÁČ

Potřebné ingredience

těsto: 3 1/3 hrnku hl. mouky, 1kostka rostlinného tuku, 2 vejce, 1/2hrnku cukru, 1/2 PDP, náplň 3-5 jablek podle velikosti, skořice a cukr na ochucení

Postup přípravy

Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, které rozdělíme na 2 díly. Jeden přeneseme na mírně vymazaný plech, posypeme strouhanými jablky se skořicí a cukrem. Když jsou jablka hodně…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
*** tvarohový koláč z kalendáře

*** tvarohový koláč z kalendáře

Potřebné ingredience

Těsto: 6vajec, 240g práškového cukru, 1 lžíci vody, 240g hrubé mouky, 1/2 PDP Náplň: 500g tvarohu, 250g másla, 150g práškového cukru, 1vanilkový cukr, citron. kůra

Postup přípravy

Těsto: Žloutky vymícháme s cukrem a vodou, přidáme mouku s PDP a nakonec sníh. Zlehka promícháme a pečeme na vymazaném a vysypaném plechu


Náplň: všechny suroviny…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
DONUTY S ČOKOLÁDOU

DONUTY S ČOKOLÁDOU

Potřebné ingredience

500g hl.mouky, 1 kostku kvasnic,150ml mléka,80g cukru,3 lžíce másla,2 žloutky,sůl.

Postup přípravy

Necháme vykynout těsto a rozválíme na plát asi 1 cm vysoký a vykrajujeme kolečka s menším ještě uprostřed. Na teplém místě necháme ještě přikryté kynout asi 20 minut a smažíme v…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Cheesecake s malinami a šlehačkou

Cheesecake s malinami a šlehačkou

Potřebné ingredience

Korpus: 150 g BeBeček, 50 g másla, 3 PL rumu. Náplň: 250 g mascarpone, 250 g polotučného tvarohu ve vaničce, 125 g cukru moučka, šťáva z ½ citronu, 3 vejce. Dále: balíček mražených malin (280 g), 2 PL cukru krupice, 2 želatinové plátky, 250 ml smetany ke šlehání.

Postup přípravy

Rozdrcené sušenky smícháme s rozpuštěným máslem a rumem. Dortovou formu o průměru 24 cm vyložíme pečícím papírem (dno i boky) a na dno natlačíme sušenkovou směs. Necháme ztuhnout…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kynutá bábovka z remosky

Kynutá bábovka z remosky

Potřebné ingredience

200 g hladké pšeničné mouky, 50 g másla, 50 g cukru, 1 vejce, 14 g čerstvého droždí, 80 ml mléka, 50 g rozinek namočených v rumu (nebo namixovat s kandovaným ovocem), ½ lžičky strouhané citronové kůry, ½ lžičky vanilkového extraktu nebo pasty, špetka soli

Postup přípravy

Originální recept na velkou bábovku najdete zde: https://www.vune-chleba.cz/2020/04/babovka-na-nedeli/


Rozpis je pro formu o objemu 1,6 l (tady konkrétně je forma…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bílkový krém

Bílkový krém

Potřebné ingredience

90g bílků, 150g cukru, 270g másla, sůl

Postup přípravy

Bílky s částí cukru vyšleháme v robotu. Ze zbytku cukru a trochy vody vyrobíme cukrový rozvar (cca 117°C), který přiléváme do šlehajícího se sněhu. Necháme lehce vychladnout a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Dvoubarevný jablečný koláč z podmáslí -hrnkový recept

Dvoubarevný jablečný koláč z podmáslí -hrnkový recept

Potřebné ingredience

3 hrníčky polohrubé mouky ,3/4 hrníčku krupicového cukru,1 vanilkový cukr,1 prášek do pečiva,2 hrníčky podmáslí,1/2 hrníčku oleje,1 vejce,2 lžíce kokosu,2 lžíce kakaa,4 jablka,skořice

Postup přípravy

V míse smícháme polohrubé muky,krupicový a vanilkový cukr a prášek do pečiva.Přidáme podmáslí.vejce,olej a kokos-promícháme.Dvě třetiny těsta nalijeme na plech na pečící papír. Do…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kokosové laskonky

Kokosové laskonky

Potřebné ingredience

130g bílků (cca ze 4 vajec), 80g moučkového cukru, 250g cukru krupice, 180g kokosu, sůl. Náplň: griliáš (100g mandlí, 80g cukru, sůl). Krém: 65g bílků, 100 - 130g cukru, 200g másla

Postup přípravy

Bílky na korpus a sůl šleháme se 1/3 cukru krupice, poté pramínkem přiléváme svařený cukrový rozvar, který připravíme svařením zbývajícího cukru krupice s trochou vody "na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Dvojbarevný jablečný koláč

Dvojbarevný jablečný koláč

Potřebné ingredience

Spodní těsto: 250 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 100 g másla, 2 PL kakaa, 5 PL studené vody, 1 vejce. (bez cukru) Náplň: 500 g očištěných jablek, 50 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 40 g kokosu, hrst rozinek. Vrchní těsto: 2 vejce, 200 g cukru krupice, 100 ml oleje, 60 ml studené vody, 200 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva.

Postup přípravy

Na vále vypracujeme tmavé těsto a necháme chvíli odležet. Jablka nakrájíme na malé kousky a v míse je promícháme s ostatními surovinami. Na plech 30x40 cm s pečícím papírem…

Zobrazit více...

Kategorie