Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Cheesecake s malinami a šlehačkou

Cheesecake s malinami a šlehačkou

Potřebné ingredience

Korpus: 150 g BeBeček, 50 g másla, 3 PL rumu. Náplň: 250 g mascarpone, 250 g polotučného tvarohu ve vaničce, 125 g cukru moučka, šťáva z ½ citronu, 3 vejce. Dále: balíček mražených malin (280 g), 2 PL cukru krupice, 2 želatinové plátky, 250 ml smetany ke šlehání.

Postup přípravy

Rozdrcené sušenky smícháme s rozpuštěným máslem a rumem. Dortovou formu o průměru 24 cm vyložíme pečícím papírem (dno i boky) a na dno natlačíme sušenkovou směs. Necháme ztuhnout…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kynutá bábovka z remosky

Kynutá bábovka z remosky

Potřebné ingredience

200 g hladké pšeničné mouky, 50 g másla, 50 g cukru, 1 vejce, 14 g čerstvého droždí, 80 ml mléka, 50 g rozinek namočených v rumu (nebo namixovat s kandovaným ovocem), ½ lžičky strouhané citronové kůry, ½ lžičky vanilkového extraktu nebo pasty, špetka soli

Postup přípravy

Originální recept na velkou bábovku najdete zde: https://www.vune-chleba.cz/2020/04/babovka-na-nedeli/


Rozpis je pro formu o objemu 1,6 l (tady konkrétně je forma…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bílkový krém

Bílkový krém

Potřebné ingredience

90g bílků, 150g cukru, 270g másla, sůl

Postup přípravy

Bílky s částí cukru vyšleháme v robotu. Ze zbytku cukru a trochy vody vyrobíme cukrový rozvar (cca 117°C), který přiléváme do šlehajícího se sněhu. Necháme lehce vychladnout a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Dvoubarevný jablečný koláč z podmáslí -hrnkový recept

Dvoubarevný jablečný koláč z podmáslí -hrnkový recept

Potřebné ingredience

3 hrníčky polohrubé mouky ,3/4 hrníčku krupicového cukru,1 vanilkový cukr,1 prášek do pečiva,2 hrníčky podmáslí,1/2 hrníčku oleje,1 vejce,2 lžíce kokosu,2 lžíce kakaa,4 jablka,skořice

Postup přípravy

V míse smícháme polohrubé muky,krupicový a vanilkový cukr a prášek do pečiva.Přidáme podmáslí.vejce,olej a kokos-promícháme.Dvě třetiny těsta nalijeme na plech na pečící papír. Do…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kokosové laskonky

Kokosové laskonky

Potřebné ingredience

130g bílků (cca ze 4 vajec), 80g moučkového cukru, 250g cukru krupice, 180g kokosu, sůl. Náplň: griliáš (100g mandlí, 80g cukru, sůl). Krém: 65g bílků, 100 - 130g cukru, 200g másla

Postup přípravy

Bílky na korpus a sůl šleháme se 1/3 cukru krupice, poté pramínkem přiléváme svařený cukrový rozvar, který připravíme svařením zbývajícího cukru krupice s trochou vody "na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Dvojbarevný jablečný koláč

Dvojbarevný jablečný koláč

Potřebné ingredience

Spodní těsto: 250 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 100 g másla, 2 PL kakaa, 5 PL studené vody, 1 vejce. (bez cukru) Náplň: 500 g očištěných jablek, 50 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 40 g kokosu, hrst rozinek. Vrchní těsto: 2 vejce, 200 g cukru krupice, 100 ml oleje, 60 ml studené vody, 200 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva.

Postup přípravy

Na vále vypracujeme tmavé těsto a necháme chvíli odležet. Jablka nakrájíme na malé kousky a v míse je promícháme s ostatními surovinami. Na plech 30x40 cm s pečícím papírem…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Oplatková "guma"

Oplatková "guma"

Potřebné ingredience

60g másla, 60g mouky, větší sklenice mléka, 200g másla, cukr, kakao, dortové oplatky

Postup přípravy

Uděláme jíšku, přilijeme mléko, můžeme i kakako, povaříme. Necháme vychladnout. Poté vyšleháme s cukrem a máslem.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Křehký ořechový koláč

Křehký ořechový koláč

Potřebné ingredience

Korpus: 125 g hladké mouky, 100 g másla, 25 g strouhaných ořechů, 1 PL cukru moučka, 1 žloutek. Náplň: 3 vejce, 125 g cukru moučka, 125 g strouhaných ořechů, 1 lžička vanilkového extraktu. Dále: 1 PL marmelády, 8 půlek ořechů.

Postup přípravy

Na vále vypracujeme hladké těsto, ze kterého odložíme bokem kousek asi tak velikosti ořechu. Ostatní těsto rozválíme a vložíme do slabě vymazané koláčové formy (průměr 28 cm) i na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Pěnová bábovka

Pěnová bábovka

Potřebné ingredience

5 vajec, 250 g cukru krupice, 8 PL oleje, 8 PL vody, 200 g polohrubé mouky, 1 vanilkový pudinkový prášek, ½ prášku do pečiva, 1 PL kakaa. Dále: máslo a strouhanka na vymazání formy.

Postup přípravy

Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, ke konci šlehání pomalu přiléváme olej a vodu. Vmícháme prosátou směs suchých surovin. Těstem naplníme vymazanou a vysypanou formu,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Buchta s jablky a ořechy

Buchta s jablky a ořechy

Potřebné ingredience

4 větší jablka.2 hrnečky polohrubé mouky,1 hrneček krystal.cukru,1 prášek do pečiva,2 lžíce kakaa,1/2 lžičky skořice,hrst vlašských ořechů-posekaných nahrubo,1/2 hrnku oleje.

Postup přípravy

Jablka oloupeme ,zbavíme jadřinců a nastrouháme na hrubém struhadle,V míse smícháme mouku,cukr,prášek do pečiva,kakao,skořici,přidáme strouhaná jablka,nasekané ořechy a olej-vše…

Zobrazit více...

Kategorie