Závin z jogurtového těsta - 2 šišky
Potřebné ingredience
350g hladké mouky, 250g Hery, 150g bílého jogurtu (je jedno kolik procentního), kůra z jednoho citronu,1 kypřící prášek, špetka soli........vejce na potření..........náplň dle chuti
Postup přípravy
Mouku prosejeme s kypřícím práškem, uděláme důlek a zapracujeme Heru ,kůru a jogurt ve vláčné těsto. Popřípadě podsypáváme moukou. Těsto rozdělíme na dva kusy a vyválíme na plát…
Cake pops - pečená lízátka
Potřebné ingredience
Těsto: 400 g hladké mouky ( pro zdravější verzi dávám celozrnnou mouku), 300 g cukru (zrav. verze třtinový), 2 dcl oleje, 2 vejce, 2 lžíce marmelády, 2lžíce kakaa, 1/2 l mléka, 1lžička sody, 1 lžička skořice, 1 kypřící prášek do perníku. Inspirace od Jana B. (bibina) ID 187808 Všechny ingredience smíchám dohromady. Těsto můžeme použít jaké chceme, jen musí hodne "naskočit", čili jakékoliv těsto na mufiny, perníkové těsto. Musí to být husté těsto. Dále potřebujeme čokoládové pecičky bílé a tmavé a různé druhy cukrářského zdobení + špejle.
Postup přípravy
Všechny ingredience smícháme dohramady a nalijeme do olejem vymazané speciální formy na kuličky. Pokud nemáte tuto formu, lze upéct přímo na plechu a potom jen vytvarovat kuličky.…
Malovaná roláda + tmavá roláda
Potřebné ingredience
Na roládu-6 vajíček 120 g cukru krupice 80 g hl.mouky Těsto na malování-1 vajíčko-barva potravinářská-2 lžíce cukru moučkového,3 lžíce mouky- vyšlehat těsto. Těsto dáme do pytlíku a malujeme na pečící papír různé motivy,dáme vychladnout a na to dáme vyšlehané těsto na roládu Pečeme 180 stupnů,7-10 minut
Bavorské vdolečky
Potřebné ingredience
200 ml mléka, 5 lžic rumu, špetka soli, 5 lžic cukru, 3 žloutky, 50 g rozpuštěného másla, 250 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, 30 g čerstvého droždí tuk na smažení, povidla, tvaroh na strouhání
Postup přípravy
Z uvedených surovin si připravíme kynuté těsto a necháme na teplém místě kynout.
Po 45 minutách kynutí těsto vyklopíme na vál a rozválíme na tloušťku 1,5 cm. Vykrajovátkem…
Broskvová hrníčková buchta-DĚKUJI JANĚ KRAJSKÉ
Potřebné ingredience
Suroviny: 2,5 hrnku polohrubé mouky 1,5 hrnku cukru krystal 3 vejce 1 vanilkový cukr 1 prášek do pečiva 3/4 hrnku oleje 1 hrnek mléka broskvový kompot skořice drobenka:třtinový cukr máslo hrubá mouka
Postup přípravy
Postup
Vejce zamícháme s cukrem a vanilkovým cukrem, přilijeme postupně mléko, olej, přisypáváme mouku s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.…
SLAVNOSTNÍ KOKOSÁKY
Potřebné ingredience
Potřebujeme na korpus : 7 bílků 300 g cukr moučka 6 lžic hrubé mouky 200g kokosu Krém: 2 dlc mléka 2 dcl uvařeného kafe 1,5 van pudingu 3 žloutky (nemusí být) 200g cukru moučky 200g másla Čokoláda: 160 g másla 160 g cukru moučky 2 lžice kakaa 2 lžice mléka 2 lžičky solamylu nebo zbytku van pudingu (prášku)
Postup přípravy
bílky vyšleháme, přidáme cukr,kokos, a mouku, směs dáme
na vymazaný moukou vysypaný plech ( nebo pečící
papír), dáme do hodně vyhřáté trouby!!!!!
neotvíráme dokaď…
Bláznivý koláč-VÝBORNÝ!!!!!!
Potřebné ingredience
SUROVINY: 3 hrnky hladké mouky 1 hrnek cukru 5 lžic kakaa špetka soli 2 lžičky jedlé sody 3/4 hrnku oleje 1 - 2 hrnky studené vody 2 lžíce octa ozdoba: 2 zakysané smetany 1 smetana na šlehání+ztužovač šlehačky 2 vanilkové cukry čokoládu na postrouhání
Postup přípravy
PŘÍPRAVA:
Všechny suché suroviny smícháme dohromady a pak přidáme mokré, důkladně prošleháme a pečeme na vymazaném a vysypaném plechu.
Mezitím si vyšleháme…
Rychlé lívance bez kynutí
Potřebné ingredience
Na 4 porce potřebujete: 250 g polohrubé mouky, 200 ml kefírového mléka, 2 vejce, špetku soli, 1 vrchovatou lžičku jedlé sody, marmeládu, kterou máte rádi.
Postup přípravy
Vejce rozšlehejte v mléce a přimíchejte k nim mouku smísenou s jedlou sodou a solí. Lívance smažte na mírném ohni na másle, nejlépe v lívanečníku. Podávat je můžete s marmeládou…
Tvarohové muffiny
Potřebné ingredience
1 balíček vanilkový cukr 50 g rozinky 1 kostka měkký tvaroh 100 ml olivový olej 2 ks vejce 100 g čokoládové hoblinky 200 g hladká mouka 100 g cukr krupice 1/2 balíčku kypřící prášek do pečiva
Postup přípravy
Vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme olej, mouku, měkký tvaroh a prášek do pečiva. Dobře promícháme a do těsta podle chuti přidáme čokoládu nebo rozinky. …
Řez s vaječným likérem a šlehačkovým krémem
Potřebné ingredience
5 vajec, 5 lžic krupicového cukru, 1 lžíce horké vody, 3 lžíce oleje, 5 lžic polohrubé mouky, 1 balíček prášku do pečiva, 3 lžíce kakaa, na posypání granko,nebo nastrouhaná čokoláda. Likérový krém- 2 hrníčky mléka, 2 balíčky vanilkového pudinku, trochu cukru, 2 dl vaječného likéru, 1 kostka másla. - z mléka,pudinkového prášku a cukru dle chuti uvaříme hustý pudink. Do prochladlého pudinku zašleháme vaječný likér,přidáme změklé máslo a vyšleháme a hladký krém. Šlehačkový krém- 1 smetana ke šlehání, 2 balíčky ztužovače šlehačky, 1 zakysaná smetana, trochu moučkového cukru. - smetanu ušleháme se ztužovači,přimícháme zakysanou smetanu a podle chuti osladíme.
Postup přípravy
Žloutky ušleháme s cukrem a vodou do pěny,přidáme olej,mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakao a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím…