Řezy Kinder Pingui
Potřebné ingredience
Piškot- 6 vajec, 180 cukr krupice, 190 výběr. mouka, 30 kakao, 0.5dc horké vody Krém- 250 tvaroh, 250 ušleh. smetany-33%, 200 zakys.smetany, 6 velkých lžic medu, van.cukr, 1 želat. ztužovač za studena Poleva dovnitř- 150 čokolády, 100 Hery, 4PL oleje Poleva navrch- 200 čokolády, 100 Hery nebo másla, 2 PL oleje
Postup přípravy
Vejce pokoj. teploty s cukrem a vodou utřeme do pěny. Pomalu přimícháme prosátou mouku smíchanou s kakaem.
Upečeme jeden vysoký plát při 200 °C.
Vyšleháme šlehačku a…
ZASNĚŽENÉ ŘEZY
Potřebné ingredience
4 žloutky, 200 g cukr krupice, 10 lžic oleje, 200 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, ze 4 bílků sníh Peču na 170°C asi 20 minut Krém: 500 ml mléka, 2x pudink vanilkový 180 g máslo, 1 cukr vanilkový, dle chuti moučkový cukr tvaroh vaničku, 2 lžíce rumu a kokos na posypání.
Postup přípravy
Žloutky vyšleháme s cukrem. Do žloutkové hmoty vmícháme olej‚ mouku s kypřicím práškem a tuhý sníh z bílků.
Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při
170…
BUBLANINA S OVOCEM od ID 217344
Potřebné ingredience
Ze 4 vejce + 250g cukr krystal 300g polohrubé mouky 100g oleje + 100g teplé vody 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr Nebo ze 6 vajec, 300g cukr krystal, 450g mouka polohrubá, 150g oleje, 150g vody teplé 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr
Postup přípravy
Utřeme vejce s cukrem, postupně přidáme olej a vodu a na konec mouku smíchanou s práškem do pečiva. Na kulatou koláčovou formu dělám z 1/2 dávky . Na klasický plech. Vymazat a…
Jahodové řezy
Potřebné ingredience
Těsto: 2 hrnky hladké mouky, 5 PL kakaa, 1 hrnek moučkového cukru, 1 prdopeč, 2 vajíčka, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje , Krém: 2 balíčky jahodového pudink. prášku, 2 a 1/2 hrnku mléka (cca 625ml), 1/2 kostky másla, cukr dle chuti, 1 velká zakysaná smetana (400ml) + 2 vanilkové cukry, cca 400g jahod (do krému + na dozdobení) , Poslední vrstva: Šlehačka Dr.Oetker - viz foto, strouhaná čokoláda
Postup přípravy
Těsto - ručním šlehačem vyšleháme postupně uvedené suroviny (začneme cukrem s vejci atd...) a upečeme na plechu cca 25 x 37cm (asi 30min při 175°C).
Krém - z mléka a pudink…
Kynutá buchta s tvarohem, rebarborou a skořicovou…
Potřebné ingredience
125 ml vlažného mléka, 75g rozpuštěného másla, 1 žloutek, 1 lžíce citronové šťávy, strouhanou citronovou kůru, 250g hladké mouky, 30 g cukru, 1 sáček vanilkového cukru, špetku soli, 1/4 kostky droždí (nebo cca /4 lžičky sušeného) náplň: 2 tvarohy, 1 vanilkový pudink, 1 vanilkový cukr, 2 menší vajíčka, mléko (naředit na středně hustou směs), cukr (dle chuti) rebarbora drobenka: máslo, polohrubá mouka, cukr třtinový, skořicový cukr
Postup přípravy
- zaděláme klasické kynuté těsto (dělám v DP, ale dá se i bez ní)
- suroviny na náplň smícháme (pudink se dává sypký, nevaříme)
- rebarboru oloupeme a nakrájíme na meší…
MACECHA ŘEZY
Potřebné ingredience
5 vajec, 250 g krupicového cukru, 100 ml vlažné vody, 100 ml oleje, 250 g polohrubé mouky, 1 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva. Krém č. 1: 2 vanilkové pudinky, 5 lžic krupicového cukru, 800 ml mléka. Krém č. 2: 400 ml zakysané smetany, 250 ml smetany ke šlehání, 2 vanilkové cukry. Na dohotovení: čokoláda Margot nebo granko
Postup přípravy
Oddělené žloutky s cukrem vypracujte šlehačem, zašlehejte do pěny vodu a postupně olej. Dále přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva střídavě s pevným sněhem z bílků a…
Třešňová bublanina
Potřebné ingredience
200g margarínu (ale klidně můžete použít máslo, olej apod.) 200g cukru, 6 vajec (žloutky, bílky zvlášť) 1 vanilkový cukr, celkem 400g mouky ( tentokrát jsme použila 200g hladké pšeničné mouky + 200g celozrnné pšeničné mouky), kypřící prášek, mléko, třešně
Postup přípravy
Vyšlehat změklý margarín s cukrem + vanilkový cukrem. Přidat žloutky, mouky, kypřící prášek a dle potřeby mléko. Z bílků vyšlehat sníh a přimíchat do těsta. Těsto vlijeme na…
Jahodové řezy se šlehačkou a čokoládou
Potřebné ingredience
Korpus: 6 vajec, 120 g cukru moučka, 130 g polohrubé mouky, 2 PL oleje. Krém: 400 g mixovaných jahod, 120 g cukru moučka, 250 g tvarohu ve vaničce (20%), 400 g zakysané smetany, 6 želatinových plátků. Dále: 1 Rama cremefine ke šlehání, čokoláda.
Postup přípravy
Korpus: Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, vmícháme olej a mouku. Těsto natřeme na vymazaný a vysypaný plech 30 x 40 cm (ne pečící papír kvůli pozdější náplni) a upečeme…
MILETÍNSKÉ MODLITBIČKY
Potřebné ingredience
25 dkg pastovaného medu květového, 125 ml vody, 4 žloutky, 250 g cukru, 900 g hl.mouky, 15 g amonia, 5 dkg kandované pomerančové kůry, 5 dkg mletých mandlí, mleté koření ( hřebíček, skořice, anýz, badyán ), plátky mandlí, jahodová marmeláda.
Postup přípravy
Tato cukrovinka mi moc chutná, ale nikdy jsem neměla na ní recept, až tento týden jsem ho objevila v časopise Pestrý svět, ještě nemám recept vyzkoušený, tak mě kdyžtak…
Donutky...
Potřebné ingredience
260g polohrubé mouky,130g cukru krupice,1 vanil.cukr,200ml smetany,50ml mléka,3vejce,3polévkové lžíce oleje,PDP...
Postup přípravy
je to velmi rychlé a jednoduché-všechny uvedené indegrience dobře vyšleháme,zahřejeme si donutkovač a pak jen sázíme a sázíme....měla jsem šedesát kousků...pocukruji nebo můžeme…