Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Mrkvové minimuffiny s citronovou polevou

Mrkvové minimuffiny s citronovou polevou

Potřebné ingredience

Těsto: 200 g jemně nastrouhané mrkve, 125 g třtinového cukru, 1 vejce a 1 žloutek, ½ lžičky skořice, šťáva z ½ citronu, 200 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, špetka jedlé sody, 100 ml oleje. Poleva: 100 g cukru moučka, 1 PL horké vody, 1–2 PL citronové šťávy. Dále: cukrové zdobení

Postup přípravy

Zamícháme mrkev, cukr, vejce a žloutek, skořici, citronovou šťávu. V druhé misce smícháme mouku s práškem a sodou. Mouku vsypeme do mrkve, promícháme a až potom nakonec…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
DOMÁCÍ PIŠKOTY SAVOIARDI PRO PŘÍPRAVU TIRAMISU

DOMÁCÍ PIŠKOTY SAVOIARDI PRO PŘÍPRAVU TIRAMISU

Potřebné ingredience

Dávka na 1 plech: 45 g hladké pšeničné mouky, 1 PL kukuřičného škrobu, 35 g jemného krystalového cukru, 2 ks menších, čerstvých vajec (oddělíme bílky od žloutků), 1 PL moučkového cukru na posyp před pečením.

Postup přípravy

Tyto proslulé piškoty získaly svůj název „Savoiardi“ díky italské královské rodině Savoy již v době rané renesance. Podle tradičního jednoduchého receptu se v Itálii pečou dodnes…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
DOMÁCÍ KRTKŮV DORT

DOMÁCÍ KRTKŮV DORT

Potřebné ingredience

Korpus: 100 ml oleje 100 g moučkový cukr 2 vejce 1 lžíce rumu 180 g polohrubé mouky 2 vrchovaté lžíce kakaa 1 prášek do pečiva 125 ml mléka Náplň: 3 banány 2 šlehačky na šlehání (500 ml) 2 ztužovač 40 g moučkový cukr 70 - 80 g čokolády na vaření,banánový sirup (nemusí být)

Postup přípravy

Olej, cukr a žloutky ušleháme, po chvilce přidáme rum a zamícháme. Přidáme mouku smíchanou s kakaem a pr.do pečiva, mléko a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Vlijeme do…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablečno-ořechovo-čokoládový chlebíček-hrnkový

Jablečno-ořechovo-čokoládový chlebíček-hrnkový

Potřebné ingredience

4 vejce, 1 hrnek přírodního cukru, 1/2 hrnku oleje, pár kapek vanilk. esence, 50ml mléka, 1 hrnek polohrubé mouky+1/2 prdopeče, 2 nahrubo nastrouhaná jablka, 100g nasekané čokolády, 150g nasekaných lískačů

Postup přípravy

Vše šleháme v přesném pořadí, nakonec vmícháme ořechy, jablka, lískáče. Pečeme na 180´C, kontrolujeme špejlí. Na závěr lze polít čoko polevou.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Nutellová buchta

Nutellová buchta

Potřebné ingredience

Těsto: 200g moučkového cukru, 1prdopeč, 250 ml mléka, 400g polohrubé mouky, 150 ml oleje, 1/2 vanilkového pudingu, 2 vejce Náplň: 4PL moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1PL kakaa, 150 ml mléka, 1 kakaový puding, 500g tvarohu, 1 vejce.........a nutella

Postup přípravy

Tento recept jsem našla někde na netu, nechtělo se mi o víkendu dělat nic náročného a tato rychlovka se mi docela líbila, tak jsem jí vyzkoušela.....není vůbec špatná

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
DROBENKOVÁ BUCHTA S PUDINGEM

DROBENKOVÁ BUCHTA S PUDINGEM

Potřebné ingredience

60 dkg polohrubé mouky 25 dkg Hery 25 dkg moučkového cukru 1 vejce. Krém: 1 l mléka 2 vanilkové pudinky 1 vanilkový cukr 4 lžíce mletého cukru

Postup přípravy

POSTUP:
Z uvedených surovin uděláme drobenku. Polovinu nasypeme na plech vyložený pečícím papírem nebo vymaštěný, na to nalijeme horký pudink. Zasypeme druhým dílem drobenky a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kynuté buchtičky v minimuffinové formě

Kynuté buchtičky v minimuffinové formě

Potřebné ingredience

Těsto: 250 ml mléka, 100 g másla, 100 g cukru krupice, 2 žloutky, 500 g polohrubé a hladké mouky napůl, 30 g droždí, špetka soli, citronová kůra. Dále: náplň dle libosti, drobenka.

Postup přípravy

Abych využila formu na minimuffiny, zkouším v ní péct i kynuté těsto. A zatím se mi to líbí, je to něco jiného než klasické honzovky.

Těsto zaděláme v pekárně nebo ručně s…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Švédské Kanelbullar

Švédské Kanelbullar

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 500 g hladké mouky (pšeničná, špalda...), 250-300 ml mléka, 70 g rozpuštěného másla (Ghí), 25 g čerstvého droždí, 1 lžička mletého kardamomu, 40 g cukru, špetka soli; * NÁPLŇ: 50 g rozpuštěného másla, 40 g cukru krupice, 2 lžíce mleté skořice; * NA POVRCH: 1 rozšlehané vejce na potření, hrubý cukr na posypání (nahrazuji plátky mandlí)

Postup přípravy

Nejprve trochu ohřát mléko, máslo rozpustit.
Všechny suroviny na těsto v míse zpracovat do hladkého pružného těsta (možno zadělat v pekárně nebo klasicky).
Nechat kynout na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jahoďák z remosky

Jahoďák z remosky

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 300 g polohrubé mouky, 120 g másla, 140 g cukru krupice, 260 g čerstvých jahod, 3 vejce, 1 prášek do pečiva, špetka soli; * NA OZDOBU: moučkový cukr, další jahody, šlehačka nebo zakysaná smetana

Postup přípravy

Rozpis je pro formu o objemu 1,5 l (tady konkrétně je forma Silikomart Raggio, recept pochází z blogu této firmy), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Cheesecake se šlehačkou

Cheesecake se šlehačkou

Potřebné ingredience

Korpus: 200 g Be Be sušenek, 100 g másla, 60 g vlašských ořechů, 1 lžička skořice. Náplň: 4 vejce, 400 g zakysané smetany, 250 g tvarohu ve vaničce, 100 ml mléka, 180 g cukru moučka, 1 lžička vanilkového extraktu. Dále: 200 ml smetany ke šlehání, borůvky, fialky.

Postup přípravy

Sušenky a ořechy nastrouháme, zalijeme rozpuštěným máslem, přidáme skořici a promícháme. Na dno dortové formy průměr 24 cm přivřeme pečící papír a sušenky natlačíme na dno i na…

Zobrazit více...

Kategorie