Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablečno-ořechovo-čokoládový chlebíček-hrnkový

Jablečno-ořechovo-čokoládový chlebíček-hrnkový

Potřebné ingredience

4 vejce, 1 hrnek přírodního cukru, 1/2 hrnku oleje, pár kapek vanilk. esence, 50ml mléka, 1 hrnek polohrubé mouky+1/2 prdopeče, 2 nahrubo nastrouhaná jablka, 100g nasekané čokolády, 150g nasekaných lískačů

Postup přípravy

Vše šleháme v přesném pořadí, nakonec vmícháme ořechy, jablka, lískáče. Pečeme na 180´C, kontrolujeme špejlí. Na závěr lze polít čoko polevou.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Nutellová buchta

Nutellová buchta

Potřebné ingredience

Těsto: 200g moučkového cukru, 1prdopeč, 250 ml mléka, 400g polohrubé mouky, 150 ml oleje, 1/2 vanilkového pudingu, 2 vejce Náplň: 4PL moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1PL kakaa, 150 ml mléka, 1 kakaový puding, 500g tvarohu, 1 vejce.........a nutella

Postup přípravy

Tento recept jsem našla někde na netu, nechtělo se mi o víkendu dělat nic náročného a tato rychlovka se mi docela líbila, tak jsem jí vyzkoušela.....není vůbec špatná

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
DROBENKOVÁ BUCHTA S PUDINGEM

DROBENKOVÁ BUCHTA S PUDINGEM

Potřebné ingredience

60 dkg polohrubé mouky 25 dkg Hery 25 dkg moučkového cukru 1 vejce. Krém: 1 l mléka 2 vanilkové pudinky 1 vanilkový cukr 4 lžíce mletého cukru

Postup přípravy

POSTUP:
Z uvedených surovin uděláme drobenku. Polovinu nasypeme na plech vyložený pečícím papírem nebo vymaštěný, na to nalijeme horký pudink. Zasypeme druhým dílem drobenky a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kynuté buchtičky v minimuffinové formě

Kynuté buchtičky v minimuffinové formě

Potřebné ingredience

Těsto: 250 ml mléka, 100 g másla, 100 g cukru krupice, 2 žloutky, 500 g polohrubé a hladké mouky napůl, 30 g droždí, špetka soli, citronová kůra. Dále: náplň dle libosti, drobenka.

Postup přípravy

Abych využila formu na minimuffiny, zkouším v ní péct i kynuté těsto. A zatím se mi to líbí, je to něco jiného než klasické honzovky.

Těsto zaděláme v pekárně nebo ručně s…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Švédské Kanelbullar

Švédské Kanelbullar

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 500 g hladké mouky (pšeničná, špalda...), 250-300 ml mléka, 70 g rozpuštěného másla (Ghí), 25 g čerstvého droždí, 1 lžička mletého kardamomu, 40 g cukru, špetka soli; * NÁPLŇ: 50 g rozpuštěného másla, 40 g cukru krupice, 2 lžíce mleté skořice; * NA POVRCH: 1 rozšlehané vejce na potření, hrubý cukr na posypání (nahrazuji plátky mandlí)

Postup přípravy

Nejprve trochu ohřát mléko, máslo rozpustit.
Všechny suroviny na těsto v míse zpracovat do hladkého pružného těsta (možno zadělat v pekárně nebo klasicky).
Nechat kynout na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jahoďák z remosky

Jahoďák z remosky

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 300 g polohrubé mouky, 120 g másla, 140 g cukru krupice, 260 g čerstvých jahod, 3 vejce, 1 prášek do pečiva, špetka soli; * NA OZDOBU: moučkový cukr, další jahody, šlehačka nebo zakysaná smetana

Postup přípravy

Rozpis je pro formu o objemu 1,5 l (tady konkrétně je forma Silikomart Raggio, recept pochází z blogu této firmy), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Cheesecake se šlehačkou

Cheesecake se šlehačkou

Potřebné ingredience

Korpus: 200 g Be Be sušenek, 100 g másla, 60 g vlašských ořechů, 1 lžička skořice. Náplň: 4 vejce, 400 g zakysané smetany, 250 g tvarohu ve vaničce, 100 ml mléka, 180 g cukru moučka, 1 lžička vanilkového extraktu. Dále: 200 ml smetany ke šlehání, borůvky, fialky.

Postup přípravy

Sušenky a ořechy nastrouháme, zalijeme rozpuštěným máslem, přidáme skořici a promícháme. Na dno dortové formy průměr 24 cm přivřeme pečící papír a sušenky natlačíme na dno i na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Povidlové buchty z remosky

Povidlové buchty z remosky

Potřebné ingredience

* OMLÁDEK: 80 g vody, ½ kostky droždí (tzn. 21 g), ½ lžičky Sladěnky, 100 g polohrubé mouky; * TĚSTO: 300 g polohrubé mouky, 110 g mléka, 45 g moučkového cukru, 60 g rozpuštěného másla, 1 žloutek, 1 lžíce vanilkového cukru, citronová kůra, špetka soli; * NÁPLŇ: švestková povidla (cca 400 g), citronová kůra, skořice, kardamon, (na zahuštění - nastrouhaný perník, na naředění - rum, voda); * NA PROMAŠTĚNÍ REMOSKY A BUCHET: 50 g rozpuštěného másla

Postup přípravy

Jednoduché, s minimem námahy - těsto je možné zadělat v pekárně, nebo klasicky v míse.
Tento rozpis je do velké remosky Grand (průměr mísy 29 cm).


Nejdříve zadělat…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bezlepkové bílkové mufiny

Bezlepkové bílkové mufiny

Potřebné ingredience

80g másla, 4 lžíce javorového sirupu, 130-140g bílků (cca ze 4 vajec), 100g přesnídávky (nebo jeden velký zralý banán), skořice, kardamom, 150g mletých mandlí, 60g kukuřičné mouky, 50g kokosu, 2 lžičky PP, 200g najemno strouhané mrkve

Postup přípravy

Máslo zahřejeme, dáme všechno koření a sirup. Smícháme suché ingredience, přidáme mrkev s přesnídávkou máslovou směs. Ručně zamícháme a nakonec stěrkou zlehka vmícháme sníh z…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Panettone z mateřského kvasu

Panettone z mateřského kvasu

Potřebné ingredience

Rozkvas: 150g mléka, 150g hladké mouky, 90-100g mateřského kvasu (lievito madre). Finální těsto: rozkvas, 100g měkkého másla, 70g cukru, 350g pizza mouky, 100g mléka, 2 vejce, kousek másla, rozinky, citrónová nebo pomerančová kůra, kandované nebo sušené ovoce

Postup přípravy

Asi 6 hodin předem si uděláme rozkvas smícháním všech surovin. Poté ze všeho vypracujeme hladké, elastické těsto, které necháme chvilku odpočívat (cca 15 min.). Rozdělíme do…

Zobrazit více...

Kategorie