Malinové řezy s tvarohem
Potřebné ingredience
Piškot 180g mouky 200g mletého cukru 120ml kefíru 120ml slunečnicového oleje lžíčka jedlé sody 40g kakaa 1 vejce 30ml horké vody Malinová náplň 2 balíčky mražených malin sladidlo dle chuti 3 lžíce sypké želatiny Tvarohová směs 250g tvarohu v kostce 150g másla 100g zakysané smetany sladidlo
Postup přípravy
Smícháme mouku, cukr sodu a kakao Do směsi zašlehame kefír, olej a vejce a na konec prřišleháme horkou vodu. Upozorňuji, že těsto je řídší. Vylejeme do vymazané, vysypané formy a…
Tvarohový bananabread s čokoládou
Potřebné ingredience
250 g špaldové mouky 1 vejce 150 g tvarohu 100 ml kefíru nebo podmáslí 1 prášek do pečiva 1 banán 25 g kokosového nebo jiného oleje sladidlo podle chuti 2 pásky čokolády kapka vanilkového aroma špetka soli oříšky na dozdobení Když jsem tento chlebíček pekla podruhé, neměla jsem dostatek tvarohu, tak jsem ho smíchala se zakysanou smetanou. Taky jsem měla menší banány, tak jsem dala dva a zdá se mi, že by to mohlo být lepší. Dva pásky čokolády se mi zdály málo, tak jsem dala víc. A místo aroma jsem dala vanilkový cukr. Do těsta taky můžete přidat rozinky nebo brusinky a ořechy můžete vynechat. Já jsem tento chlebíček pekla s kešu oříšky, a byl luxusní. Podruhé jsem je vynechala.
Postup přípravy
Vejce, tvaroh, kefír nebo podmáslí, sladidlo, olej a aroma vyšleháme metličkou. Přidáme rozmačkaný banán. Poté postupně zapracujeme mouku, prášek do pečiva a špetku soli. Na…
Vláčné muffiny ze špaldové mouky
Potřebné ingredience
235 g špaldové mouky 105 g ovesných vloček 1 lžička vanilkového cukru 80 g sypkého sladidla 2 lžičky kypřicího prášku 1 lžička soli 3 banány 3 vejce 375 g bílého jogurtu 55 g čokolády maliny
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 170 stupňů Celsia. Připravíme si košíčky na muffiny. Ve větší míse smícháme všechny suché ingredience – prosátou mouku, ovesné vločky, sladidlo, vanilkový…
Luxusní borůvkové muffiny
Potřebné ingredience
2 vejce, 1 sklenka cukru (250ml) 1 sklenka zakysané smetany půl sklenky oleje 1 lžičku vanilkového aroma citronová kůra z 1 citronu 2 lžíce citrónové šťávy, 2 sklenky pol. mouky 1 PDP
Postup přípravy
Celá vejce s cukrem šleháme hodně dlouho. Přidáme zakysanou smetanu, olej, aroma,špetku soli a promícháme na menší otáčky. Přidáme cit. kůru a šťávu. mouku s PDP a na nejmenší…
Sladký dezert tang
Potřebné ingredience
Testo: 4 vejce 100ml oleje 100 ml mléka 200g práškového cukru 200g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva Krém: 1 šlehačka v prášku 150 ml mléka 2 kyselé smetany vanilkový cukor Želatina pudinková :800ml vody 2 Zlaté klasy 200g krystalového cukru 2ks Tang (tropical, citrón, pomeranč…
Postup přípravy
Vejce s cukrem umícháme do pěny, pomalu přidáme olej, mlieko a mouku s práškem do pečiva. Těsto dáme na vymazaný, pomoučenýý plech a upečeme. Práškovou šlehačku rozmícháme v mléku…
Citronová bábovka
Potřebné ingredience
4 vejce 20dkg cukru, vanilkový cukr, 10 ml vody, 100. ml oleje, 25 DK pol. mouky PDP. Kůra a šťáva ze 2 citronu
Postup přípravy
Do pěny vyšleháme žloutky, přidáme cukr vanilkový cukr,10ml vody,100ml oleje,25dkg mouky s práškem do pečiva. Citronová kůra a šťáva s 2 citronů a vyšlehaný sníh. Poleva citronová…
Perník z jablek
Potřebné ingredience
Na těsto: 2 hrnky polohrubé mouky 1/4 hrnku cukru moučka 4 středně velká jablka 1/2 balíčku prášku do pečiva 2 vejce 2 lžíce kakaa 10 lžic oleje 1 hrnek mléka 4 lžíce rumu Na posypání: 50 g cukru moučka Na vymazání a vysypání plechu s vyšším okrajem: tuk na vymazání plechu hrubá mouka na vysypání plechu
Postup přípravy
Do mísy dáme veškeré suroviny. Jablka strouháme na hrubém struhadle. Všechno důkladně promícháme. Troubu včas zapneme a necháme předehřát na střední teplotu. Těsto nalijeme na…
Tažený štrůdl
Potřebné ingredience
těsto 280 g hladké mouky 125-140 g teplé vody 30 g oleje nebo sádla 1 lžička citrónové šťávy nebo octa 1 vejce šp. soli náplň 1 kg strouhaných jablek rozinky cca 4 lžíce strouhanky nebo mletých piškotů cukr, skořice dle chuti na potření 100 g másla - rozinky zalijte horkou vodu a nechte máčet - pokud je nemáte rádi, dávat samozřejmě nemusíte - do mísy prosejte mouku, v hrnečku rozmíchejte vejce, vodu, olej, sůl a citronovou šťávu - v míse smíchejte mouku s mokrým základem a vypracujte hladké, lesklé, hladké a vláčné těsto, které dejte minimálně na hodinu odpočinout na teplé místo - těsto rozdělte na 4 díly, jeden si vezměte na práci, ostatní zakryjte a uschovejte - zatímco těsto odpočívá, připravte si jablka na náplň - váha uvedená v rozpisu surovin je brána jako čistá - co potřebujete přímo do štrůdlu, takže pokud budete čistit čerstvá jablka, připočítejte ještě nějakou váhu navíc - čerstvá jablka zbavte jádřinců a buď je nakrájejte je na tenké plátky nebo nastrouhejte nahrubo, pokud byste měli příliš šťavnatá jablka, tak část šťávy vyždímejte - rozpusťte si v rendlíku máslo a nechte trochu zchladnout, aby nebylo příliš horké - když je těsto odpočinuté, vezměte jeden díl těsta, částečně ho rozválejte a přeneste na čistou utěrku - předválené těsto začněte opatrnými pohyby vytahovat od středu ke krajům do všech směrů do tvaru obdélníku, dokud není dobře vidět vzor na utěrce - dávejte pozor, abyste těsto nepotrhali - vytahaný plát potřete máslem, trochu posypte strouhankou a rozprostřete na něj čtvrtinu jablek - z každé strany přitom nechte volný asi dvoucentimetrový okraj, silné okraje okrájejte pryč - pak jablka dle chuti poprašte cukrem i skořicí a pokud máte rádi rozinky v rumu, přidejte je - pokud máte mokřejší jablka, dejte strouhanku ještě na jablka nebo je před nandáním na těsto lehce vyždímejte - plát směrem od sebe přehněte těsto přes jablka, okraje přeložte směrem dovnitř a celý plát srolujte - hotový závin přeneste na plech s pečíc
Postup přípravy
- rozinky zalijte horkou vodu a nechte máčet - pokud je nemáte rádi, dávat samozřejmě nemusíte - do mísy prosejte mouku, v hrnečku rozmíchejte vejce, vodu, olej, sůl a…
Margotková bábovka
Potřebné ingredience
2 hrnky polohrubé mouky 1/2 hrnku oleje 1 hrnek mléka 3 vejce 1 balíček prášku do pečiva 1 tyčinka Margot 1 hrnek cukru moučka tuk a mouka na formu
Postup přípravy
Připravíme si mísu do které dáme potřebné suroviny. Pak do mísy nastrouháme tyčinku Margot. Všechno důkladně promícháme. Necháme troubu předehřát na 150 °C. Těsto vlijeme do…
Schwarzwaldský dort jako od babičky
Potřebné ingredience
Pracovní doba cca 60 minut /doba pečení cca 35 minut / doba odpočinku cca 3 hodiny - nejlépe v ledničce Na piškotový základ: 6 vajec, které oddělíme 250 g cukru 6 lžic horké vody 200 g hladké mouky 75 g Solamylu 50 g kakaového prášku, neslazeného 2 lžičky jedlé sody Na náplň: a ozdobení 1 sklenice višní (nejlépe schwarzwaldských-černých) 25 g Solamylu 800 g šlehačkové smetany 1 balení ztužovače šlehačky 1 polévková lžíce cukru Kirschwasser - Třešňovice _ velmi důležité !!! Čokoládové hobliny na ozdobu
Postup přípravy
Smíchejte žloutky s vodou a cukrem, dokud nevznikne velmi krémová směs a cukr musí být naprosto rozpuštěný. Mouku, škrob, prášek do pečiva a kakao smícháme a prosejeme na…