Tvarohová bábovka-podle Janky
Potřebné ingredience
cukr 250 g, Máslo 250 g, polohrubá mouka 250 g, vejce 4 ks, vanilkový cukr 1 balení, prášek do pečiva 1 balení, měkký tvaroh 250 g, Rozinky
Postup přípravy
Změklé máslo utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem a žloutky (kdo má rád, může ochutit troškou rumu).
Přidáme tvaroh, promícháme a přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva…
Karamelové kostky s BeBe sušenkami
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 150 g cukru krupice, 200 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 5 PL vody, 5 PL oleje. Krém 1: 300 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 250 g másla, 1 zkaramelizované salko (plechovka). Krém 2: 250 g tvarohu ve vaničce, 200 g zakysané smetany, 250 ml smetany ke šlehání, 80 g cukru moučka, 1 lžička citronové šťávy, 4 želatinové plátky. Dále: 2 balíčky Be Be sušenek kakaových.
Postup přípravy
Z bílků a menší části cukru ušleháme pevný sníh. Zbývající cukr, žloutky a vodu vyšleháme do pěny, přiléváme olej a přidáváme prosátou mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce…
MRAMOROVÁ BÁBOVKA S JEMNÝM PROUŽKEM – HRNÍČKOVÝ RECEPT
Potřebné ingredience
Suroviny: 1 čtvrtlitrový hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek cukru-jemného krystalu, 1 sáček vanilkového cukru, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, ½ sáčku kakaového pudinkového prášku, 1 polévková lžíce kakaa, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 2-3 celá vejce, 1 hrnek mléka, ½ hrnku slunečnicového oleje, citronová kůra,
Postup přípravy
Příjemné a chutné zpestření sladkého jídelníčku je u nás právě tahle mramorová bábovka.
Postup:
Nejdříve vymastíme a vysypeme hrubou moukou bábovkovou formu.
Pak…
Citrónová bábovka
Potřebné ingredience
2 hrnky polohrubé mouky, 1/2 hrnku cukru, 1/2 hrnku mléka, 1/2 hrnku oleje, 2 vejce, prášek do pečiva, vanilkový cukr, 1 vanička tvarohu, citrónová kůra a šťáva
Postup přípravy
Celá vejce šleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme olej, mléko, tvaroh, kůru z půlky citrónu, trochu citrónové šťávy, mouku a prášek do pečiva. Nalejeme do vymazané a…
Šťavnaté jablečné mufiny/ bábovka
Potřebné ingredience
350g polohrubé mouky 150g cukru 1 vanilkový cukr 350g strouhaných jablek (cca 3-4 jablka dle velikosti) 2 dl oleje 2 dl mléka 1 prášek do pečiva Lžička skořice, rum, citronová kura
Postup přípravy
Vyšlehám olej a cukru, přidám mouku s práškem do pečiva a nastrouhám jablka, skořici, rum, citronovou kuru a vše zamíchám, pak přileju mléko, aby těsto bylo jako na bábovku a…
Čokoládový nebo vanilkový dortík do hrnku
Potřebné ingredience
Co budete potřebovat kromě mikrovlnky s výkonem 950W: 40 gr mouky (hladké či polohrubé) 2 lžíce kakaa (pro vanilkový dort vyměňte kakao za 1 lžíci vanilkové pasty) ¼ lžičky prášku do pečiva 2 lžíce cukru krystal (když budete chtít čokoládový dortík sladší, přidejte třetí lžíci) špetka soli 70 ml mléka 2 lžíce oleje 1 lžička nutelly nebo něčeho podobného
Postup přípravy
Doba přípravy: 2 min na smíchání surovin, cca 2 min na "upečení"
Jak na to:
V misce smíchejte suché přísady. Přidejte mléko a olej a vymíchejte pěkně do…
Bábovka
Potřebné ingredience
Hmota 1: 1/4kg másla(rozpustit), 1/2skleničky vody, 3lžíce kakaa, 2skleničky cukru - vše smíchat. Hmota 2: 2skleničky hladké mouky, 1pr do peč., 1vanilkový cukr, 4žloutky - vše smíchat. Sníh ze 4bílků.
Postup přípravy
Polovinu hmoty1 smícháme s hmotou 2 a vmícháme sníh z bílků.
Po upečení potíráme teplou bábovku vlažítkem druhou polovinou hmoty 1.
Dobrý jablkový koláč-toprcepty.cz
Potřebné ingredience
Suroviny: Těsto: 400 g hl. mouky, 1 hera, 1 prášek do pečiva , 5 lžic cukru moučka, 8 lžic mléka Náplň: 1 kg strouhaných jablek, 2 vanilkové pudinky, 1 vanilkový cukr, 10 lžic cukru krupice
Postup přípravy
Postup přípravy receptu
Mouku smícháme s prdopečem, přidáme změklý tuk, cukr, mléko a vypracujeme hladké těsto. Rozděláme ho na poloviny. První polovinu rozválíme na…
LISTOVÝ ZÁVIN S JABLEČNOU NÁPLNÍ A VLAŠSKÝMI OŘECHY
Potřebné ingredience
Suroviny: Balíček listového těsta,1 celé vejce na potření. Náplň: 4-5 nahrubo strouhaných jablíček, 3 polévkové lžíce moučkového cukru, 1 sáček vanilkového skořicového cukru, plná hrst sekaných vlašských ořechů.
Postup přípravy
Pokud jablečnou náplň na rozváleném listovém plátu posypeme ještě sekanými vlašskými ořechy, rozhodně to závinu dodá na větší chuti.
Postup:
Balíček listového těsta…
Malinové miniroládky
Potřebné ingredience
Korpus kakaový: 5 vajec, 60 g cukru moučka, 70 g polohrubé mouky, 1 PL kakaa. Korpus světlý: 4 vejce, 50 g cukru moučka, 80 g polohrubé mouky. Krém: 200 g přepasírovaných malin, 2 PL cukru krupice, ½ sáčku vanilkového pudinkového prášku, 50 ml vody, 250 g másla, 70 g cukru moučka. Dále: 100 g hořké čokolády, kousek 100% tuku.
Postup přípravy
Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, vmícháme prosátou mouku (s kakaem) a upečeme na plechu s pečícím papírem. Kakaový korpus 180°C 12 minut, světlý 180°C 10 minut. Každý…