Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Ovoce

Přidat recept
OVOCE
SLAVNOSTNÍ OVOCNÁ MÍSA

SLAVNOSTNÍ OVOCNÁ MÍSA

Potřebné ingredience

Celý meloun a ananas, hroznové víno, pomeranče, jahody a jablíčka. Ovoce je možno použít dle vlastní chuti čerstvé nebo kompotované.

Postup přípravy

Vykrojit meloun ve tvaru zoubku po celém obvodu, vydlabat celý vnitřek melounu, nakrajet na větší kousky a použit do kompotu s ostatním ovocem.
Bylo tvořeno v příležitosti…

Zobrazit více...
OVOCE
Dort velký

Dort velký

Potřebné ingredience

6vajec
450g cukru
200g ořechů
300g polohrubé mouky
prášek do pečiva

Postup přípravy

žloutky ušleháme s cukrem pak přidáme ořechy polovinu sněhu s bílků a nakonec mouku s práškem do pečiva a zbytek sněhu pokud je těsto husté přidáme trošku vlažné vody pečeme na…

Zobrazit více...
OVOCE
Vitamínová bomba

Vitamínová bomba

Potřebné ingredience

1 pomeranč, ½ ananasu, 3 mandarinky, 1 jablk,4 kiwi

Postup přípravy

Ovoce očistíme a nakrájíme na drobné kostky. Zamícháme a naplníme poháry. Pro milovníky sladkého doporučuji posypat strouhanou čokoládou a šlehačkou.

Zobrazit více...
OVOCE
Švestková čokoláda

Švestková čokoláda

Potřebné ingredience

2,5 kg švestek 1kg cukru 2vanilkové cukry 200g kakaa

Postup přípravy

Švestky semelem, přidáme cukr a vše rozvaříme
Dále přidáme vanilkové cukry, kakao a rozmixujeme ručním mixérem.
Tuto směr necháme 24 hodin odležet. Poté zavaříme 1/2 hodiny…

Zobrazit více...
OVOCE
Smažené hrušky s vinnou omáčkou

Smažené hrušky s vinnou omáčkou

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby: 4 pevné hrušky, 3 bílky, 4 lžíce ovesných vloček, 4 lžíce kukuřičných lupínků (nebo strouhanky) ********** VINNÁ OMÁČKA: 3 žloutky, 3 lžíce cukru, 120 ml bílého vína, škrobová moučka (asi 1 lžička)

Postup přípravy

Oloupané hrušky podélně rozpůlíme a vykrojíme jadřince. Protáhneme je vaječným bílkem a poté obalíme ve směsi ovesných vloček a kukuřičných lupínků. V horkém oleji smažíme ze…

Zobrazit více...
OVOCE
Jahodová marmelády s jablky....nemá chybu

Jahodová marmelády s jablky....nemá chybu

Potřebné ingredience

cca 4 kg jahod, 500g želírovacího cukru 2:1, 1 kg cukru krystal, 1/2 sáčku červené želatiny (Dr. Otker prášek), 2 vanilkové cukry, 2 konzervační prášky (Dr. Otker), 9 jablek

Postup přípravy

Jahody zbavíme nečistot a rozkrájíme na poloviny, zacukrujeme želírovacím cukrem, přiklopíme pokličkou a necháme přes noc stát. Ráno rozvaříme. Přidáme 9 najemnou nastrouhaných…

Zobrazit více...
OVOCE
Ovocný salát

Ovocný salát

Potřebné ingredience

ovoce dle chuti a sezonny. Džus, kompot

Postup přípravy

Ovoce je najednou za hubičku a dětičky vám už ovoce nechtějí???? Udělejte jim salát! \r\nNakrájím ovoce - pomeranče, mandarinky, jablíčka, přidám kompot z ananasu i se šťávou,…

Zobrazit více...
OVOCE
Jahodovo-jablečný pudink

Jahodovo-jablečný pudink

Potřebné ingredience

4 jablka,1 lžíci citr.šťávy,4 lž.krupic.cukru,1 v.cukr,1 vanilkový pudink,250 g jahod,šlehačka,ztužovač.

Postup přípravy

Jablka oloupeme odstraníme jadřinec a nahrubo nastrouháme- dáme do kastrolu-přidáme citr.šťávu podlijeme vodou a dusíme doměkka.Když jsou měkké přidáme oba cukry a přimícháme…

Zobrazit více...
OVOCE
JOSTOVÁ ŠŤÁVA

JOSTOVÁ ŠŤÁVA

Potřebné ingredience

josta, voda

Postup přípravy

3 dily omyte josty zalit 2 dily horke vody, nechat 24 hodin stat (po vychladnuti v lednici). potom prokapat pres uterku nebo plinku a vymackat. Na litr stavy dat potom kilo cukru,…

Zobrazit více...

Kategorie