Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Ovoce

Přidat recept
OVOCE
Citrus na vyčištění střev

Citrus na vyčištění střev

Postup přípravy

Přišlo mi mejlem, tak předávám dál.......CITRUS NA VYČIŠTĚNÍ STŘEV !!!!

Na ideální vyčistění střev je jednoduchý přírodní produkt – citrusový plod. Každý večer cca dvě…

Zobrazit více...
OVOCE
PEČENÝ ČAJÍK

PEČENÝ ČAJÍK

Potřebné ingredience

PROČETLA JSEM VŠECHNY RECEPTY A SMÍCHALA, CO JSEM DOMA NAŠLA:-) BALÍČEK MRAŽENÝCH JAHOD 2KG LETNÍCH JABLÍČEK, NEKOLIK KS GOLDEN DEL. JABLÍČEK 4BANÁNY 1ANANAS 1O ŠVESTEK 3CITRONY I S KŮROU ROZINKY SUŠENÝ ANANAS HŘEBÍČEK, MLETÁ SKOŘICE 6VANILKOVÝCH CUKRŮ

Postup přípravy

VŠE DŮKLADNĚ OMÝT, POKRÁJET, SMÍCHAT VE VELKÉ MÍSE A PÉCT VTROUBĚ PŘI TEPLOTĚ 220ST CCA 50MINUT, BĚHEM PEČENÍ OBČAS PROMÍCHAT

POTÉ NALÍT DO PŘIPRAVENÝCH ČISTÝCH SKLENIC S…

Zobrazit více...
OVOCE
Zkusila jsem jsi udělat domácí kandovaný  pomeranč a jablka  je to  opravdu moc dobrý :-)

Zkusila jsem jsi udělat domácí kandovaný pomeranč a…

Potřebné ingredience

Pomeranč oloumeme nakrájíme na kostičky , pomeranč prosypeme cukrem (1 kgpomeranče = 500 g cukru) a necháme 24 hodin proležet. Přidáme trochu citronové kůry, hřebíček, ananasovou tresť (i jinou, podle chuti) a vaříme, až zesklovatí. Necháme okapat, sušíme uloženou na plechu, potom ji přeložíme a sušíme druhou stranu. Pomeranč obalíme v krupicovém cukru a necháme dosušit (můžeme jí také obalit v čokoládě)..Podobně děláme i třešně, hrušky, ale bez octa.:-):-):-):-):-):-) Kandovaná jablka j:-):-):-)jablka oloupeme zbavíme jadřinců nakrájíme na kostičky rosypeme cukrem (1 kg jablek = 500 g cukru) a necháme 24 hodin proležet. Přidáme trochu citronové kůry, hřebíček, ananasovou tresť (i jinou, podle chuti) a vaříme, až zesklovatí. Necháme okapat, sušíme uloženou na plechu, potom ji přeložíme a sušíme druhou stranu. Jablka obalíme v krupicovém cukru a necháme dosušit (můžeme jí také obalit v čokoládě)..Podobně děláme i třešně, hrušky, ale bez octa.

Postup přípravy

x

Zobrazit více...
OVOCE
Recept pečený čaj

Recept pečený čaj

Potřebné ingredience

Ingredience 2 kg ovoce výše jmenovaného i jiného, v libovolné kombinaci 1 250 g cukru krystal 2 citróny koření (hřebíček, skořice, anýz apod.) 2 dcl rumu, vodky, griotky (není nutné

Postup přípravy

Základem pečeného čaje je ovoce, které může být čerstvé i mražené, avšak zhruba jeho polovinu by měly tvořit kyselejší druhy, jako je třeba rybíz.
Vybírat i kombinovat druhy…

Zobrazit více...
OVOCE
Sušené dýně-křížaly

Sušené dýně-křížaly

Potřebné ingredience

4 kg dýně,1 kg krystalu,0,5 l vody,3 dcl octu,čtvrt l pomerančového sirupu,črvrt l ananasového sirupu,1 ananasová trestˇ

Postup přípravy

Dýně vydlabeme,okrájíme slupku a nakrájíme na menší dílky.Uděláme nálev ze všech ingrediencí ,který přivedeme do varu.Potom přidáme dýni.Mícháme.Vařit až do zesklovatění dýní.Pak…

Zobrazit více...
OVOCE
Ovocná přesnídávka

Ovocná přesnídávka

Potřebné ingredience

3 kg ovoce (meruňky,broskve,jablka) 3/4 l vody , 20 dkg cukru, 2 pudinky-vanilkový,jahodový nebo ananas.

Postup přípravy

Očištěné a nakrájené ovoce na drobné kousky dáme do hrnce a přídáme 3/4 l vody a dáme vařit až je ovoce hodně rozvařené - přidáme cukr (v případě meruněk dávám víc protože jsou…

Zobrazit více...
OVOCE
JABLEČNÁ DOBROTA PRO DĚTI +++

JABLEČNÁ DOBROTA PRO DĚTI +++

Potřebné ingredience

2 kg jablek,30-40dkg cukru krystalu,3 vanilkové cukry,2 čokoládové pudinky, 10 dkg kakaa,10 dkg lístkových oříšků.1 slazené kondenzované mléko.

Postup přípravy

Jablka oloupeme a rozvaříme bez jádřinců ve 2 dcl vody.Rozmixujeme. Přidáme ostatní přísady povaříme promixujem, dáme do skleniček a zavařujeme 20 minut při 85 stupnů celsia…

Zobrazit více...
OVOCE
Bezinkový likér

Bezinkový likér

Potřebné ingredience

2 kg opraných bezinek, 1 l vody, 3/4 cukru, 2 vanilkové cukry, vývar z kávy, 1/2 l rumu

Postup přípravy

2 kg opraných bezinek
1 l vody
Společně uvařit 15 minut a přecedit.
Do šťávy dáme 3/4 cukru a vaříme 5 minut. Pak přidáme 2 vanilkové cukry a vaříme 3 minuty. Pak přidáme…

Zobrazit více...
OVOCE
Šťáva z černého rybízu- snadno a rychle :-)

Šťáva z černého rybízu- snadno a rychle :-)

Potřebné ingredience

2 kg černého rybízu, 3 kg cukru, 20gkys.citonové

Postup přípravy

Omytý černý rybíz zbavený stopek dáme do velkého hrnce , přilijeme 2 l vroucí vody a přisypeme kys.citronovou.Přikryjeme a necháme 24 hod.vyluhovat.Druhý den přecedíme a do slité…

Zobrazit více...
OVOCE
Džůs z mrkve a jablek

Džůs z mrkve a jablek

Potřebné ingredience

3 velké mrkve,10 jablek.1kg cukru krystalu,4lžičky kávové kyseliny citronové.

Postup přípravy

Mrkev očistíme,jablka vykrájíme a nakrájíme na kousky.
Dáme vařit do 1 litru vody do změknutí.Potom rozmixujeme.Mezitím si převaříme 9 litrů vody s 1kg cukru.
Pak přidáme…

Zobrazit více...

Kategorie