Domácí jablko a skořice ( ČAJÍČEK)
Potřebné ingredience
2kg Jablek \r\n1250g cukru krupice\r\n1 citron\r\n2dcl grioty\r\n2 dcl vodky\r\n2 dcl rumu\r\nkoření ( skořice, aníz, hřebíček ... ap.)
Postup přípravy
Jablíčka očistíme od jádřinců a necháme je se slupkou.Nakrájíme na malé kousky. Citron oloupeme a tak též nakrájíme. Pak všechno smícháme dohroma ve velké míse a pečeme v troubě…
Limonáda- nápoj z bezu
Potřebné ingredience
30dkg cukru 5l vody 6 květů bezu 2 lžíce octa 1 lžička kys. citrónové 1citrón
Postup přípravy
Včera jsem zkusila udělat tohle pitíčko a musím se s ním podělit. Do letního počasí, vychlazený bodne.
30dkg cukru, 1 lžička kyseliny citrónové, 2 lžíce octa, 1 citrón a 6…
Zmrazená citronová kůra
Potřebné ingredience
Citrony
Postup přípravy
Citrony omyji,a vytřu do sucha,tak aby se mohly nastrouhat.Strouhanou citronovou kůru dám do malé plastové krabičky ( já používám obyčejnou krabičku z filmů na focení nebo…
Citrusy jako lék
Potřebné ingredience
Grepy, pomeranče, mandarinky, pomelo...
Postup přípravy
CITRUS na vyčištění střev
Na ideální vyčistění střev je jednoduchý přírodní produkt – citrusový plod. Každý večer cca dvě hodiny po posledním jídle zkonzumujeme jeden celý…
Vánoční ovocný salát
Potřebné ingredience
4 jablka,1 banán,1 větší kompot broskví,1 ananasový kompot
Postup přípravy
Vše pokrájíme na kostičky nebo kolečka a smícháme, zalijeme šťávou z kompotů a dáme vychladit. Podávám po štědrovečerní večeři .Někdy jen takto nebo se šlehačkou a zmrzlinou.
Domácí jahodová zmrzlina
Potřebné ingredience
250 g jahod, 100 g moučk.cukru, 100 ml smetany ke šlehání
Postup přípravy
Jahody omyjeme, zbavíme slupek a nakrájíme na kousky. Promícháme s cukrem, dáme do zavírací misky a vložíme do mrazáku. Necháme je zamrazit do druhého dne.
Zmrazené jahody dáme…
Třešňový džem s chia semínky. Raw rychlovka.
Potřebné ingredience
250g třešní nebo i jiné vhodné ovoce, 2-4 lžíce medu nebo agáve sirupu, 2 lžíce chia semínek, cca 2 lžíce vlažné vody, 1/2 lžičky vanilky (já použila Bio cukr s kousky vanilky)
Postup přípravy
Inspirací mi byl Albert magazín, kde dělali podobný džem z malin. Je to jednoduchá rychlovka a moc mě překvapil výsledek. Rozmixujeme všechny přísady, ochutnáme a případně…
trnkový likér
Potřebné ingredience
2 litry trnek přešlých mrazem, 2 litry vody, 1 kilo cukru, 2 dcl rumu, 2 dcl griotky
Postup přípravy
trnky opláchneme a dáme do misky, zalejeme vařící vodou uzavřeme a necháme schladnout při pokojové teplotě, když schladnou, rozmačkáme štouchadlem na brambory a uložíme na 3-5 dní…