Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Zavařená dýně  do polévek nebo  pod maso

Zavařená dýně do polévek nebo pod maso

Potřebné ingredience

Dýni oloupeme, z dýně zbavíme měkké dužiny i s jádry a na prošky a pak na kostičky Plníme do sklenic a sterilujeme 30 40 minut při teplotě 70 - 75 °C.

ZAVAŘENINY
Pomerančová marmoška

Pomerančová marmoška

Potřebné ingredience

Prosím, prosím, smutně koukám, možná na stránkách někde je, ale nemůžu ho najít, nemáte někdo recept na pomerančovou marmeládu? Chtěla bych ji zkusit použít do letošního cukroví. Díky moc za odpověď.

ZAVAŘENINY
ZAVAŘENÝ ŠTRUDL

ZAVAŘENÝ ŠTRUDL

Potřebné ingredience

Jablka, třtinový cukr, skořice, vanilkový cukr, hřebíček

Postup přípravy

Oloupaná jablka zbavená jadřinců nakrajíme na kostky a dáme do hrnce vařit, nepodléváme, pustí se hodně šťávy, podle chuti osladíme, posypeme jedním sáčkem vanilkového cukru,…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Směs pod maso

Směs pod maso

Potřebné ingredience

1kg cukety 1kg paprik 1kg rajčat 1/2 kg cibule 6 lžic sojové omáčky 1 lžíce cukru 1 lžíce oleje 1lžice soli 2 lžíce worčestru 1 velký kečup 1 rajský protlak feferonky nebo čili

Postup přípravy

Vše nakrájet ,cuketu nastrouhat, přidat vše mimo rajčat- 20 minut vařit, pak dát rajčata a znova vařit 20 minut . Dat do sklenic a sterilizovat 15 minut.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Cuketová pomazánka na topinky dle Petry B. (Gitty) ID 29074

Cuketová pomazánka na topinky dle Petry B. (Gitty) ID…

Potřebné ingredience

Přidala jsem ještě umleé zelené papriky, oloupaná rajčata, bobkový list, mleté nové koření a mletý pepř. Bude dobrá nejen na topinky, ale i na těstoviny a pod maso. Petro díky za recept!

ZAVAŘENINY
Zelenina pod svíčkovou

Zelenina pod svíčkovou

Potřebné ingredience

1kg mrkve 500g petžele 700g celeru 500g cibule 5lžic soli 7lžic cukru 7lžic octu 1 lžička nového koření 1a půl lžičky kuliček pepře,bobkový list voda

Postup přípravy

Zeleninu nakrájíme na kostičky ,podlijeme vodou ,přidáme koření ,cukr,sůl ,ocet a uvaříme do měkka .Necháme vychladnout a potom rozmixujeme.Hmotu znovu uvaříme až zhoustne .Za…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
domácí kečup

domácí kečup

Potřebné ingredience

2kg rajčat,1/4kg cibule, 1/4kg jablek,4 lžíce octa, 3 dkg soli, 15 dkg cukru, 5 hřebíčků, 1 lžička papriky, 1/4 lžičky skořice

Postup přípravy

Rajčata nakrájím na osminky, cibuli na větší kostičky a jablka zbavená jádřinců také na kostky, přidáme zbylé ingredience a vaříme do zhoustnutí, já vařila cca 2-2,5 hodiny, na…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Strouhaná dýně na zimu do buchet  i na polévku adt

Strouhaná dýně na zimu do buchet i na polévku adt

Potřebné ingredience

Dýně

Postup přípravy

Dýni oloupeme, z dýně zbavíme měkké dužiny i s jádry a nástrouháme
Plníme do sklenic a sterilujeme asi 30-40 minut při teplotě 70 - 75 °C a vypneme hrnec a necháme to dojít.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Stévia cukrová

Stévia cukrová

Potřebné ingredience

Minulý rok som na návšteve u kamarátky v skleníku natrafila na túto malú rastlinku. Pýtala som sa čo to je. Kúpila ju a pestovala len tak. Občas si odtrhla z jej listov a deti požuli, keď mali chuť na sladké. Suseda si ju k nej chodila zobrať, aby po cigarete si mohla spríjemniť chuť v ústach. \r\nDoniesla som domov pár listov a skúsila som ňou doma osladiť citronádu. A mala som úspech. Pár listov som presušila a v zime sme ich používali rozdrvené na osladenie čaju. \r\nA tento rok už mám doma od skorej jari Stéviu cukrovú, juhoamerickú rastlinku, ktorú som trošku spoznala minulé leto a teraz som sa ju odhodlala pestovať aj doma. Ale to ste sa mohli dočítať už v mojom prvom článku "Objavila som stéviu cukrovú". http://www.dobrenapady.info/objavila-som-steviu-cukrovu-rn239.htm\r\nPokračujem v zaváraní s touto rastlinkou. Teda ja používam rastlinku z môjho balkóna, ale v BIO obchodoch kúpite aj sušenú drvenú - tej potom použite ešte polovičnú dávku ako píšem v receptoch, lebo sušená stévia je ešte sladšia. Ak kúpite v BIO obchode stéviu vo forme práškového cukru, použite miesto polievkovej lyžice len čajovú lyžičku. Ak ju kúpite v tekutej podobe, riaďte sa pokynmi na obale. Tekutú používam len na sladenie kávy, do zavárania sa mi zdá drahá.

Postup přípravy

Černicový lekvár\r\n300 ml prepasírovaných černíc a kopcovitú polievkovú lyžicu natrhaných lístkov a stopky stévie cukrovej dobre rozmixujeme a varíme na strednom plameni vo…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
LUXUSNÍ DOMÁCÍ KEČUP - KTERÝ NEMÁ CHYBU

LUXUSNÍ DOMÁCÍ KEČUP - KTERÝ NEMÁ CHYBU

Potřebné ingredience

viz. postup

Postup přípravy

Surovinyn– na jednu dávku (dělali jsme ze dvou, údaje v závorkách): 1,5 kg rajčat (3kg) 5 ks jablek (10) 3 ks velké cibule (6cib) 1 lžíce soli (2) 4 ks hřebíčky (8)…

Zobrazit více...

Kategorie