Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Marmeláda BIO :-)

Marmeláda BIO :-)

Potřebné ingredience

Dělala jsem z kila ostružin a kila cukru. Krásně hustá,nemá chybu :-) viz odkaz

Postup přípravy

http://www.youtube.com/watch?v=WLWRg_BUF_Q
Super recept,bez konzervantů. Moje mamka,ji taky takhle vařila.Jen cukr a případně trochu kyseliny citronové. nechávala jsem…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Zavařená cuketa (cukina :-))

Zavařená cuketa (cukina :-))

Potřebné ingredience

3kg cukety, 5 velkých cibulí, 5 červených paprik, 70g soli, 3/4 litru vody, 3/4 litru octa, 3 lžičky kurkumy, 450g cukru, 3 lžičky hořčičného semínka

Postup přípravy

Cukinu a papriky pokrájet na kostky, cibuli na půlměsíčky a naložit do soli na 3 hodiny. Připravit si nálev: svařit vodu,ocet, kurkumu, cukr a hořč. semínko. Pak vše smíchat …

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Povidla v tlakovém hrnci

Povidla v tlakovém hrnci

Potřebné ingredience

švestky (kolik máte a kolik se Vám vejde do tlakového hrnce, já dělala ze 2 kg), cukr (není potřeba, ale můžete dát 100g na 1 kg švestek), 4 lžíce octa (koho pálí žáha, může vynechat), 1 lžička mleté skořice a pár roztlučených hřebíčků nebo 1 lžička koření medový perník, rum (dle chuti, cca 4 lžíce)

Postup přípravy

Vypeckované švestky zasypeme cukrem, přidáme ocet a povaříme v odkrytém hrnci cca 30 minut - poté hrnec uzavřeme a 2 hodiny vaříme v tlakovém hrnci. Až je šťáva ze 2/3 vyvařená,…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Cuketové toasty

Cuketové toasty

Potřebné ingredience

1,5 dcl oleje, 4 velké cibule na kostičky, 6-8 velkých paprik na tenké proužky, cuketa nahrubo nastrouhaná, oloupaná a zbavená jádřince ( ta moje už nastrouhaná měla 1,5 kg) , 5 kostek masoxu, 2 kav. lž. kari, 2 káv.lž. chilli koř., 2 polévkové lžíce sojové omáčky, 1/2 kg protlaku ( nebo napůl s kečupem ), 8-10 stroužků česneku prolisovaného.

Postup přípravy

Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme papriky a do polozměknutí dusíme. Pak přidáme nastrouhanou cuketu a vše ostatní a dusíme půl hod. Horké plníme do sklenic, sterilujeme 20…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Švestkovo-jablečná marmeláda. Zase něco jiného. Výborná!

Švestkovo-jablečná marmeláda. Zase něco jiného.…

Potřebné ingredience

500g švestek, 500g jablek, 1-2 lžičky mletého koriandru, 3-5 lístků máty, 100 g medu, 400g cukru, 1 gelfix 2:1

Postup přípravy

Švestky omyjeme, vypeckujeme, rozmixujeme. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nastrouháme nahrubo. Přidáme koriandr (podle toho jak kdo má toto koření rád), jemně nasekanou…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Znojemské okurky

Znojemské okurky

Potřebné ingredience

0,7l sklenice,okurky nakladačky,kopr,mrkev,petržel,cibule,nové koření,pepř celý,bobkový list,sůl,ocet,cukr,cukeryn. Na jednu sklenici:na dno dám kopr,3kuličky pepře,1 kuličku nového koření,bobkový list,kořenovou zeleninu+cibulku,2 cukeryny.Naskládám okurky a přidám 1 lžičku soli plnou,2 lžíce cukru,deci octa a doliju vodou.Kdo má rád může přidat feferonku,česnek nebo křen.U nás frčí feferonka.Hodím do horkovzdušné trouby na 250 cca 12-15 minut dle velikosti kurek.Jsou moc dobré.

ZAVAŘENINY
cukina jako ananas

cukina jako ananas

Potřebné ingredience

2kg cukin 3l vody 30dkg cukru 3anansové aroma a trošku kys.citronove

Postup přípravy

cukinu oloupem a nakrájíme na čtverečka přidáme ostatni věci .Povaříme a pak jen rychle zavaříme.Moc dobré a opravdu až se proleží je jako ananas

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Broskvový džem - staženo z internetu

Broskvový džem - staženo z internetu

Potřebné ingredience

1 kg broskví 500 g želírovacího cukru Labeta 2:1 2 lžíce citrónové šťávy

Postup přípravy

Nastavení pekárny: Program Džem / Marmeláda

Postup:
Broskve oloupeme, vypeckujeme a rozmixujeme. Nalijeme do formy domácí pekárny, přidáme cukr, citrónovou šťávu a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Rajčatové sugo

Rajčatové sugo

Potřebné ingredience

2 velké cibule, 2 větší mrkve, 1 -2 ( podle toho jak ho máte rádi) velký řapíkatý celery bez listů, olivový olej, 2 kg rajčat + 2 kg rajčat z plechovky ( já plechovky nedávám, dávám 4 kg rajčat), sůl, cukr, čerstvá bazalka

Postup přípravy

Cibuli, mrkev a celer nakrájíme na větší kostky, Na olivovém oleji osmahneme cibuli, jen mírně, přidáme mrkev a celer, trochu osmahneme a přidáme rajčata. Pokud nemáte taková ta…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Meruňkovopomerančový džem se zázvorem

Meruňkovopomerančový džem se zázvorem

Potřebné ingredience

1 kg přezrálých meruňek, dva pomeranče, kůra ze dvou pomerančů a jednoho citronu, jemně nastrouhaný kořen zázvoru (oloupaný 6 centimetrový kousek), želírovací cukr Dr.Oetker 2:1

Postup přípravy

Kůru z pečlivě omytých citrusů oloupu škrabkou na brambory a nakrájím na velmi jemné proužky, přidám meruňky nadrobno nakrájené, zázvor, oloupaný pomeranč (oloupu i blány z…

Zobrazit více...

Kategorie