Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Jednoduchý a skvěly džem rybízový

Jednoduchý a skvěly džem rybízový

Potřebné ingredience

Vyzkoušela jsem tento džem a posílam dál,je výborný. Nevím zda ho tu někdo už nemá,ale nenašla jsem. Potřebujeme pouze: Rybíz cukr buď krystal nebo krupice Na 4 naběračky rybírové šťávy přibližně 3 naběračky cukru.

Postup přípravy

Umyjeme rybíz,na odšťavňovači odšťavíme,aby jsme měli 4 naběračky šťávy.Dáme do hrnce vařit 10 minut a přidáme cukr a vaříme ještě 8 minut.
Vyzkoušíme zda je rosol hotový tak…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Zavařené okurky - od babičky

Zavařené okurky - od babičky

Potřebné ingredience

1 l sklenice dáme: kopr, cibule, mrkev, 6 zrnek celého pepře, 2 zrnka nového koření, celá skořice (kousek) 1 hřebíček, bobkový list, l kávová lžička hořčičného semínka. Nálev: 5l- asi 16 litrových sklenic- 3 a ¾ l vody, 1 a ¼ l octa, 25 dkg soli, 35 dkg cukru a 45 tabletek cukerinu.(nebo jiného umělého sladidla)

Postup přípravy

Zavařujeme na 85st. asi 15 - 20 minut.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Zavařené okurky I

Zavařené okurky I

Potřebné ingredience

Nálev na okurky: 1litr octa 2,5 litru vody 12 dkg soli 30 kusů tablet sacharinu 7 dkg cukru 10 kusů celého pepře 10 kusů celého nového koření 2 kusy bobkového listu 5 kusů hřebíčku hrst hořčičného semínka

Postup přípravy

Vše povařit a potom vlažným nálevem zalít okurky. Do sklenic (naspod a navrch) dát s okurkami kopr, na kolečka pokrájenou cibuli, křen, mrkev. Sterilizovat 20 minut při 80 C.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Marmeláda bez chemie

Marmeláda bez chemie

Potřebné ingredience

1kg jednoho druhu ovoce (rybíz, višně, třešně, meruňky) nebo můžete i namíchat různé druhy ovoce, 0,5 kg krystalového cukru - u kyselejšího ovoce můžete i víc, podle chuti, 1 bal (10g) agaru - mořská řasa bez chuti, přírodní zahušťovadlo, prodává se ve Zdravé výživě za 17 Kč

Postup přípravy

Ovoce umyji, příp. vypeckuji, dám celé do velkého hrnce a přidám cukr. Promíchám a vařím asi 5min. za průběžného zamíchání. Pak ovoce rozmixuji ponorným mixérem. Pokud chci…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Rybízová marmeláda  +++

Rybízová marmeláda +++

Potřebné ingredience

3 kg natrhaného pomletého rybízu....1x gelfix 2:1..... 50 dkg cukru krystal....2 lžičky kyseliny citronové .....

Postup přípravy

Rybíz natrháme obereme od štopěk,propláchneme a necháme okapat ,potom ho na masovém mlýnku pomeleme.Dáme do většího kastrolku a na mírném ohni vaříme cca 20 minut pořád mícháme …

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Meruňkovo cuketový džem - marmeláda

Meruňkovo cuketový džem - marmeláda

Potřebné ingredience

600g meruněk, 400g cukety, želírovací cukr 2:1, popřípadě cukr na doslazení a kyselina citronová 1/2 kávové lžičky

Postup přípravy

Meruňky nakrájíme na malé kousky, cuketu i se slupkou nastrouháme na hrubém struhadle společně povaříme. Když je vše dostatečně měkké (já ještě trochu rozmixuji ochutnám a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Třešňový džem do 15 minut! LUXUSNÍ!

Třešňový džem do 15 minut! LUXUSNÍ!

Potřebné ingredience

1000 g přesně uzrálých třešní, želírovací cukr 3:1 (anebo 2: 1 Korunní želírovací cukr), 2 lžičky kys. citrónové

Postup přípravy

Třešně se omyjí a chvíli nechají stát ve vodě (aby vylezli případní červíci). :-) Třešně vypeckujeme a zvážíme. Někdo je zcela rozmixuje s troškou vody, někdo drtí na menší kousky…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
"Třešňová marmeláda" s vanilkou

"Třešňová marmeláda" s vanilkou

Potřebné ingredience

1000g vypeckovaných třešní 5 lžic třtinového cukru 1 balení gelfix 3:1 1 vanilkový lusk

Postup přípravy

Na začátku si připravte zavařovací sklenice i víčka, protože později už k tomu nebudete mít příležitost. Sklenice i s víčky (i když jsou nově zakoupené) nejprve pořádně vymyjte a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Výborná jahodová marmeláda s třtinovým cukrem

Výborná jahodová marmeláda s třtinovým cukrem

Potřebné ingredience

1,2 kg očistěných, lehce omytých jahod, 300g třtinového cukru + 2 lžíce, Gelfix 1:1, 1 lžička kyseliny citronové

Postup přípravy

Jahody jsem pokrájela na menší, ve větším, nižším hrnci pak rozmixovala ponorným mixérem, každý může jak má rád, dala jsem pomalu vařit. Po chvíli jsem přidala Gelfix se 2 lžícemi…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Čerešňový džem -Třešňový džem

Čerešňový džem -Třešňový džem

Potřebné ingredience

čerešne,cukor,citronová štava ,čerešnový likér

Postup přípravy

Čerešne odstopkujeme a namočíme do vody s trochou soli,necháme asi 2 hodinky aby z nich vyšli červíky.Umyjeme ich a vykôstkujeme.Nahádžeme do robota a nasekáme nahrubo.Dáme do…

Zobrazit více...

Kategorie