(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Výborná jahodová marmeláda s třtinovým cukrem
Potřebné ingredience
1,2 kg očistěných, lehce omytých jahod, 300g třtinového cukru + 2 lžíce, Gelfix 1:1, 1 lžička kyseliny citronové
Postup přípravy
Jahody jsem pokrájela na menší, ve větším, nižším hrnci pak rozmixovala ponorným mixérem, každý může jak má rád, dala jsem pomalu vařit. Po chvíli jsem přidala Gelfix se 2 lžícemi cukru třtinového, po rozmíchání a vaření 1 min dle návodu, jsem dosypala 300 g cukru a raději pro jistotu, když jsem dala cukru méně, než má být, přidala lžičku kyseliny citronové. Plním do skleniček od zavařenin, z várky jich je 5. Marmeláda je sladká dost a vypadá výborně. Skleničky po plnění důkladně utírám suchou, čistou utěrkou u hrdla+ i víčka, aby se dobře chytla. Dobře zašroubuji a dávám dnem vzhůru, skládám na čistou utěrku .Dělala to tak i moje babička :-) .
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé