Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
ČALAMÁDA S VEGETOU

ČALAMÁDA S VEGETOU

Potřebné ingredience

1 a 1/2 kg okurek 3 papriky /bílé nebo pro barvu červ. kapie/ 3 větší cibule 1-2 feferonky 150-180 g cukru 1dcl + 3 polévké lžíce octa 3 polévkové lžíce vegety /podravky/

Postup přípravy

Okurky oloupu a nakrájím na kolečka, papriku na proužky a cibuli na prstýnky - promíchám s ostatními přísadami - chvilku nechám proležet /stačí půl hodinky/ a dám do sklenic i se…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
OKURKY - na jednu sklenici

OKURKY - na jednu sklenici

Potřebné ingredience

1 čaj. lžička soli 1 pol. lžíce cukru krystalu 1 sacharin /umělé sladidlo/ 3 kuličky nového koření 3 kuličky pepře půl bobkového listku 0,5 dcl ocet

Postup přípravy

Do sklenice 0,7 dám pár koleček mrkve, cibule a kousek křenu a přísady - naskládám okurky, doleju studenou vodou zavíčkuji a zavařuji při 80st. C asi 8-10 minut.
Jsou výborné!

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Ovocné kompoty z mikrovlnky podle J Balaštíka  - jednoduché a rychlé !!

Ovocné kompoty z mikrovlnky podle J Balaštíka -…

Potřebné ingredience

Na jednu 720 ml sklenici budete potřebovat : 450g ovoce, 230g nálevu, 25-75 g krystalového cukru (1-3 vrchovaté lžíce podle kyselosti), případně umělé sladidlo.

Postup přípravy

Sklenice naplňte do tří čtvrtin očištěným ovocem bez náznaku hniloby, mírně je stlačte a přisypte cukr. Řádně jej setřeste, aby pronikl do všech vrstev. Pak přidejte další ovoce,…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Broskvovo-malinový džem

Broskvovo-malinový džem

Potřebné ingredience

700g broskví,300g malin,350g cukru,1 Gelfix Super 3:1 Dr.Oetker

Postup přípravy

Broskve omyjeme,necháme okapat,rozpůlíme,vypeckujeme,nakrájíme nadrobno a navážíme požadované množství.Maliny přebereme a navážíme.Ovoce dáme do hrnce.Cukr smícháme s přípravkem…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Meruňkovo-banánový džem

Meruňkovo-banánový džem

Potřebné ingredience

1kg meruněk,1/2kg banánů,1 lžička kys.citrónové Dr.Oetker,1 super želírovací cukr Dr.Oetker 3:1

Postup přípravy

Meruňky omyjeme,necháme okapat,vypeckujeme,nakrájíme nadrobno-rozmixujeme a navážíme požadované množství.Banány oloupeme a také nakrájíme nadrobno.Ovoce a kys.citrónovou v hrnci…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Jablkovo-hruškový džem

Jablkovo-hruškový džem

Potřebné ingredience

700g jablek,650g hrušek,1 lžička kyseliny citrónové Dr.Oetker,1 super želírovací cukr 3:1 Dr.Oetker

Postup přípravy

Jablka a hrušky omyjeme,oloupeme,rozkrájíme nadrobno-nastrouháme a navážíme požadované množství.Ovoce a kys.citrónovou smícháme v hrnci s želírovacím cukrem a přivedeme k varu-za…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
PIKANTNÍ OKURKOVÉ ŘEZY

PIKANTNÍ OKURKOVÉ ŘEZY

Potřebné ingredience

2,5 KG OKURKŮ,0,80 KG CIBULE,3LŽIČKY SOLI,3/4 L OCTA,1/2 KG CUKRU,1 LŽIČKA KARI,1LŽIČKA CHILLI,1LŽIČKA PEPŘE

Postup přípravy

Okurky,cibuli nakrájíme na plátky -já používám kuchynský robot.Přidáme 3 lžičky soli a vše necháme 3 hodiny uležet. Svaříme ocet,cukr a ostatní suroviny.Necháme vychladnout a po 3…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Sterilizovane lečo s cibulou

Sterilizovane lečo s cibulou

Potřebné ingredience

2 dcl oleja,500 g cibule,2 kg papriky,2,5-3 kg paradajok,2 čl soli

Postup přípravy

Všetko si nakrajame (ja som to hodila do robota,bolo to raz -dva),cibulu podusime na oleji do sklovita,pridame papriku,paradajky,poriadne zamiešame a nakladame do poharov ešte…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Rajčata ve vlastní šťávě

Rajčata ve vlastní šťávě

Potřebné ingredience

rajčata a to je vše

Postup přípravy

Rajčata omyjeme, oloupeme, nebo nemusíme, pokud to máme třeba na rajskou a stejně ji cedíme přes sítko. Naskládáme do skleniček, hodně to utlačíme, zavíčkujeme a sterilujueme.…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
KAPIE

KAPIE

Potřebné ingredience

cca 1,5kg kapií (1kg vyčištěných) na nálev -0,5 l vody ,150ml octa,6dkg cukru ,4 kul. pepře,4 nov. koření ,1-2 bob. listy ,1,5dkg soli.

Postup přípravy

Kapie vyčistíme od jadřince ,rozkrojíme na půl a dáme do vařící vody -jen na minutku.Vyndáme,necháme vychladnout a krájíme na proužky ,pak do sklenic.
Nálev necháme také přejít…

Zobrazit více...

Kategorie