Kyselé okurky - skoro jako znojemské :-))
Potřebné ingredience
Okurky :-))
Postup přípravy
Nálev:
4l vody
1l octa 8%
5-30 dkg cukru krystal
16dkg soli
50 tabletek cukerinu
Vaříme 20 minut.
Vystačí na 12 lahví.
__________________________…
Sterilovaná červená řepa
Potřebné ingredience
červená řepa,NÁLEV:1 l octa , 2 l vody , 10dkg soli , 35 dkg cukru, 8 g anýzu , 16 g kmínu , 16 g fenyklu , 8 lžic nastrouhaného křenu
Postup přípravy
Svaříme si nálev den předem,aby se chuť všech přísad dostala do nálevu,těsně před použitím , nálev totiž zcedíme .Očištěnou řepu,zbavenou lupení a zbytečných kořínků,uvaříme ve…
kečup
Potřebné ingredience
2kg rajčat
25dkg cibule
25dkg jablek
vše pokrájet a dusit 1/2hodiny pak přidat
3dkg soli
15dkg pískového cukru
4lžíce octa1/4lžičky mleté skořice
1lžička mletého nového koření
1lžička sladké papriky
5 hřebíčků
1lžíce solamylu
Postup přípravy
a znova dusíme1/2hodiny,pak vše rozmixujeme a plníme do sklenic a zavařujeme 20minut při 80stupních
Pokud chcete kečup pálivý tak přidáte 8ks paprik a 6ks feferonek
Sterilované papriky v oleji
Potřebné ingredience
papriky - kapie , bobkový list , celý pepř , nové koření , hořčičné semínko ,olej,NÁLEV:1 1/2 l vody , 1/2 l octa , 12dkg cukru , 12 dkg soli,
Postup přípravy
Omyté papriky rozpůlíme,zbavíme stopek a jadřinců.Rovnáme do sklenic,aby se jich tam vešlo co nejvíc,můžeme je nakrájet na menší kousky.Než začneme papriky dávat do sklenic,dáme…
Meruňkovo-banánová marmeláda
Potřebné ingredience
1kg odpeckovaných meruněk , 0,5 kg oloupaných banánů , 1 lžička kyseliny citronové , 1 Superželírovací cukr 3:1 od Dr.Oetkera
Postup přípravy
Meruňky a banány semeleme na masovém strojku,přidáme kys. citronovou a želírovací cukr , promícháme a přivedeme k varu.Vaříme 5 minut,sebereme vzniklou pěnu a ještě horké lijeme…
Broskvová marmeláda
Potřebné ingredience
1 kg oloupaných a odpeckovaných broskví , 1 lžička kyseliny citronové , 1 Extra želírovací cukr 2:1(od Dr.Oetkera)
Postup přípravy
Broskve semeleme na masovém strojku,přidáme kys. citronovou a želírovací cukr , zamícháme a přivedeme k varu.Vzniklou pěnu sebereme.Vaříme asi 5 minut.Jěště horkým plníme slenice…
Višňovo-jablečná marmeláda se skořicí
Potřebné ingredience
60dkg višní , 40dkgjablek ,1/2 lžičky skořice , 1 lžička kys. citronové ,1 Gelfix Klasik 1:1 od Dr.Oetkera , 1,12 kg cukru krupice
Postup přípravy
Odpeckované višně a očištěná jablka semeleme na masovém strojku.Dáme do hrnce spolu se skořicí , kys. citronovou a cukrem smíchaným s Gelfixem.Přivedeme za stálého míchání k varu…
Malinové želé
Potřebné ingredience
Šťáva z 1 citronu,1/2 l vody , 50 dkg malin,30 dkg cukru krupice,1 Gelfix Extra 2:1
Postup přípravy
Očišťěné maliny spolu s citronovou šťávou a 1/4 l vody povaříme asi 2 minuty.Propasírujeme,přidáme 1/4 l vody a cukr smíchaný s Gelfixem,za stálého míchání přivedeme k varu,vaříme…
Jahodová marmeláda s banány
Potřebné ingredience
70dkg jahod , 30dkg banánů , 1 lžička kys. citronové , 1 Extra želírovací cukr 2:1(nejlepší je od Dr.Oetkera)
Postup přípravy
Ideální recept , máme-li málo jahod,banány ji nastaví a dodají marmeládě lahodnou chuť.Jahody zbavené stopek i terčíku a banány semeleme na masovém strojku.Smícháme v hrnci s…
Med z pampelišek
Potřebné ingredience
400 hlaviček květů z pampelišek
2 l vody
2 citrony
2 kg cukr krystal
Postup přípravy
Hlavičky květů pampelišek opereme pod tekoucí vodou, vložíme do čtyřlitrového hrnce. na květy nalejeme 2 l vody, přidáme oprané na kolečka nakrájené a jader zbavené citrony a dáme…