Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Chuťovky

Přidat recept
CHUŤOVKY
Slaný závin se zelím a žampiony

Slaný závin se zelím a žampiony

Potřebné ingredience

400 g listového těsta, 200 g syrového bílého zelí, 150 g žampionů, 100 g šunky (lze nahradit uzeným tofu), 1 cibule (pikantnější je jarní cibulka), 2 vejce, strouhanka, sůl, pepř

Postup přípravy

Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme nakájené zelí, žampiony a na kostičky nakrájenou šunku (tofu). Osolíme, opepříme a vše chvíli společně podusíme. Nakonec…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Barevná svačinka

Barevná svačinka

Potřebné ingredience

DIP: 50 g sýra Feta, 2 lžíce pomazánky typu Lučina (nebo žervé), 1-2 lžíce bílého jogurtu, 1 mrkev, pórek, sůl, pepř ********** ZELENINA: řapíkatý celer, mrkev, červená kapie, naklíčené fazolky mungo, ... (a další druhy dle vaší chuti)

Postup přípravy

Nejprve si připravíme dip. Do misky dáme fetu, Lučinu (žervé), jogurt a vše vidličkou spojíme, přidáme jemně nastrouhanou mrkev a nadrobno nasekaný pórek, ochutíme solí, pepřem a…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Když vám zbyde krém...

Když vám zbyde krém...

Potřebné ingredience

zbylý krém, BeBe oplatky, na obalení (granko, kakao, kokos.....)

Postup přípravy

BeBe oplatky namazat krémem a pospojovat za sebou. Celé obmazat krémem a obalit (co vám nejvíce chutná). Zabalit do alobalu a dát alespoň na 1/2 dne uležet do lednice.
Po…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
QUICHE LORRAINE - spíše chlapská záležitost :-)

QUICHE LORRAINE - spíše chlapská záležitost :-)

Potřebné ingredience

KORPUS: 180 g hladké mouky, 90 g másla, 1 1/2 lžíce studené vody, sůl ********** NÁPLŇ: 2-3 lžíce másla, 2 cibule, 180 g slaniny, 120 g Nivy, 250 ml smetany ke šlehání, 2 vejce, pepř

Postup přípravy

Z mouky, másla, vody a soli vypracujeme hladké těsto, které uložíme na 30 min. do lednice. Poté rozválíme, vyložíme jím koláčovou formu (20-24cm) a dno propícháme vidličkou. Na…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Karamelové cibulové chutney

Karamelové cibulové chutney

Potřebné ingredience

6 velkých červených cibulí, 3 šálky octa (balsamico, sherry, červené víno) - nebo mix, 3 šálky hnědého cukru, 2 bobkové listy, 15-20 kuliček čerstvě mletého pepře

Postup přípravy

Cibule najemno nasekáme a orestujeme na malém množství oleje doměkka. Přidáme ocet, cukr, bobkový list a pepř. Přivedeme k varu a zvolna vaříme 1 1/2 - 2h., dokud barva cibule…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Pyré z jedlých kaštanů (sladké)

Pyré z jedlých kaštanů (sladké)

Potřebné ingredience

jedlé kaštany, 12% smetana (nebo plnotučné mléko), vanilkový cukr, špetka skořice, rum dle chuti

Postup přípravy

Kaštany nařízneme do kříže a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C, asi 15 - 20 minut. Ještě horké oloupeme.

V hrnci zahřejeme smetanu s vanilkovým cukrem a skořicí (množství…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Slané kynuté kuličky

Slané kynuté kuličky

Potřebné ingredience

KYNUTÉ TĚSTO: 4 hrnky mouky (2 hladké, 1 celozrnné hladké, 1 polohrubé), 1/2 hrnku mléka + 1/2 hrnku vody (obojí teplé), 1 vejce, 2 lžíce rozpuštěného tuku (nebo oliv. oleje), 1/2 kostky kvasnic, 1 lžička soli, sušené bylinky dle chuti ********** NA OBALOVÁNÍ: rozpuštěné máslo, strouh. Niva, strouh. Eidam, sezam, mák

Postup přípravy

Připravíme si kynuté těsto klasickým způsobem a necháme vykynout. Na vále propracujeme, rozdělíme na díly a rukama vyválíme "hada" (jako když děláme bramborové knedlíky).…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Pizza koláčky

Pizza koláčky

Potřebné ingredience

TĚSTO: 220g hladké mouky, 150 ml teplé vody, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička soli ********** NÁPLŇ: bazalkové pesto, cuketa, olivy, rajčata, česnek, sýr (balkánský, niva), oregano, pepř

Postup přípravy

Z prosáté mouky, teplé vody, oleje a soli vypracujeme těsto a necháme 30min. odležet v lednici.

Odleželé těsto vyválíme na pomoučeném vále (asi 2mm) a vykrajujeme větší…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Řecká chuťovka: "Grilovaný sýr halloumi s řeckým salátem"

Řecká chuťovka: "Grilovaný sýr halloumi s řeckým…

Potřebné ingredience

grilovací sýr Halloumi, bazalkové pesto ********** ŘECKÝ SALÁT: 250 g rajčat, 2 menší salátové okurky, 1 cibule, 100 g oliv (zelených nebo černých), 1 paprika ********** VINNÁ ZÁLIVKA: 30 ml červeného vinného octa, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžička dijonské hořčice, 1 lžička medu, sůl, pepř

Postup přípravy

Nejprve si připravíme vinnou zálivku: smícháme ocet, olej, hořčici, med, sůl a pepř a dáme stranou.

Rajčata nakrájíme na kostky, okurky na kolečka, cibuli nadrobno, papriku…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Bazalkové pesto s para ořechy

Bazalkové pesto s para ořechy

Potřebné ingredience

100 g čerstvé bazalky, 60 g para ořechů, 1-2 stroužky česneku, 60 g strouhaného parmezánu, 1 lžička mořské soli, 130 ml olivového oleje

Postup přípravy

Bazalku omyjeme a osušíme. Dáme do mixéru, přidáme polovinu množství oleje, prolisovaný česnek, strouhaný parmezán a para ořechy. Mixujeme. Nakonec ochutíme solí a přiléváme olej.…

Zobrazit více...

Kategorie