SUPER RYCHLÉ SÝROVÉ MINI-TOASTÍKY ANEB KDYŽ ZBYDOU…
Potřebné ingredience
Rohlíky ideálně starší, čerstvé se po upečení moc drobí, máslo a sýry...použijI všechny přebytky, eidam, niva, mozzarella, hermelín, gouda......
Postup přípravy
Na plechu na pečení rozpustit na sporákem cca 1 cm plátek másla a rovnoměrně rozetřít. Na to poskládat kolečka rohlíků, na to sýr, dávám poměrně silné plátky, když se udělá…
Tuňákové muffiny
Potřebné ingredience
250 g polohrubé mouky nebo jiné dle chuti - celozrnná, špaldová, 2 dl mléka, 2 vejce, 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva, konzerva tuňáka ve vl. šťávě, 100 g strouhaného sýru - gouda, eidam - dle chuti , sůl a pepř, pažitka nebo pórek.
Postup přípravy
Rozšleháme mléko s vejci, solí a pepřem a vše promícháme s tuňákovou konzervou. Přidáme nasekanou pažitku nebo pórek a nakonec do směsi vmícháme mouku s práškem do pečiva. Hotové…
Štrůdl, tak trochu jinak
Potřebné ingredience
Listové těsto, šunka, sýr, špenát, vejce
Postup přípravy
Listové těsto (skvělé je i cereální) si rozválíme na obdelník. Doprostřed rozváleného těsta dáme šunku nebo jiný salám, spařený špenát, sýr (skvělý je nastrouhaný balkánský sýr) a…
Špenátové muffiny s plísňovým sýrem
Potřebné ingredience
Na 12 kousků potřebujete: 250 g polohrubé nebo celozrnné nebo špaldové mouky, 2 dl mléka, 2 vejce, 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva, 50 g rozpuštěného másla, 150 g listového špenátu, 100 g plísňového sýru (niva, gorgonzola, blue cheese), sůl a pepř. Kdo nemá rád špenát, může dát sušená rajčata, pórek nebo jen šunku a sýr. Fantazii se meze nekladou :-)
Postup přípravy
Postup: Rozšlehejte mléko s vejci, máslem, solí a pepřem (podle chuti můžete přidat ještě provensálské koření nebo muškátový oříšek) a vše promíchejte s nasekaným syrovým listovým…
Pickles z červeného zelí
Potřebné ingredience
100 g mrkve, 100 g cibule, 100 g bílé ředkve, 20 g křenu, 650 g červeného zelí, 15-20 g soli
Postup přípravy
Nejprve očistit a připravit zeleninu:
- mrkev, ředkev a křen nastrouhat nahrubo
- zelí pokrájet na proužky
.
Všechnu zeleninu dát do mísy, přidat sůl a pořádně…
Okurky - naháče
Potřebné ingredience
okurky střední hadovky asi 8 ks Lák : 140 g cukru 50 g soli 250 ml octa 1 cibule Půl balíčku hořčičného semínka ( kopr , saturejka podle chuti – já nedávám)
Postup přípravy
Oloupat okurky, nakrájet na cca 6x 1 cm nudličky a dát do 5 l. sklenice pod okraj. Potom zalít lákem ( ne voda ). Dát do chladna a protřepávat .
Výborné a vždy za 2…
Smažené bramborové šlupky podle režiséra Trošky
Potřebné ingredience
Pěkné šlupky z nových brambor, olej na smažení
Postup přípravy
Oschlé bramborové šlupky se usmaží ve vyšší vrstvě tuku, jak začnou při promíchání chrastit, jsou hotové
Zapečený hermelín-lepší než smažený
Potřebné ingredience
2 hermelíny, 15 dkg angl. slaniny, 1 cibule, 1 paprika,1 stroužek česneku, uzená paprika, olej
Postup přípravy
Hermelíny rozpůlíme podélně.Každou půlku na řezu posypeme uzenou paprikou. Cibulku nakrájíme na proužky, opečeme na oleji do sklovata, přidáme zelenou papriku nakrájenou na…
Slaný závin
Potřebné ingredience
40 dkg hladké mouky\\r\\n3 dkg kvasnic\\r\\n1 kávová lžička soli\\r\\n2 polévkové lžíce oleje\\r\\n1 hrnek vlažného mléka (1/4 l)\\r\\nNáplň: na toto množství, to jsou 2 nohavice:\\r\\n40 dkg šunkového salámu, kousek pórku, 10 dkg sýra - já dala uzenou cihlu, nějaké koření, např. na pizzu, grilovací, možno přidat i bylinky.
Postup přípravy
Do misky dáme mouku, uděláme důlek, do něj rozdrobím kvasnice, zaliji vlažným mlékem (ne příliš teplým), přidám špetku cukru-kvůli vzejití kvásku a nechám chvilku stát, za chvíli…
slané celozrnné preclíky
Potřebné ingredience
200g celozrnné žitné mouky, 100g másla, 100g nastrouhaného tvrdého sýru, 10g soli, 1 žloutek, 1 dcl smetany ke šlehání, bílek na potření preclíků,na posypání hrubá sůl a zlatý len.
Postup přípravy
Vše smícháme,uděláme rukama těsto,vyválíme placku a vykrajueme preclíky. Dáme na plech s pečícím papírem,potřeme bílkem,posypeme solí a lnem a upečeme do růžova. Trouba předehřátá…