Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
JARNÍ POLÍVEČKA s drůbež.krky

JARNÍ POLÍVEČKA s drůbež.krky

Potřebné ingredience

já použila mrkev,petržel,cibuli,květák,česnek,kudrnku,brambory,máslo,kuřecí krky,sůl,podravku a nové koření.

Postup přípravy

do papiňáku dáme uvařit krky,jsou hotové za 10 minut.
mezitím na másle orestujeme zeleninu,okořeníme,zalijeme vývarem do kterého nakrájíme obrané masíčko.necháme povařit dokud…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Jemná zeleninová polévka :-) manželova nejoblíbenější

Jemná zeleninová polévka :-) manželova nejoblíbenější

Potřebné ingredience

2ks mrkve,1pastyňák,2-3brambory,1/4celeru,masox,větší kousek másla(může se pak přidat trochu oleje pokud se vám bude zdát, že je to moc na sucho),1vejce,1stroužek česneku,1/2malé cibulky.smetana a jíška.

Postup přípravy

Nejprve si nastrouháme veškerou zeleninu kromě brambor do mísy.Nejlepší je dát vše do mixéru a přádně rozmixovat.Mezi tím necháme roztopit máslo v kastrůlku, kde budem vařit…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Klasická "bramboračka" a taštičky se salámkem

Klasická "bramboračka" a taštičky se salámkem

Potřebné ingredience

na polévku: 5 - 6 brambor (záleží na počtu osob, pro které se polévka vaří), voda, kostička masoxu, pepř, kmín, bobkový list, majoránka, vajíčko, polévková zelenina (já používám zmrazenou, ale jinak se dává mrkev, celer, fazolky, kapustičky..), malá cibule, 3 stroužky česneku, hladká mouka, olej na taštičky: bramborové těsto v prášku, salám, olej na smažení

Postup přípravy

Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky a dáme do hrnce s vodou. Přidáme koření - pepř, kmín, masox, bobkový list a dále česnek, cibuli (oloupanou a rozkrojenou na čtvrtky). …

Zobrazit více...
POLÉVKY
Česnečka s vaječnými hrudkami

Česnečka s vaječnými hrudkami

Potřebné ingredience

olej, 1-2 vejce, hrst hrubé mouky /dětské krupičky,1-2l vody, 5-6 stroužků česneku, kmín, pepř, sůl, majoránka

Postup přípravy

Do hrnce dáme olej (cca 0,5 cm po dně), z mouky/krupičky umícháme světlejší jíšku, klepnem do ní vejce, osolíme a mícháme než vejce ztuhne. Zalijeme vodou, přidáme natřený česnek,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Guláš z miešaného mäsa

Guláš z miešaného mäsa

Potřebné ingredience

0,5 kg hovädzieho mäsa, 0,5kg baranieho mäsa, 0,5kg bravčového mäsa, 6 väčších cibúľ, 1 gulášové korenie, mletá pálivá a sladká paprika, rasca, soľ, majorán, 2 strúčiky cesnaku, 2 malé 3dcl lečá, 1 paradajkový pretlak, zemiaky

Postup přípravy

Orestujeme cibuľu na oleji, pridáme pretlak a lečá a krátko asi 15 min. spolu dusíme. Potom pridáme cesnak a hov. a bar. mäso, Osolíme, pridáme gul. korenie, mletú papriku, rascu…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Nádivka do polévky

Nádivka do polévky

Potřebné ingredience

4 vajíčka, hladká mouka, strouhanka, koření, petrželka

Postup přípravy

Rozklepneme vajíčka do šlehací mísy, rozšleháme metličkou, přidáme tak 3-4 lžičky jakéholiv koření (grilovacího), nasekanou petrželku a podle potřeby mouku a strouhanku -…

Zobrazit více...
POLÉVKY
květáková polévka

květáková polévka

Potřebné ingredience

osmažená cibulka na másle, 1/4 květáku, 2 brambory, bujon, muškátový oříšek , sůl, trošičku pepře

Postup přípravy

osmahneme cibulku na másle, přidáme květák , brambory, bujon a zalijeme vodou, necháme zhruba 20 minut povařit, poté rozšleháme a dochutíme, 2 lžícemi smetany, lahodná chut,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Kaldounová polévka - VÝBORNÁ!!!

Kaldounová polévka - VÝBORNÁ!!!

Potřebné ingredience

Vývar z kuřecích drůbků, krků,.... mrkev, celer, růžičková kapusta, fazolové lusky, cibule, podravka, hovězí bujón, sůl polévkové bylinky - koření, muškátový oříšek, jíška Na knedlíčky: strouhanka, trochu másla, vejce, drůbeží játra, slanina, vývar, petrželka, podravka, muškátový květ, sůl

Postup přípravy

Pokrájíme uvařené drůbky, obereme krky. Rozmělníme zeleninu (mrkev, celer, cibuli), kterou jsme vařili společně s masem v osolené vodě.
Vrátíme zpět do vývaru. Vaříme ještě…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Kvasnicova polevka

Kvasnicova polevka

Potřebné ingredience

Kvasnice asi za 3kč.,mrkev a petrzel v poměru 1:1,kousek másla,vejce 3ks.,sul,pepř,masox,

Postup přípravy

Máslo vližíme do hrnce roztopíme a přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu,posmažíme a přidáme kvasnice a mícháme dokud se neroztopí,zalijeme vodou,osolíme a vaříme asi pul hodiny…

Zobrazit více...
POLÉVKY
BORŠČ

BORŠČ

Potřebné ingredience

1 1/2 l vody, 1/4 kg hovězího masa, 1/4 kg vepřového bůčku, 8 dkg mrkve, 4 dkg petržele, 8 dkg celeru, 30 dkg červené řípy, 25 dkg hlávkového zelí, 5 dkg másla, 5 dkg mouky, (125 ml smetany)

Postup přípravy

Hovězí a vepřové maso nakrájíme na menší kostky a vaříme v osolené vodě téměř do měkka. Pak přidáme zlatavou jíšku, na kostičky pokrájenou zeleninu, na nudličky nakrouhané zelí a…

Zobrazit více...

Kategorie