Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Drožďová polévka II.

Drožďová polévka II.

Potřebné ingredience

olej, 1 mrkev, 1 kostka droždí, dětská krupice, 2 celá vejce, voda, masox či vegeta či sůl na dochucení......špetka drceného kmínu...

Postup přípravy

viz foto postup....

Zobrazit více...
POLÉVKY
DRŠTKOVÁ POLÉVKA

DRŠTKOVÁ POLÉVKA

Potřebné ingredience

Predvarene drstky, sadlo, cibule, hladka mouka, sladka paprika, mlety kmin, kostka hoveziho bujonu, cerny per, majoranka, cesnek, sul, polevkove koreni, porek.

Postup přípravy

Na sadle osmahneme pokrajenou cibulku,zaprasime hl.moukou a sladkou paprikou.Na to dame predvarene drstky a jeste chvilenku oprazime.Zalejeme vodou,pridame kostku hoveziho bujonu…

Zobrazit více...
POLÉVKY
DOMÁCÍ PLASTELÍNA

DOMÁCÍ PLASTELÍNA

Potřebné ingredience

2hrnky(300g)hladké mouky,1/2hrnku soli,1hrnek vody(250ml).2lžičky oleje a jedlou barvu na obarvení.Glicerin pokud máte jen pár kapek je to jen aby byla pružnější.

Postup přípravy

mouku sůl a glicerin dáme do větší misky a to vše smícháme,pak přidáme olej a vodu....a vypracujeme hmotu.Pak barvíme podle potřeby jakou chceme.hmotu uzavřeme v kelímcích s víky.…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Mléčná polévka

Mléčná polévka

Potřebné ingredience

0,5l mléka, nudle, sůl, vegetu, 1trojůhelníček taveného sýra, pažitku.

Postup přípravy

Nalejeme mléko do hrnce a až začne vařit nasymepeme do něj nudle, osolíme, dáme vegetu a povaříme až jsou nudle hotové, přidáme sýr(já dala s příchutí šunky) a vaříme za stálého…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč

Potřebné ingredience

Předem upozorňuji, že množství surovin je „od oka“, boršč musí být hustý. Maso na bujon (nejlépe hovězí ale může být i třeba skopové, vepřové apod.), jednu větší červenou řepu, ¼ menší hlavy bílého zelí, dvě střední mrkve, jedná cibule, čtyři středně velké brambory, den dopředu namočené fazole (pokud někdo nemá rád, možno vynechat), houby (také nemusí být), bobkový list, pepř celý, sůl, tuk na smažení, 1 rajský protlak nebo cca 100ml kečupu, ocet, cukr, Masox, česnek, zakysaná smetana. Čerstvou červenou řepu můžeme nahradit řepou naloženou ve sladkokyselém nálevu, v tomto případě cukr a ocet vynecháme.

Postup přípravy

Z masa a koření uvaříme vývar. Po uvaření scedíme, vyndáme maso a ve vývaru uvaříme fazole, až budou poloměkké. Mezitím na hlubší pánvi rozehřejeme tuk a na něm necháme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Bramborovo-sýrový krém

Bramborovo-sýrový krém

Potřebné ingredience

Bramborová kaše, mléko (můžeme kombinovat s vodou), tavený sýr (nejlépe nízkotučný ), Podravka nebo jiná dochucovací směs (příp. bujón), hladká mouka, opečená houska.

Postup přípravy

Bramborovou kaši, která nám zbyla třeba od večeře, rozředíme mlékem a vodou, vaříme, přidáme tavený sýr, ochutíme kořenící směsí nebo bujónem a povaříme. Pokud máme polévku příliš…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Vývar s kuřecími knedlíčky

Vývar s kuřecími knedlíčky

Potřebné ingredience

1x kuřecí čtvrtka, mrkev, petržel, celer, masox majoránka cibule česnek sůl vajíčko strouhanka

Postup přípravy

Uvaříme klasický vývar z kuřecí čtvrtky a kořenové zeleniny. Až bude maso měkké, obereme ho a dáme do mísy. Přidáme vajíčko, asi půl cibule na jemno nakrájenou a nastrouhaný…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Naše kulajda

Naše kulajda

Potřebné ingredience

2 brambory,1 mrkev, 2 lžíce krupice, cibule, houby (čerstvé nebo mražené nebo sušené),kousek másla, hladká mouka, 1 vejce natvrdo, 1 šlehačka,vegeta, petrželka

Postup přípravy

Do 1,5 l vody nakrájíme brabory na kostky,mrkev na jemno nastrouháme,přidáme krupici,osolíme a dáme vařit. V kastrolku na másle osmahneme cibuli,přidáme houby,dusíme,zaprášíme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Rychlá kyselica

Rychlá kyselica

Potřebné ingredience

brambory, bujón, kmín, houby ve sladkokyselém nálevu, zakysaná smetana

Postup přípravy

Brambory nakrájíme na kostky a dáme vařit do vody s kostkou bujonu a kmínkem, až jsou brambory měkké přilijeme celou skleničku zavařených hub ve sladkokyselém nálevu, přivedeme k…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Brokolicová polévka s perličkami

Brokolicová polévka s perličkami

Potřebné ingredience

Potřebujeme: cibuli 1ks česnek 2stroužky olej 2 lžíce brokolici jak je libo 2 brambory mouku 2 lžíce perličky - malé kroupy 2-3 hrstě bujón Natur zeleninový nebo bylinkový (je bez glutamanu a se sníženým obsahem soli)

Postup přípravy

Postup :

Na oleji osmahneme nakrátou cibuli a česnek, zapražíme moukou, zalijeme vodou, a pak přidáme na kousky pokrátou brokolici a brambory a vsypeme perličky a vaříme…

Zobrazit více...

Kategorie