Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Valašská kyselica

Valašská kyselica

Potřebné ingredience

350 g kysaného zelí ( i s vodou, v případě potřeby - kyselost - naředíme vodou, cca 0,5l) 200 g valašské klobásky či kousek uzeného masa 300 g nakrájených brambor 250 ml smetany (z nouze se dá použít i mléko) 60 g hladké mouky 4 bobkové listy 7 kuliček celého pepře 3 kuličky nového koření sůl špetka mletého pepře hrst sušených hub (jen pro milovníky, není nutné)

Postup přípravy

Brambory uvaříme zvlášť. Má to snadný důvod, s kyselým zelím se nikdy dobře neuvaří a zůstanou tvrdé!
Kysané zelí vymačkáme a překrájíme na menší kousky. Vodu ze zelí slijeme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Hovězí vývar s polévkovým strouháním

Hovězí vývar s polévkovým strouháním

Potřebné ingredience

hovězí na polévku mražená zelenina sůl,bobkový list,pár kuliček celého pepře na strouhání: 150g hrubé mouky,1vajíčko,trochu vody

Postup přípravy

Nejprve dáme vařit maso ve vodě společně s kořením.
Mezitím si připravíme zavářku - z mouky a vajíčka vytvoříme tvrdší těsto (aby se dobře strouhalo),a nastrouháme na velkém…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka

Potřebné ingredience

2 nožičky párků 1 cibule 5 brambor kousek másla 2 lžíce hladké mouky 1 lžíce červené papriky 1 bujon 1 lžička sušeného česneku pepř,sůl petrželka

Postup přípravy

Na oleji a kousku másla osmahneme na jemno pokrájenou cibulku,přidáme 2 lžíce vrchovaté hladké mouky
a osmahneme jíšku,přisypeme sladkou papriku promícháme a za stálého míchání…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Bílá zelňačka

Bílá zelňačka

Potřebné ingredience

1 malá sklenice kysaného zelí 5 brambor 1 bujon 200g uzené krkovice 1 cibule 1 bobkový list 3 kuličky nového koření 3 kuličky pepře 1 kelímek smetana 31-33% kmín,cukr,sůl

Postup přípravy

Cibulku pokrájíme na drobno a dáme na olej osmahnout přidáme na kostičky pokrájené
uzené a krátce orestujeme.
Zelí scedíme a vymačkáme přebytečnou šťávu (neoplachujeme)

Zobrazit více...
POLÉVKY
Dvojpapriková polévka s kysanou smetanou

Dvojpapriková polévka s kysanou smetanou

Potřebné ingredience

2 červené kapie, 2 žluté kapie, zeleninový bujón, 1 střední cibule, 2 stroužky česneku, 2 malé lžičky tymiánu, 2 bobkové listy, sůl a pepř, čerstvá pažitka, kysaná smetana.

Postup přípravy

Žluté a červené kapie dáme vařit do dvou různých hrnců společně s půlkou cibule, stroužkem česneku, bobkovým listem, lžičkou tymiánu, osolené a opepřené dle chuti. Když jsou…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Hustá cizrnovo-bramborová polévka

Hustá cizrnovo-bramborová polévka

Potřebné ingredience

Cibule, česnek, červená paprika sladká, cizrna, brambory, pórek, bujon nebo v kostce, petrželka, majoránka, sůl, pepř, máslo, olej

Postup přípravy

Cibulku nakrájet na jemno, česnek rozmáčknu plochou nože a pak nakrájím na jemno. Do hrnce trochu másla a malinko olivového oleje, na to cibulku, pak česnek, opražit, zasypat…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Arabelčin brokolicový krém s krutonkama a opečenýma anglickýma nudličkama

Arabelčin brokolicový krém s krutonkama a opečenýma…

Potřebné ingredience

500g brokolice, 500ml vody, sůl, 1 stroužek česneku, půl cibule, troška másla, 1 zeleninový bujon od Knorru, 100ml smetany.

Postup přípravy

Na másle zpěníme cibuli nadrobno a česnek na plátky.Po chvilce přidáme nakrájený košťál z brokolice, zalijeme vodou a vaříme 5 minut. Poté přidáme zbytek brokolicových růžiček,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Knedlíčky do polévky z míchaných vajíček

Knedlíčky do polévky z míchaných vajíček

Potřebné ingredience

3 vejce 2 mladé cibulky strouhanka sůl pepř 1 lžíce másla petrželka

Postup přípravy

Na másle podusíme bílé části cibulek, přidáme dvě rozšlehaná vejce a uděláme klasická míchaná vajíčka. Necháme vychladnout a přidáme 1 syrové vejce, jemně pokrájenou cibulkovou…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Fazolová blča z Oltecu“ aneb Fazolová polévka ze Starého Brna

Fazolová blča z Oltecu“ aneb Fazolová polévka ze…

Potřebné ingredience

Suroviny: 250 g drobných bílých fazolí 2 plátky domácího uzeného masa 1 velká cibule, mrkev, čerstvá bazalka, sádlo sůl, pepř, zeleninový bujón, ocet, majoránka 6 stroužků česneku, nové koření, bobkový list

Postup přípravy

Postup
Fazole propláchneme a necháme namočené pokud možno do druhého dne. V hrnci si rozpálíme jednu velkou lžíci vepřového sádla a opečeme na jemno nakrájenou cibuli a přidáme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Šampiňónová polievka - rýchla, zdravá, vhodná pri chudnutí

Šampiňónová polievka - rýchla, zdravá, vhodná pri…

Potřebné ingredience

500g šampiňónov, 300-500g paradajok, 2-3 biele papriky, cibuľa, cesnak, olej, soľ, mletý čierny peper, provensálske bylinky, (bazalka, tymián), solamyl (nie je nutný)

Postup přípravy

Nadrobno nakrájanú cibuľu necháme zozlatnúť na troške oleja. Šampiňóny nakrájame na hrubšie plátky, podusíme na cibuli. Keď pustia vodu pridáme soľ, peper, rozpučený cesnak,…

Zobrazit více...

Kategorie