Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Rychlá chlebová

Rychlá chlebová

Potřebné ingredience

chleba na kostičky, voda, kmín, sůl, pepř, česnek, smetana, vejce

Postup přípravy

Dáme vařit vodu se solí, kmínem a pepřem, do vroucí vhodíme nakrájené kostičky chleba a přidáme vejce, pak smetanu a nakonec česnek.

Zobrazit více...
POLÉVKY
Květáková polévka :-)

Květáková polévka :-)

Potřebné ingredience

Cibule,mrkev,květák,trochu mouky na zahuštění,trochu mléka,vajíčko,truchu octa,masox.

Postup přípravy

Na másle zpěníme cibulku,přidáme na hrubo nastrouhanou mrkev,chvilku smažíme.Přidáme květák,rozdělaný na malé růžičky,zalijeme vodou,osolíme,dáme masox a vaříme.Před koncem naliji…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Cibulačka se sýrem

Cibulačka se sýrem

Potřebné ingredience

pepř 1 špetka cibule 1 kg sůl 2 lžičky tymián 1 snítka bílé víno 100 ml hladká mouka 2 lžíce hovězí vývar 1.5 l strouhaný sýr (gruyére, gouda) 100 g toastový chléb 1 balení

Postup přípravy

Na másle orestujeme cibuli nakrájenou na půlkolečka, dokud nezezlátne (asi 30 minut). Pak ji zaprášíme moukou a zalijeme vývarem. Přidáme asi decilitr bílého vína, zvolna…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Cibulová polévka s krutony

Cibulová polévka s krutony

Potřebné ingredience

3 velké cibule, 2 masoxy, sýr na nastrouhání, starší chleba na krutony, vegeta, pepř

Postup přípravy

Cibule si podélně rozkrojíme a nakrájíme na tenší plátky. Osmahneme na oleji, až cibule dostane zlatavou barvu. Zalijeme vařící vodou, cca necelé 2 litry. Přidáme kostky bujonů,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Jak na poctivý,  základní vývar

Jak na poctivý, základní vývar

Potřebné ingredience

kosti se zbytky masa, kořenová zelenine (petržel, mrkev, celer), cibule, případně čerstvé bylinky (petrželová nať, kerblík, pažitka), česnek, bobkový list a nové koření či rajče.

Postup přípravy

Pokud chceme mít vývar na polévku a nebo jako základ na vaření omáček a nebo třeba risotta, nepotřebujeme chuť vývaru vraždit dochucovadly a nepotřebujeme na to drahé maso. …

Zobrazit více...
POLÉVKY
Uzený vývar s bramborem

Uzený vývar s bramborem

Potřebné ingredience

uzenou křížovku nebo žebro, kořenovou zeleninu, 3 větší brambory, 1 vejce, 3 stružky česneku

Postup přípravy

Maso uvařím v tlakovém hrnci i se zeleninou. Po uvaření polévku zcedím, nakrájím do ní maso a brambory na malé kostičky a vařím do změknutí brambor. Pak přidám prolisovaný česnek…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Cuketová polévka

Cuketová polévka

Potřebné ingredience

1 středně velká cuketa, 3 střední brambory, 1 cibule, špetka muškátového oříšku/květu, špetka pepře, 2 str.česneku, sůl, zakysaná smetana, osmažený rohlík

Postup přípravy

Na oleji osmahneme cibulku skoro do zlatova, na ni přidáme na kostky nakrájenou cuketu bez slupky a bez semínek - lehce orestujeme, pak přidáme nakrájené brambory na kostičky a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Koprová polévka

Koprová polévka

Potřebné ingredience

Kopr (bud čerstvý, nebo ve sladkokyselém nálevu) 3 velké brambory, zeleninový nebo masový vývar, mléko nebo smetanu, hl. mouku a máslo na jišku

Postup přípravy

Brambory nakrájím na malé kostičky... Do hrnce si dám rozpustit máslo a zrobím jišku, dám trošičku vývaru a jišku rozmíchám, aby se nedělaly hrudy. Přidám kopr, zamíchám, hodím…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Krémová česnečka v chlebu

Krémová česnečka v chlebu

Potřebné ingredience

Sádlo, hladká mouka, cibule, česnek, brambory, smetana, sůl, pepř, voda. Na chleba - podle Zuzany Kolowratové (Bzukova2) - 380 ml vody, 1,5 lžíce octa, 3 lžíce oleje, 1,5 lžičky cukru, 3 lžičky soli, 360 g hladké mouky, 215g žitné mouky chlebové, 75g pšeničné celozrné mouky, kmín, droždí - 1 a 1/2 lžičky

Postup přípravy

Na sádle orestujeme cibuli a česnek, přisypeme mouku a uděláme jíšku. Zalijeme vodou, přidáme nakrájené brambory a osolíme. Když jsou brambory měkké, tak polévku rozmixujeme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka s vaječnou jíškou

Polévka s vaječnou jíškou

Potřebné ingredience

80g másla (nebo 1/2 olivového oleje a 1/2 másla), 4 vrchovaté lžíce hladké mouky, vegeta, sůl, 2 mrkve, 1 petržel, mražená kukuřice, trocha kmínu, 1 -2 vejce, pepř, ev. petrželka

Postup přípravy

Z tuku a mouky uděláme jíšku, přidáme mírně osolená vejce a necháme srazit. Přilijeme vodu, přidáme nakrájenou zeleninu, kukuřici a okořeníme. Necháme vařit do změknutí zeleniny.…

Zobrazit více...

Kategorie