Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Jednoduchá krupičková polívčička

Jednoduchá krupičková polívčička

Potřebné ingredience

Ingredience: 1 velká mrkev, 1 petrželka, kousek celeru, asi 5-6 lžic krupice, kousek másla, sůl, 1 lžička kmínu, 1 bobkový list, 3 kuličky nového koření, cca 1 l vody, 1 vejce, bylinky-petrželka, pažitka

Postup přípravy

Postup přípravy: Na másle zlehka orestujeme na hrubo nastrouhanou zeleninu (nebo na jemno-naše děti mají raději:-)), krupici a za stálého míchání ji trochu osmahneme, přidáme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Hrstková

Hrstková

Potřebné ingredience

čočka hrách fazole kroupy slanina majoránka, česnek, sůl, sádlo hl. mouka

Postup přípravy

Fazole přes noc namočíme, druhý den dáme vařit, když jsou poloměkké, přidáme hrách (dobrý je předvařený žlutý), pak čočku, vedle v kastrůlku ve třech vodách uvaříme kroupy. Na…

Zobrazit více...
POLÉVKY
polévka s játrovými knedlíčky

polévka s játrovými knedlíčky

Potřebné ingredience

vývar - vepřový (já měla vepřové žebra) játra 500g-sůl,pepř,majoránka, 1 vajíčko, strouhanka,česnek zelenina ( já měla mraženou ) klasiku Polévkovou. když je čerstvá je to chutnější !

Postup přípravy

Omyjeme si ( vepřové žebra) a dáme je dusit, nebo do papináče,
ývar scedíme a přidáme zeleninu a koření, sůl, pepř, drcený kmín, majoránka

Játra omyjeme, hodíme do…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Rajčinová polievka s fazuľkou a slaninkou

Rajčinová polievka s fazuľkou a slaninkou

Potřebné ingredience

Rajčinový pretlak , 5 ks stredných zemiakov , 2 mrkvy , 2 * fazuľka v konzerve , slaninka , bujón podľa chuti . Na dochutenie : čierne korenie , čili , strúhaný tvrdý syr (eidam) .

Postup přípravy

Ošúpeme, nakrájame zeleninku a dáme variť . Pridáme bujón a môžme začať krájať slaninku . Potom ju na chvíľu opražíme na panvici a následne pridáme do polievočky. Ďalej pridáme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Kulajda

Kulajda

Potřebné ingredience

2 hrsti sušený ch hub,sůl,kmín,brambory,100ml šlehačky,kopr,1 vejce,2 lžíce hladké mouky,ocet,100ml zakysané smetany,houbový bujon

Postup přípravy

Houby zalijeme litrem vody,osolíme a chvilku dáme vařit,přidáme kmín a brambory a vaříme až brambory jsou měkké.Ve smetaně rozmícháme šlehačku a směs vlejeme do polévky a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Zelná polévka s klobásou

Zelná polévka s klobásou

Potřebné ingredience

350 g kysaneho zelí, 50 ml oleje, 1 cibule, mletou papriku, kmín, sůl a pepř, 250g brambor, bobkovy list, 70 g hladké mouky, 40 ml smetany, 1 stroužek česneku, 100g jakékoli klobásy, 2 lžíce polévkoveko koření,

Postup přípravy

Kysané zelí překrájíme na menší kousky a je li příliš kyselé, propláchneme ho studenou vodou. Potom ho vložíme do většího hrnce .

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Na…

Zobrazit více...
POLÉVKY
♥♥♥ KYSELAČKA Z MAGAZÍNU ALBERT ♥♥♥

♥♥♥ KYSELAČKA Z MAGAZÍNU ALBERT ♥♥♥

Potřebné ingredience

větší hrst sušených hub, 5 kuliček černého pepře, 3kuličky nového koření, 3 bobkové listy, 4 středně velké brambory, 200 ml 31% smetany, hladká mouka na zahuštění, 1 vejce, kousek másla, ocet podle chuti každého

Postup přípravy

Sušené houby namočíme na půl hodiny do hrnku studene vody přidejte kuličky černého pepře i nové koření a bobkové listy. Chvíli vařte a následně přidejte namočené houby i s vodou a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
fazolová polévka se  smetanou 4 - 5 porce

fazolová polévka se smetanou 4 - 5 porce

Potřebné ingredience

3 menší brambory, plechovka steril. tmavých fazolí ve vlastním nálevu, zakysaná smetana, 1 cibule, 100g uzeniny, sladká mletá paprika, bobkový list, 3 lžice oleje + mouka na jíšku

Postup přípravy

na oleji si dozlatova osmahneme cibulku a uzeninu, -► přidáme 1 lžici červené mleté papriky a krátce osmehneme - ale ne zprudka aby nám paprika nezhořkla,-► zalijeme cca půl…

Zobrazit více...
POLÉVKY
můj první Prštenský boršč - rychlý!!!!!!

můj první Prštenský boršč - rychlý!!!!!!

Potřebné ingredience

500-750g hovězího masa - na polévku, 2 mrkve, 3 brambory, 1 ibule, sůl, pepř, bobkový list, půl sklenice kysaného zelí, rajiský protlak, půl sklenice velké červené řepy, 30% smetana, 1hrnek mléka, jížka, pokud je potreba hovězí bujón na dochucení, zakysaná smetana k podávání

Postup přípravy

hvězí maso uvaříme - nejlépe v papiňáku- šetří čas - po té přelijeme vývar do hrnce a dáme vařit společně s nákrjenou mkrvi, řepou, bramborem, cibulí, zelím, solí, pepřem,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Hustá kuřecí polévka

Hustá kuřecí polévka

Potřebné ingredience

3 kuřecí kostry, 2 vetší mrkve, 6 kuliček pepře, sůl, 1/4 celeru, 1 petržel, zelenina podle chuti (fazolové lusky, hrášek, kukuřice), drobení, 2 vejce, posekaná petrželka

Postup přípravy

Maso, 1 mrkev, petržel, celer, sůl a pepř vaříme pomalu alespoň 2 hodiny. Scedíme. Maso obereme, mrkev rozmačkáme vidličkou. Do čistého vývaru nakrájíme druhou mrkev, přihodíme…

Zobrazit více...

Kategorie