Meduňkový sirup
Potřebné ingredience
20 stonků meduňky- samože i s listy 1,5 litru převařené vychladlé vody ( POZOR- nedávat do horké, ztmavl by!!) 1,5 kg cukru, šťáva ze 2 citrónů nebo pomerančů, 1 lžička kyseliny citronové, 1 konzervační přípravek dle množství uvedeného na sáčku
Postup přípravy
Nejdřív si převaříme vodu a nechame vychladit. Pak namočíme meduňku na 24 hod. Trochu ji polámeme, ať pustí více.
Druhý den zcedit, přidat 1,5 kg cukru, šťávu z dvou citronů…
Vídeňský vánoční punč - skvělý!!!!!
Potřebné ingredience
dělala jsem z poloviční dávky a vystačí na 2 velké hrnky!!!!!! 750ml vody 250g cukru já dala asi jen 80g 1 pomeranč budete-li dělat jen 1/2 dávku dejte také půl já dala celý (taktéž z citronem) a bylo to moc ovocné, ale mě to chutnalo :-) 1 citron 125ml rumu 500ml bílého vína trošku skořice a hřebíčku
Postup přípravy
smícháme vodu,cukr, koření, šťávu z citronu a pomeranče přivedeme k varu pak
přidáme rum a bílé víno a ještě zahřejeme do bodu varu, ale jen
chvilinečku.Nalijeme do…
Domácí ovocná šťáva pro děti
Potřebné ingredience
2,5 kg ovoce - dle libosti, 2l horké vody, 1 kg cukru ( na 1 kg šťávy ) 2 dkg kyseliny citronové
Postup přípravy
Zbylo Vám ovoce v mrazáku a nevíte co s ním, zkuste ovocnou šťávu pro děti. Jde dělat jak z čerstvého ovoce tak z mraženého. Ovoce omyjeme a vypeckuje, dáme do velké mísy a…
Domácí Baileys
Potřebné ingredience
2 salka, 0,5 l rumu, 2 karamelové pudinky, 1 l mléka
Postup přípravy
Salaka svaříme asi 1,5 hod. v uzavřené plechovce. Poté vytáhneme a necháme vychládnout. Uvaříme podle návodu pudinky a opět necháme vychládnout ( překryjeme sáčkem, aby se…
Vaječný koňak
Postup přípravy
6 žloutků,1,5 kondenzovaného mléka,20dkg moučkového cukru-utřeme + 0,5l převařeného mléka,které se nechá ustát a vychladit.Vše smícháme přelijeme 0,5l rumu a přec cedník lijeme do…
SIRUPY DO KÁVY - oříškový, karamelový, skořicový a…
Potřebné ingredience
Karamelový sirup: 15 dkg cukru krupice, 100 ml vody Skořicový sirup: 150 ml základního sirupu, 3 celé skořice Čokoládový sirup: 100 ml základního sirupu, 50 g rozpuštěné čokolády (na vaření nebo figurky s vysokým obsahem kakaa) Lískooříškový sirup: 250 ml základního sirupu, 6 dkg opražených pomletých lískových oříšků
Postup přípravy
Na Vánoce jsem dostala nový kávovar - Tchibo Cafissimo. A radu, ať si k němu pořídím dochucovací sadu sirupů do kávy. 6 malých lahviček po 50 ml za 200 Kč. Pche, už mám vlastní…
Královská horká čokoláda
Potřebné ingredience
100g hořké čokolády, 300ml smetany, 250ml mléka plnotučného, 2.bal vanilkového cukru, 1 lžíce skořice, 1 lžíce cukru krupice, kakao, skořice na ozdobu
Postup přípravy
Právě sem vyzkoušela a je to lahoda, hmmm.
Čokoládu nalámeme, dáme do hrnce s mlékem a smetanou .
Ohřejeme na mírném ohni do rozpuštění.
Přidáme cukr, skořici,…
velice osvěžující a moc dobrá okurková limonáda
Potřebné ingredience
Dnes jsem dělala opět po roce tuto super vitamínovou a osvěžující bombu vhodnou do horkého počasí nejen že osvěží ,ale pokud nahradíte cukr sladidlem je to i výborný spalovač tukú . Potřebujete jednu salátovou okurku.normální nebo třtinový ten dopuručuji cukr kdo je v dietě tak jako já tak sladidlo nebo stévii.1 limetku čerstvou mátu (být nemusí,ale je lepší když je) O,75 l studené vody a led.
Postup přípravy
Okurku zbavíme slupky a nastrouháme na jemno přidáme cukr dle chuti vymačkanou šťávu z limetky a dáme cca na 2 h do lednice .Potom důkladně přepasírujema do džbánu přelijeme vodou…
Mátový sirup
Potřebné ingredience
1 kg cukru - krystal, krupice ( já dala třtinový cukr, do mochita si jiný nedovedu představit), 3/4 l vody , asi 9 dkg čerstvých nebo asi 6 dkg sušených lístků máty.
Postup přípravy
Vodu s cukrem přivedeme pomalu k varu a vaříme asi 5 min. Tento základní sirup možno ochucovat dál různými bylinkami, ovocem a p.
Omyté stonky i s lístky vložíme do horkého…
Vaječný koňak bez vajec,nebo bejlís
Potřebné ingredience
2 Salka, 1 vanilkový puding, 0,5 litru RUMu, 0,5 litru mléka = toto je poměr který jsem dělala na vánoce 2007 Letos-vánoce 2008 jsem poměr malinko upravila= 3 Salka, 2 vanilkové pudinky, 3/4 litru Rumu, 1 litr mléka.Postup na přípravu je stejný!!!! Je toho víc a chuťově také výborné :-) :-)
Postup přípravy
Salko (obě plechovky) uvaříme 2 hodiny ponořené ve vodě (neotevřené!!!!), po hodině plechovku otočíme aby se mléko uvnitř nepřipálilo.
Necháme vychladnout (uvařila jsem si je…