Výborný vaječný konˇak
Potřebné ingredience
7 žloutků,20 dkg cukr krupice,vanilkový cukr,1 kond.mléko slazené,1 kond.mléko neslazené,1/2 l rumu
Postup přípravy
žloutky,cukr a vanilkový cukr vyšleháme,přidáme kondenzovoná mléka a nakonec přilejeme rum.
Likér z ledových kaštanů
Potřebné ingredience
250 ml šlehačky, 1 SALKO, 3 ledové kaštany, 4 kostičky hořké čokolády,1/2 litru rumu.
Postup přípravy
Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme. Poté sejmeme z plotny, necháme vychladnout, vlijeme SALKO a nakonec…
rebarborová limonáda
Potřebné ingredience
rebarbora,cukr,limetka či citron,směs koření hřebíček,skořice celá nebo směs na svařené víno/punč/
Postup přípravy
rebarbora se oloupe,nakrájí na 2cm kousky a rozvaří ve vodě s cukrem dle chuti,1 citron na vyvaření a zbytek štáva s kořením vaříme 10 minut ,po vychladnutí rozmixujeme a…
♥♥♥ Čertovský čajíček ♥♥♥
Potřebné ingredience
Suroviny: Kus zázvoru velký asi jako palec (nebo lžíce sušeného mletého zázvoru), 20-25 hřebíčků, 3 kusy celé skořice, litr vody
Postup přípravy
Postup:
Drobně nakrájený zázvor, hřebíčky a polámanou skořici povaříme asi 20min ve vodě. Slejeme, osladíme medem a ten, pro koho je čaj příliš "ostrý", si jej může zředit…
krémově hustá čokoláda :-) pro malé rošťáky
Potřebné ingredience
smetana 5 cl, čokoláda na vaření (já použila mléčnou) 50 g, bonbon Marsmallow-4 ks, mléko 300 ml
Postup přípravy
Čokoládu rozlámeme na čtverečky, přidáme smetanu a asi tři lžíce mléka ve vodní lázni rozpustíme. Dolijeme mlékem, zahřejeme, ale nevaříme. Odstavíme z plotýnky, vložíme bonbóny a…
HRUŠTIČKA ROZPÁLENÁ
Potřebné ingredience
4 menší zralé hrušky, 400 ml mléka, 2 lžíce arašídového máslo, špetka soli, 1/4 mletého badyánu
Postup přípravy
Hrušky rozmixujeme s teplým mlékem, potom všechny ingredience přivedeme k varu. Poté odstavíme z plamene a necháme 15 minut stát. Rozmixujeme a servírujeme v tlustostěnných…
Karamelový koňak
Potřebné ingredience
2x salko 1x neslazene mleko( plechovka tatra) rum
Postup přípravy
Plechovky salka vařit 2 hodiny. Vychladit je a pomalu zašlehávat neslazené mléko a nakonec přidám 150 až 200ml. rumu. Nedělám koňak moc silný,aby mohly i deti.
Je hodně…
BUBLINKOVÝ BEZOVÝ SIRUP
Potřebné ingredience
VODA, BEZOVÉ KVĚTY, 2CITRONY, KVASNICE, 1/2 KG CUKRU
Postup přípravy
5 l vody převařené -půl kila cukru-1/2 kvasnic až je voda chladnější-aby se udělal kvásek-2 citrony na kolečka a 12 květů bezu-dávám i 2 krát víc (dle velikosti), necháme 12 hodin…
Káva s LIKÉROVOU ŠPIČKOU
Potřebné ingredience
Větší preso nebo překapávaná káva, likérová špička, šlehačka
Postup přípravy
Uděláme si větší preso nebo překapávanou kávu. Do vyšší sklenice(na latté) vložíme likérovou
špičku(bez piškotu), zalejeme horkou kávou a kdo má těch kalorií málo, ozdobí…
Perníkové latte s bílou čokoládou
Potřebné ingredience
bílá čokoláda, strouhaný perník, hořická trubička
Postup přípravy
do sklenice nalámat bílou čokoládu, poté přidat strouhaný perník, přilít našlehané mléko (z espresovače) či ručně vyšlehané a poté po obrácené lžičce lít kávu, nazdobit skořicí či…