Horký džus na zahřátí
Potřebné ingredience
Džus, hřebíček, skořice, med
Postup přípravy
Jednoduchá příprava,
do hrnce nebo skleničky dáme džus nejlepší je hruškový, nebo jablečný, přidáme dva hřebíčky (na jednu dávku), svaříme, posypeme skořicí, můžeme dosladit…
Rychlý vaječný koňak
Potřebné ingredience
1/4l rumu, 4 vejce, 1 lžíce moučkoveho cukru, 1 kondenzovane slazene mléko Salko
Postup přípravy
Vejce utřeme s cukrem do hustého krému. Přidáme slazene mléko a rum, společně promícháme. Obsah nalijeme do sklenice a necháme v chladu uležet do druheho dne.
Domácí likér alá Baileys
Potřebné ingredience
2 plechovky Salka , 2 šlehačky, 1/2 l rumu
Postup přípravy
Salko uvaříme v plechovce cca 2h. Po uvaření necháme vychladnout. Připravíme si velkou šlehací nádobu a do které vlijeme již uvařená a vychlazená Salka , dale přidáme…
Likér z bonbonů Slávie
Potřebné ingredience
1 balení bonbonů Slávie, 100 g bílé čokolády, 2 polévkové lžíce sušeného mléka (sunaru), 0,5 - 1 dcl alkoholu (podle chuti)
Postup přípravy
Recept jsem našla na slovenském mimibazaru a protože jsem ho tady nenašla, tak si ho dovolím vložit. Já ho dělala rovnou z dvojité dávky.
V hrnci necháme rozpustit celé balení…
***Vaječný koňak - levný, dobrý, rychlý***
Potřebné ingredience
1,5 l plnotučného mléka 1,5 vanilkového pudinku 50 dkg cukru (dávám méně) 7 žloutků 1 vanil. cukr dle chuti rum u nás cca 0,5 l Vše dáme do nejlépe do „pískáče“, prostě nepřipálit a vařit. Za občasného míchání schladit, vlít rum a přes cedítko plnit do lahví.
Postup přípravy
Mléko, pudink, cukr a žloutky dáme do nejlépe do „pískáče“ (hrnec s dvojím dnem nebo vodní lázeň nebo pořádně míchat), prostě nepřipálit a vařit. Za občasného míchání schladit,…
Horké Martini
Potřebné ingredience
1 skořice, 3 hřebíčky, 60ml Martini, 120ml jablečného džusu, 100ml vody, silnější plátek citrónu
Postup přípravy
Vodu, džus, skořici, hřebíčky a citrón chvíli povaříme (asi 5min.), poté přilijeme Martini a necháme přijít k bodu varu, vyndáme skořici, hřebíčky a citrón. Podáváme horké.
Pomerančový vánoční punč
Potřebné ingredience
3 větší pomeranče, jeden citron, skořice, trošku anýzu, 1 badyán, třinový cukr, 3 lžíce medu, rum
Postup přípravy
Z pomerančků vymačkáme štávu, přidáme i vymačkanou štávu z citronu, O,5l svaříme s cukrem , skořicí , badyánem a anýzem, přidáme trošku nastrouhané citronové kůry ( může být i…
Karamelový a kakaový vaječný likér
Potřebné ingredience
1 plechovka Salka 1 plechovka Tatry 1 plechovka zkaramelizovaného Salka (do karamelového likéru) nebo plechovka Pikaa (do kakaového likéru) 6 žloutků 350 ml rumu
Postup přípravy
Do karamelového likéru si připravíme Salko tak, že zavřenou plechovku skoro celou ponoříme do hrnce s vroucí vodou a vaříme dvě hodiny. Pak necháme vychladnout. Do asi…
Likér z Ledových kaštanů
Potřebné ingredience
250 ml šlehačky 1 SALKO 3 tyčinky Ledové kaštany 4 kostičky hořké čokolády 1/2 l rumu
Postup přípravy
Šlehačku vylijeme do hrnce, přidáme čokoládu a nalámané
ledové kaštany.
Za stálého míchání povaříme.
Sejmeme z plotny, necháme vychladnout, vlijeme SALKO a nakonec RUM.…
Vaječný koňak
Potřebné ingredience
500ml neslazeného kondenzovaného mléka, 1/2 vanilkového lusku nebo lžička vanilkového extraktu, 350g cukru krupice, 5 žloutků, 200ml rumu
Postup přípravy
Kondenzované mléko s vanilkou a cukrem svařte a nechte vychladnout (van. lusk vyndejte). Připravte si vodní lázeň a v ní v míse smíchejte mléčnou směs se žloutky-stále míchejte.Až…