PUNČ
Potřebné ingredience
Koření na svařené víno, 0,25l vody 0,5l jablečného džusu, 0,25-0,5l rumu, 1l červeného vína, 0,25l griotky, můžeme přidat i 3 lžíce višní v gelu, mandarinka, jablko, citron, cukr dle chuti, část cukru můžeme nahradit medem.
Postup přípravy
Nejdříve svaříme koření ve vodě, přidáme nakrájené jablko, džus, višně, chvilku povaříme, přilijeme rum, červené víno, griotku, osladíme podle chuti a zahřejeme k bodu varu- už…
Pití proti průjmu
Potřebné ingredience
1 litr převařené vody, 2 dcl 100% pomerančové šťávy - džusu, 1malá lžička jedlé sody a 1/2 malé lžičky soli
Postup přípravy
Výborné podávat při průjmu. Opravdu pomáhá. Má se podávat vždy asi 10 -15 minut po návštěvě WC. Tento recept je přímo od doktora, který jezdil se záchrankou. Kombinace sice vypadá…
Vaječňák
Potřebné ingredience
Ingredience: 8 žloutků, 300 g kr. cukru, 1 salko, 1 VC, 250 ml smetany ke šlehání, 1 l plnotučného mléka, rum
Postup přípravy
Postup: Do hrnce dát mléko, smetanu, cukr, žloutky – vše řádně prošlehat a za stálého míchání přivést k varu, pak odstavit a občas promíchat. Až směs vychladne, tak postupně…
Arabelčin teplý pomerančový nápoj- vzpomínka na dětství
Potřebné ingredience
Dneska jsem si při psaní úkolů s dcerou vzpomněla na tento nápoj z dětství, kteý jsem kdysi našla v nějakém časopise a nedělala jsem ho snad víc jak 20let. Podělím se o tuto dobrotu s Váma! na 2 nápoje: 1 pomeranč, 4 hřebíčky, 2 lžíce medu, trošku skořice mleté a horkou vodu
Postup přípravy
Do vyšší sklenice vytlačíme šťávu z půlky pomeranče, přidáme lžíci medu,2 hřebíčky zalijeme horkou vodou a posypeme skořicí.
Pijeme teplé.Je to výborné na zahřátí i jen tak…
Calimero
Potřebné ingredience
1 dlc vaječného likéru, 0,4 dcl rumu, malé presso, šlehačka do tuha ušlehaná
Postup přípravy
Rum, vaječný likér ohřejeme, vlijeme do sklenice, nalijeme malé presso a nahoru navršíme vrstvu ušlehané šlehačky.
Bombardino zahřeje víc než kulich
Potřebné ingredience
1 dcl vaječného koňaku, 0,4 dcl rumu(whisky), 0,4 dcl mléka Pravá šlehačka
Postup přípravy
Šlehačku ušleháme dotuha.
Rum,mléko, vaječný koňak ohřejeme v mikrovlné troubě 1,5 minuty a rozmícháme, vyšleháme. Můžeme použít i presovač. Nalijeme do sklenic do 3/4 a…
Likér z ledových kaštanů
Potřebné ingredience
3 tyčinky ledových kaštanů, 4 kostičky hořké čokolády,1 plechovka Salka,1 šlehačka (nemusí být),1/2 litru rumu.
Postup přípravy
Nejprve si v hrnci rozehřejeme ve šlehačce nalámané tyčinky ledových kaštanů a hořké čokolády a necháme vychladnout.Potom vlijeme Salko a pomalu přidáváme rum.Nakonec vše lijeme…
Latté
Potřebné ingredience
plnotučné mléko , presso
Postup přípravy
Pokazil se mi kávovar Dolce gusto, tak jsem získala rady od kamarádky barmanky, jak si ho udělat ve svém starém pressovači. Do sklenice dáme asi 3/4 nejlépe plnotučného mléka -…
Likér MALIBU
Potřebné ingredience
3/4 l vody,10-20 dkg cukr moučka,1 vanilkový cukr,2lžíce medu,1/2l Hanácké vodky
Postup přípravy
Vše přivedeme do varu a necháme vychladnout.Pak smícháme s vodkou a s kokosovou příchutí(trestí nebo-li esencí).Ať chutná.
Vaječný koňak
Postup přípravy
6 žloutků,1,5 kondenzovaného mléka,20dkg moučkového cukru-utřeme + 0,5l převařeného mléka,které se nechá ustát a vychladit.Vše smícháme přelijeme 0,5l rumu a přec cedník lijeme do…