Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Nápoje, drinky

Přidat recept
NÁPOJE, DRINKY
Arabelčin teplý pomerančový nápoj- vzpomínka na dětství

Arabelčin teplý pomerančový nápoj- vzpomínka na dětství

Potřebné ingredience

Dneska jsem si při psaní úkolů s dcerou vzpomněla na tento nápoj z dětství, kteý jsem kdysi našla v nějakém časopise a nedělala jsem ho snad víc jak 20let. Podělím se o tuto dobrotu s Váma! na 2 nápoje: 1 pomeranč, 4 hřebíčky, 2 lžíce medu, trošku skořice mleté a horkou vodu

Postup přípravy

Do vyšší sklenice vytlačíme šťávu z půlky pomeranče, přidáme lžíci medu,2 hřebíčky zalijeme horkou vodou a posypeme skořicí.
Pijeme teplé.Je to výborné na zahřátí i jen tak…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
DOMÁCÍ POMERANČOVÝ DŽUS

DOMÁCÍ POMERANČOVÝ DŽUS

Potřebné ingredience

3 pomeranče i s kůrou, 1/2 kg mrkve (může být i více), 50g kyseliny citronové, 750 g cukru

Postup přípravy

Postup: pomeranče i s kůrou a mrkev nakrájíme na malé kostičky nebo mrkev nastrouháme, dáme vařit do měkka - přilijeme trochu vody (pro zrychlení používám papiňák - cca 15-20…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
VÁNOČNÍ PUNČ

VÁNOČNÍ PUNČ

Potřebné ingredience

500 ml vody, 125g pískového cukru, 2 pomeranče, 2 citróny, 125ml rumu, 500ml bílého vína.

Postup přípravy

Nejprve svaříme vodu s cukrem, cukr musí být úplně rozpuštěný. Pak postupně přidávám šťávu z 1 pomeranče a z 1 citrónu, zase to nechám převařit. Nakonec přileji rum a víno a…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
SIRUP Z PLODŮ ČERNÉHO BEZU

SIRUP Z PLODŮ ČERNÉHO BEZU

Potřebné ingredience

PLODY BEZU, CUKR, KYSELINA CITRNOVÁ

Postup přípravy

NATRHANÝ BEZ ALESPOŇ ČÁSTEČNE ZBAVÍM VĚTVIČEK. MOJE BABIČKA MĚLA TAKOVÝ MLÝNEK NA OVOCE, PROLISOVALA. JÁ HO NEMÁM, A TAK DÁM OTRHANÝ BEZ DO HRNCE A PROSTĚ HO ROZMIXUJU PONORNÝM…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Karamelový koňak - lepší jsem ještě neměla

Karamelový koňak - lepší jsem ještě neměla

Potřebné ingredience

2 plechovky slazeného tatra mléka, 1 plechovka neslazeného tatra mléka, 1/2 hrnku silné černé kávy, 2 dcl rumu

Postup přípravy

Slazené mléko uvařit v plechovce - 2 hodiny (čím déle, tím bude koňak tmavší).
Pořádně rozmixovat; přidat zbytek přísad, promixovat.
Je možné poředit dvěmi neslaz. mléky,…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Kopřivový sirup

Kopřivový sirup

Potřebné ingredience

100 ks vršků mladých kopřiv 3 ks citrónů 3 kg cukru krystal 3,5 l vody 5 lžiček kyseliny citrónové

Postup přípravy

1. natrhat 100 ks vršků mladých kopřiv (cca 5 cm od vrcholu kopřivy)
2. vodu svařit s důkladně omytými a na kolečka nakrájenými citróny a nechat vychladnout
3. do…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
***Vaječný koňak - levný, dobrý, rychlý***

***Vaječný koňak - levný, dobrý, rychlý***

Potřebné ingredience

1,5 l plnotučného mléka 1,5 vanilkového pudinku 50 dkg cukru (dávám méně) 7 žloutků 1 vanil. cukr dle chuti rum u nás cca 0,5 l Vše dáme do nejlépe do „pískáče“, prostě nepřipálit a vařit. Za občasného míchání schladit, vlít rum a přes cedítko plnit do lahví.

Postup přípravy

Mléko, pudink, cukr a žloutky dáme do nejlépe do „pískáče“ (hrnec s dvojím dnem nebo vodní lázeň nebo pořádně míchat), prostě nepřipálit a vařit. Za občasného míchání schladit,…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Ledový čaj

Ledový čaj

Potřebné ingredience

kvalitní černý čaj (sáček), ovocný sirup, cukr, citron, špetka soli

Postup přípravy

Úplnou náhodou jsem na internetu objevila tento super recept. Vyzkoušeno a je to MŇAM - děkuji neznámému gurmánovi :-)

1 sáček černého čaje (lipton, pickwick, teekanee)…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Rybízová šťáva.

Rybízová šťáva.

Potřebné ingredience

Je to recept již od jiné maminky z loňska.Jen na přání vkládám. 1kg rybízu 1litr vody 1kg cukru krupice kyselina citrónová kyselina sorbová

Postup přípravy

1 den:
1kg umytého rybízu přelijeme horkou vodou 1litr,přidáme lžičku kyseliny citrónové,lehce promícháme a necháme odstát jeden den

2 den:
scedíme,nejlépe přes…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
♥♥PEČENÝ ČAJ♥♥

♥♥PEČENÝ ČAJ♥♥

Potřebné ingredience

2 KG OVOCE, 1KG CUKRU, 4 HŘEBÍČKY, 1 LŽIČKU SKOŘICE, 2 LŽIČKY KOŘENÍ NA ŠTRŮDL ALE BÝT NEMUSÍ!! JÁ POUŽILA - BROSKVE OSTRUŽINY JABLKA

Postup přípravy

VŠECHNO OVOCE POKRÁJÍME NA KOSTIČKY ZASYPEME CUKREM A OSTATNÍMI INGREDIENCEMI A DÁME PÉCT NA HODINU NA 180C. PO UPEČENÍ IHNED NALÉVÁME DO SKLENICE, KTERÉ OTOČÍME NA 5 MINUT DNEM…

Zobrazit více...

Kategorie