Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Králičí maso

Přidat recept
KRÁLIČÍ MASO
Pečený králík

Pečený králík

Potřebné ingredience

800-1000g králičích stehen,3 větší nahrubo nakrájené cibule,sůl NA ZÁLIVKU: 3 lžíce másla rozpuštěného,150 ml kečupu,150 ml vody,1 lžíce sojové omáčky,1 lžíce worcestru,1lžíce octa,1 lžíce citrónové šťavy,půl lžičky pepře,půl lžičky chilli,6stroužků česneku prolisovaného-všechny tyto ingredience pořádně zamícháme!!

Postup přípravy

*Doba přípravy asi 10minut* Doba pečení asi 50-60minut*
Předehřejeme si troubu na 200 stupňů C.Maso dáme do pekáče,osolíme a zasypeme nahrubo nakrájenou cibulí.Zálivkou…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Babiččin králík

Babiččin králík

Potřebné ingredience

2 dcl oleje, 2 dcl vody, 2 lžč. soli, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce hořčice, 1 lžč. pepře, 1 lžč. slad. papariky, 1 cibule nakrájená na kolečka a 5 strouž. utřeného česneku

Postup přípravy

Všechny přísady promícháme a nalejeme na naporcované maso, které jsme dali do vhodné nádoby i na pečení, necháme 2 dny marinovat - během těch 2 dnů otočíme maso, pak dáem maso do…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Šťavnatý králík s omáčkou

Šťavnatý králík s omáčkou

Potřebné ingredience

naporcovaný králík, 1/2 velkého kelímku plnotučné hořčice, 1 velká cibule, 15dkg anglické slaniny (není nutná), olivový olej, sůl, tymián, 5 bobkových listů, 1/2 l kuřecího vývaru (dávám od Vitany ten v kelímku), 1 smetana na vaření asi 200ml, 1 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

Naporcovaného králíka osolím, z jedné strany hodně potřu hořčicí a dám tou potřenou stranou dolů opéct na pánev s rozpáleným olejem. Potřu i druhou stranu hořčicí a opeču i z této…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Králičí ragů - úúúúžasnááá dobrota-vyzkoušejte!!!

Králičí ragů - úúúúžasnááá dobrota-vyzkoušejte!!!

Potřebné ingredience

králík, kousek (asi 15-20dkg)anglické slaniny, asi 4-6 žampiónů, hořčice, půl hrnku bílého vína, hrnek sladké smetany (dávám klidně i šlehačku), máslo, olej voda, sůl, pepř.

Postup přípravy

Králíka naporcujeme, omyjeme, osolíme, jemně opepříme. Potřeme plnotučnou hořčicí a opečeme ze všech stran na másle s olejem (trošku). Zvlášť si osmažíme na kostičky nakrájenou…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
VÝBORNÝ králík na zelenině se šlehačkou

VÝBORNÝ králík na zelenině se šlehačkou

Potřebné ingredience

králík, klidně i jen pár porcí, mrkev, petržel, celer, šlehačka (klidně i dvě), sůl, pepř.

Postup přípravy

Králíka omyjeme, naporcujeme. Větší kusy vždy nařezávám, aby se dobře propekly. Osolíme, mírně opepříme. Zasypeme zeleninou na kostičky a zalejeme šlehačkou. Mělo by jí být celkem…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Králík po cikánsku velice dobré!!!!!

Králík po cikánsku velice dobré!!!!!

Potřebné ingredience

Celý králík nebo klidně třeba 4 stehýnka, sůl, mletý perř, 8 kuliček nového koření, 15kuliček černého pepře, 5 bobkových listů, 4 velké cibule, 10 stroužků česneku, 4 polévkové lžíce kečupu, měkký salám nebo nějaké 2 klobásky, kousek slaninky (nemusí být), deci dobrého suchého červeného vína, voda na podlití, případně mouka na zahuštění výpeku, pekáček s víkem.

Postup přípravy

Králíka rozporcujeme a jednotlivé díly prošpikujeme špalíčky slaniny. Polovinu česněku prolisujeme a potřeme s ní důkladně všechny díly. Řádně prosolíme, popepříme a položíme do…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Králík na paprice

Králík na paprice

Potřebné ingredience

králík, sladká paprika, sůl, cibule, hladká mouka, mlíko, smetana

Postup přípravy

Orestovat cibulku, opíct králíka, posypat paprikou, osolit a zalít vodou. Vaříme do změknutí masa, poté ho vyjmeme a omáčku zahustíme moukou s mlíkem.Dochutíme solí a nalijeme pro…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Králík po pytlácku

Králík po pytlácku

Potřebné ingredience

na marinádu:olej,tymián,palice česneku(já dávám víc),petrž.nať Králík,sůl,brambory,angl.sl.,hl.mouka,šlehačka,voda na podlití

Postup přípravy

Smícháme marinádu,do toho králíka vložíme přes noc.Porce vyndáme z marinády dáme do pekáče,přidáváme jen k tomu česnek,olej nedávám,osolíme,poprášíme hl.moukou,zasypeme anglickou…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Moravský králík

Moravský králík

Potřebné ingredience

Větší králík , 1,5dl oleje , 1dl bílého vína , 1dl vody , 1/2 lžičky pepře , 1 lžička sladké papriky , 2 lžíce plnot.hořčice , 2 lžíce kečupu , 1 cibule , 5 stroužků česneku , sůl , 50g špeku

Postup přípravy

Králíka očistíme, naporcujeme a dáme do pekáče.
Olej,víno a vodu smícháme,přidáme pepř,papriku,hořčici,kečup,
nadrobno pokrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek.

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
KRÁLÍK V MARINÁDĚ

KRÁLÍK V MARINÁDĚ

Potřebné ingredience

1 lžička mleté papriky, 3 cibule, 5 stroužků česneku, 1 lžička pepře, 200ml oleje, 1králík, 250ml vody, 1 lžíce hořčice, 1 malý kečup. (Toto je nálev.) Asi na 6. porcí.

Postup přípravy

Očištěného a naporcovaného králíka zalijeme nálevem tak,aby maso bylo celé ponořené.
Nahoru na maso nakrájíme dostatečné množství cibule(lépe více ,než méně) a upečeme doměkka.…

Zobrazit více...

Kategorie