KRÁLÍK NA SMETANĚ
Potřebné ingredience
POŘÁDNĚ PROPRANÝ KRÁLÍK,KOUSEK ŠPEKU, 2 LŽÍCE MÁSLA, 1 CIBULE, MRKEV,PETRŽEL, CELER,SŮL, PEPŘ, 3 NOVÉ KOŘENÍ,3 BOBKOVÉ LISTY, TROCHA TYMIÁNU,MAGI,VOLČESTR, 2 LŽÍCE HLADKÉ MOUKY, SLADKÁ NEBO KYSELÁ ŠLEHAČKA (SMETANA),
Postup přípravy
OMYTÉHO KRÁLÍKA ROZPORCUJI. dO KASTROLU NEBO PAPIŇÁKU SI DÁM 2 LŽÍCE MÁSLA A NA KOSTIČKY NAKRÁJENÝ ŠPEK, NECHÁM ROZPUSTIT A DÁM NA TO OSMAŽIT NA DROBNO NAKRÁJENOU CIBULKU, MRKEV,…
Králík na smetaně s knedlíkem
Potřebné ingredience
kralik naporcovaný,cibule, maslo, sul,koření dame do pytlíčku --10kuliček černého pepře, 7 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, a lžičku tymiánu.smetana ke šlehání s hl. moukou(asi 1 lžice)
Postup přípravy
Cibulku zpěníme na másle a dáme osmahnout králíka, podlieme vodou, osolíme, přidáme pytlíček s kořením a dusíme do mekka. vyjmeme kralíka
potom přidáme šlehačku s moukou,…
Králík podle Vládi
Potřebné ingredience
Králík,sůl,pepř,mletá paprika,hladká mouka,máslo nebo olej,1 kg brambor.kmín,150 g strouhaného sýra,smetana ke šlehání.
Postup přípravy
Omytého a osušeného králika si naporcujeme,osolime ,opepříme, poprášíme paprikou a obalíme v mouce. Pekáček si vymažeme máslem nebo olejem a poklademe plátky oloupaných brambor…
KRÁLÍK PO KANADSKU
Potřebné ingredience
KRÁLÍK PO KANADSKU
Dát na pekáč 3/4 másla, naporcovaného králíka, osolit, očesnekovat a péct.
Sos: 1 sklenička cibule, 1/2 skleničky vody, 1 sklenička kečupu,¨1 lžíce worcesteru, 1 lžíce cukru, 1 lžíce octa, 1 moravanku, osolit, opepřit.
Svíčková z králíka
Potřebné ingredience
králík,nakládaná zelenina na svíčkovou,hl.mouka,šlehačka 33%,bobkový list,nové koření,kuličkový pepř,cibule,máslo.
Postup přípravy
Připravené maso si nejdříve naložíme do pekáče den předem.Na maso nalijeme zeleninu i s nálevem,přidáme koření.Přikryjeme a dáme do lednice.Drhý den vezmeme hrnek dáme do něj…
Králík na bylinkách
Potřebné ingredience
1 králík, 50g slaniny, 1 cibule, 1 mrkev, 1/4 celeru, 3 stroužky česneku
na marinádu: 3 lžíce oleje, 1 lžíce sekané petrželky, 1 lžička oregana, 1 lžička šalvěje, sůl
Postup přípravy
Králíka rozdělíme na porce, které potřeme ze všech stran marinádou, připravenou smícháním všech přísad. Necháme do druhého dne odležet.
Druhý den na kostičkách slaniny zpěníme…
Domácí králík
Potřebné ingredience
králík,
slanina na prošpikování,
sůl,
pepř,
tuk,
cibule,
voda na podlití,
vepřová játra,
2 paličky česneku,
citron bez pecek,
hrst nakrájené petrželové natě,
2 PL hladké mouky.
Postup přípravy
Porce králíka prošpikujeme, osolíme, opepříme a na tuku a na cibulce za občasného polití vodou upečeme do poloměkka. Pak potřeme připravenou směsí.
Vepřová játra utřeme s…
Králík na pivě
Potřebné ingredience
asi 1 kg králíka (nejlépe stehna a hřbet) nakrájeného na porce,
250 ml bílého vinného octa,
370 ml vody,
220 g sušených švestek,
1 lžíce oleje,
30 g másla,
sůl a pepř podle chuti,
2 lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru,
2 lžička roztlučeného celého sušeného jalovce,
asi 400 g na velice hrubo pokrájené cibule,
2 lžíce mouky,
125 ml kuřecího vývaru,
250 ml černého piva,
Postup přípravy
míse smíchat králičí porce, ocet a 250 ml vody. Přikrýt a nechat v chladničce do druhého dne.
Smíchat sušené švestky a zbytek vody a nechat je přikryté stát asi 1 hodinu.…
Králík na černo
Potřebné ingredience
1 králík,
1 cibule,
250g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
10 kuliček černého pepře,
5 kuliček nového koření,
2 bobkové listy,
sůl,
100g pokrájených sušených švestek,
3 PL rybízové marmelády,
100g nastrouhaného perníku,
150ml červeného vína,
citronová šťáva
Postup přípravy
V kastrolu zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno
nakrájenou nebo nastrouhanou kořenovou teleninu a krátce osmahneme.
Na osmaženou zeleninu rozložíme…
Králík v Římském hrnci.
Potřebné ingredience
4 porce králíka,
200 g vypeckovaných sušených švestek,
400 ml růžového vína (nebo bílého),
2 bobkové listy,
sůl a pepř podle chuti,
špetka každého, hřebíček, tymián, skořice, muškátový oříšek,
1 na jemno posekaný česnek,
200 g čerstvé smetany,
2 lžíce mouky,
2 lžíce másla,
Postup přípravy
Namočit hrnec.
Oprat maso a osušit ho. Posypat ho kořením a ochutit ho solí a pepřem. Vložit maso do hrnce, obložit ho švestkami, česnekem, zalít ho vínem a nahoru položit…