Bezlepkové bavorské vdolky
Potřebné ingredience
250 ml mléka, 1 vejce, 2 PL cukru krystal, 1/2 kvasnic, 1/2 ČL soli, 1,5 PL oleje, 325 g Jizerky. Náplň: povidla či marmeláda, šlehačka
Postup přípravy
Ohřát mlíko, v misce utřu cukr s vejcem, přidám půlku teplého mléka, kam nadrobím kvasnice a zamíchám, až s erozpustí. Nechám cca 10 minut vzejít, pak přidámk zbytek ingrediencí a…
Palačinky - sladké i slané
Potřebné ingredience
1 vajíčko, 6 lžic bezlepkové mouky, mléko (i sojové), špetka soli (nemusí), ojel na smažení
Postup přípravy
Na 1 vajíčko dáme 6 lžic mouky (Jizerka, ale možno i kombinovat) a trochu mléka. Umícháme hladké, hustší těsto a pak postupně přiléváme další mléko, až do potřebné konzistence. Z…
BEZLEPKOVÉ VAFLE pohankové
Potřebné ingredience
125 měkkého másla 3 lžíce cukru špetka soli 1 vanilkový cukr 3 vejce 200g pohankové mouky 50g kukuřičného škrobu 2,5 rovné lžičky prášku do pečiva 250ml mléka
Postup přípravy
změklé máslo utřeme s cukrem,přidáme sůl,vajíčka,mouku smíchanou s práškem do pečeiva a mléko
před prvním použitím vymažu vaflovač olejem
výborně chutnají jen s cukrem
Beránek
Potřebné ingredience
2 vejce,100g cukru,80 g másla,180 g bezlepkové mouky Jizerka,1 lžička prášku do pečiva,1 vanilkový cukr,citronová kůra
Postup přípravy
Žlouty ,cukr a máslo vyšleháme do pěny,Přidáme mouku s práškem do pečiva,vanilkový cukr a citronovou kůru.Nakonec vmícháme tuhý sníh.Nalejeme do vymazané a vysypané formy.Pečeme …
Domácí tvarohové listové těsto
Potřebné ingredience
250g světlé bezlepkové mouky ( Schar, Jizerka ) 2 lžičky prášku do pečiva špetka soli 200g nízkotučného tvarohu 160g margarýnu nebo másla mouku na zpracování
Postup přípravy
1) Mouku smícháme s práškem do pečiva a se solí. Tvaroh a margarýn přidáme k mouce. Všechny přísady uhněteme do vláčného těsta.
2) Těsto opatrně rozválíme na moukou…
Věnečky (bezlepkové)
Potřebné ingredience
2 sklenice mouky (Mix B, Mix C, Mantler) – použila jsem Mix B, 10 dkg másla (Hery), 4 vejce,2 sklenice vody, špetka soli. Krém: 800 ml mléka, 2 pudinky. Heru, cukr.
Postup přípravy
Vodu s tukem a solí ohřejeme na malém plamenu (nevaříme!!!). Odstavíme z ohně a pomalu vsypeme mouku a mícháme, až je těsto hladké. Necháme vychladnout a do vlažného vmícháme…
Výborné:-)bezlepkové,čajové cukroví
Potřebné ingredience
250g Jizerky 130g mouč.cukru 2vanilkové pudinky 1celé vejce a 1žloutek půl Omegy 70g Hery 1prášek do pečiva
Postup přípravy
Těsto zpracujeme na vále do hladka a dáme na 6 hodin(klidně přes noc) do ledničky,pak ho po částech rozválíme asi na 3mm silný plát a z něho vykrajujeme tvary.Pečeme na 150,ale…
Tvarohové taštičky
Potřebné ingredience
Těsto: 250 g tvarohu (klidně nízkotučný ve vaničce), 250 g mouky (dala jsem Jizerku původní receptura), 1 máslo (Heru). Nádivka ořechová: 200 g mletých ořechů, 1 vejce, cukr, mléko, trošku skořice.
Postup přípravy
Zpracujeme těsto. Vyválíme na cca 4 mm placku a dáme nádivku. Konce pevně stiskneme k sobě. Pečeme v předehřáté troubě při 200 st., dávám na pečící papír. Dají se plnit i…
BEZLEPKOVÝ MAKOVEC
Potřebné ingredience
1 hrnek máku / 1 hrnek cukru / 1 hrnek vlažného mléka / 1 hrnek oleje / 2 hrnky bezlepkové mouky (měla jsem MIX C, ale kdybych neměla, dala bych JIZERKU) / 1 bezl. PRDOPEČ, 2 vejce
Postup přípravy
Pro mě nejlepší recept, protože se vše smíchá dohromady. Dala jsem do srnčího hřbetu a pekla na cca 170 stupňů.\r\n\r\n
Recept dle paní Kateřiny ID 240925
Jahodová Buchta předělávak od paní Lenka K.
Potřebné ingredience
3 vejce, 1 sklenička vlažné vody, 1/2 dcl oleje, 1 sklenice Jizerky 1 sklenice hrubé sojové mouky prášek do pečiva, 1 sklenička cukru, kakao, ...na krém: 25 dkg másla, 20 dkg cukr moučka, 25 dkg tvarohu (ve vaničce), hořká čokoláda, jahody
Postup přípravy
Z vajec,cukru,vlažné vody,oleje,mouky,kakaa a prášku do pečiva vymícháme těsto,které vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme péct,poté necháme buchtu vychladnout.
Mezitím…