Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Luštěniny

Přidat recept
LUŠTĚNINY
supr čočka

supr čočka

Potřebné ingredience

čočka, olej, kari, kečup ,citr. šťáva, pórek, sůl, česnek, cibule

Postup přípravy

Tak maminky, co takhle změnu? čočku uvaříme ve vodě, před koncem osolíme - nerozvaříme. Na oleji osmažíme cibulku a půl malého pórku a také česnek, přidáme kečup nebo protlak,…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Zapečená cizrna s nivou

Zapečená cizrna s nivou

Potřebné ingredience

250g suché cizrny, 200g nivy, 1 lžíce olivového oleje, hrst petrželky, 1 lžíce majoránky, 1 stroužek česneku, sůl

Postup přípravy

Cizrnu přes noc namočíme do studené vody, poté vodu vyměníme, osolíme a uvaříme (v papiňáku 20 - 25min.). Slijeme, promícháme s olejem, strouhanou nivou, petrželkou, majoránkou a…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Červená čočka s opečenou zeleninou

Červená čočka s opečenou zeleninou

Potřebné ingredience

červená čočka neloupaná, papriky, cibule, cuketa, rajčata, olej, sůl

Postup přípravy

červenou čočku namočíme a pak uvaříme do měkka, na pávni si na trošce oleje opečeme na drobno pokrájenou cibuli, pak přidáme na drobno papriku, cuketu a až ke konci rajčata. pak…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

Potřebné ingredience

350 g čočky, 3 pol. lžíce oleje, 5 dkg másla, 1 cibule, 3 str. česneku, 1 lžička kari koření, 1 velký rajský protlak, sůl, pepř, ocet

Postup přípravy

Čočku uvaříme do měkka. Na oleji a másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme česnek, kari koření, uvařenou čočku a protlak. Řádně promícháme a dochutíme solí, pepřem a…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

Potřebné ingredience

čočka olej cibule hladká mouka ocet sůl vejce masox

Postup přípravy

Čočku uvaříme do poloměkka bez soli - tu přidáme ke konci vaření, ale jen špetku.
Pak si na oleji osmažíme cibuli nakrájenou na kostičky, až zesklovatí, přidáme hladkou mouku,…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
FAZOLE S KUŘECÍM MASEM PO ITALSKU

FAZOLE S KUŘECÍM MASEM PO ITALSKU

Potřebné ingredience

Plechovka sterilovaných fazolí, cibule, kousek pórku, kuřecí prsa, rajský protlak, sůl, bazalka, směs koření např. na špagety

Postup přípravy

Na trošce oleje orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kuřecí maso nakrájené na kostičky a osmahneme a lehce osolíme. Přidáme na nudličky nakrájený pórek a fazole. Necháme…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Fazole na smetaně

Fazole na smetaně

Potřebné ingredience

Bílé fazole, podravka, česnek, jíška, zakysaná smetana.

Postup přípravy

Fazole namočíme přes noc se dvěma lžičkami podravky. Před vařením přidáme dva prolisované stroužky česneku a vaříme do měkka (používám papiňák-trvá to tak 40min.) Když jsou fazole…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Čočka ny kyselo-supr postup-mooc děkuji babi

Čočka ny kyselo-supr postup-mooc děkuji babi

Potřebné ingredience

Ingredience: 300g čočky sůl 30g másla 40g cibulky 30g mouky citronová šťáva 1 lžička cukru pepř ocet dle chuti 100g drobně nakrájené cibulky + 1 lžíce tuku na osmažení

Postup přípravy

Příprava:
Čočku přebereme, opereme a dáme vařit do studené vody (nenecháme bobtnat!). Jakmile se čočka začne vařit, vodu slijeme a nalijeme na čočku novou vařící vodu.…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Cizrnový salát - tip na výživný a lehký oběd nebo večeři

Cizrnový salát - tip na výživný a lehký oběd nebo…

Potřebné ingredience

Základ salátu tvoří cizrna, 1/2 najemno nasekané cibule, listy petrželky (např. z mražáku nebo čerstvé), olivový olej, sůl, pepř. Dále přidáme zeleninu podle chuti, tentokrát jsem dala rajčata a papriku. Skvělá je i kukuřice nebo hrášek.

Postup přípravy

Cizrnu namočíme asi na 1 hodinu do vody a v téže vodě ji vaříme cca půl hodiny do změknutí. Přidáme ostatní ingredience a promícháme.

Salát skvěle chutná jak studený tak…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
"FALAFEL" (cizrnové placičky)

"FALAFEL" (cizrnové placičky)

Potřebné ingredience

4 - 6 porcí: 400 g uvařené cizrny (nebo sterilované), 3 jarní cibulky (i s natí), 30 g strouhanky z čerstvého pečiva, 1 vejce, 1/2 citronu (šťáva i kůra), 1 stroužek česneku, 1 lžíce tahini (sezamová pasta), 1 lžička ml. římského kmínu, 1 lžička ml. koriandru, 1/2 lžičky ml. skořice, špetka chilli, sůl a pepř dle chuti

Postup přípravy

V mixéru rozmixujeme předem uvařenou (sterilovanou) cizrnu, nasekané jarní cibulky, čerstvou strouhanku, vejce, citronovou šťávu i kůru, rozetřený stroužek česneku, všechno koření…

Zobrazit více...

Kategorie