Cizrnové placky
Potřebné ingredience
200 g suché cizrny, sůl,pepř, římský kmín, cibule a 2 stroužky česneku, petrželka čerstvá, 2 vejce
Postup přípravy
Cizrnu namočíme přes noc. Druhý den povaříme do měkka cca 20minut a potom rozmixujeme spolu s cibulí, česnekem,petrželkou a ochutíme solí,pepřem a římským kmínem. Těsto spojíme…
Tchánův vynikající fazolový guláš á la Chilli con carne
Potřebné ingredience
500 g masa (Tchán dává vařené kuřecí natrhané na kousky. Jinak lze použít hovězí zadní nebo kuřecí prsíčka), 250 g červených fazolí, 100 g anglické slaniny, 2 lžíce oleje, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 2 žluté a 2 červené papriky (nebo prostě ty, které máte doma :-)), 6 rajčat, 2 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžička koření Chilli con Carne nebo Chilli, oregáno, sůl, pepř
Postup přípravy
1. Předem namočené fazole uvaříme doměkka.
2. Na pánvičce resp. v hrnci opečeme na oleji na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, pak česnek a…
Fazole s uzeným
Potřebné ingredience
500g červených fazolí,400g uzeného lib. masa,500g kečupu,5 paprik,7 rajčat,česnek,sůl
Postup přípravy
Fazole s uzeným uvaříme.Rajčata a papriky nakrájíme,dáme do zapékací mísy,přidáme sůl,česnek,kečup nakrájené uzené maso a zcezené fazole a promícháme.Vodu z fazolí si zatím…
Zapékané fazole
Potřebné ingredience
500 g bílých fazolí, 20-30 dkg uzeniny (junior apod.), sladký kečup, 1/2 šlehačky, sůl, pepř
Postup přípravy
Fazole necháme přes noc nabobtnat, ráno slijeme a uvaříme v mírně okyselené vodě doměkka. Scedíme a smícháme s nadrobno nakrájenou uzeninou.
Větší zapékací mísi lehce vymažeme…
Rychlovka
Potřebné ingredience
čočka, olej, cibule, párky, vajíčka, sůl, ocet, okurky
Postup přípravy
Čočku si na hodinku namočíme pak vložíme do hrnce a vaříme,když je měkká zahustím jíškou, osolím, přidám ocet, k tomu udělám cibulku, a přidám párek nebo vajíčko, okurky
Mungo výhonky
Potřebné ingredience
mungo (koupíme ve zdravé výživě), voda, vhodná nádoba.
Postup přípravy
Mungo namočíme na 12 h (nejlépe přes noc) ve skleněné nádobě. Druhý den vodu slijeme, mungo propláchneme. Nasypeme např. do ustřižené plastové láhve, tu dole na několika místech…
Kuskus s kuřecím masem
Potřebné ingredience
Kuskus,čerstvá zelenina-rajče,okurek,paprika,jarní cibulka,voda,nebo polévkový vývar,kuřecí maso
Postup přípravy
Kuskus osmahneme na pánvičce (bez oleje) a přendáme do větší nádoby.Přidáme podravku a zalejeme horkou vodou.Přikryjeme a necháme do kuskusu nasáknout všechnu vodu (můžeme použít…
Cizrnový salát - tip na výživný a lehký oběd nebo…
Potřebné ingredience
Základ salátu tvoří cizrna, 1/2 najemno nasekané cibule, listy petrželky (např. z mražáku nebo čerstvé), olivový olej, sůl, pepř. Dále přidáme zeleninu podle chuti, tentokrát jsem dala rajčata a papriku. Skvělá je i kukuřice nebo hrášek.
Postup přípravy
Cizrnu namočíme asi na 1 hodinu do vody a v téže vodě ji vaříme cca půl hodiny do změknutí. Přidáme ostatní ingredience a promícháme.
Salát skvěle chutná jak studený tak…
ČOČKA S PÁRKEM,VOLSKÉ OKO A OKURKA +++
Potřebné ingredience
Čočka,cibule,česnek,sůl,sádlo nebo olej ,majoránka,vejce,párek,mouka hladká + voda ( na jižku ).
Postup přípravy
Namočíme si den dopředu čočku.Nejprve si orestujeme na sádle cibulku , potom přidáme zcezenou čočku přidáme sůl, majoránku podlijem vodou a vaříme do měkka.Přidáme 2 větší…
Fazole na smetaně
Potřebné ingredience
Bílé fazole, podravka, česnek, jíška, zakysaná smetana.
Postup přípravy
Fazole namočíme přes noc se dvěma lžičkami podravky. Před vařením přidáme dva prolisované stroužky česneku a vaříme do měkka (používám papiňák-trvá to tak 40min.) Když jsou fazole…