Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Luštěniny

Přidat recept
LUŠTĚNINY
Fazolový salát

Fazolový salát

Potřebné ingredience

Fazole velko (u nás "becoky), bobkový list, nové koření, sádlo, cibule, anglická slanina

Postup přípravy

Fazole namočíme nejraději přes noc (nejméně na 6 hod). Potom uvaříme spolu s bobkovým listem, novým kořením doměkka. Na pánvi necháme roztavit sádlo, přidáme cibulku, kterou…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

Potřebné ingredience

čočka, sůl, pepř, ocet, klobáska, vejce, chléb a okurka... cibule..

Postup přípravy

Na trošce oleje zpěním cibuli dám na ní čočku.. a zaliju vodou.. vařím v papiňáku. přidám pepř, sůl, trošku vegety a asi čtyři lžíce octa. Zavřu papiňák a vařím cca 10 minut. Je…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
"FALAFEL" (cizrnové placičky)

"FALAFEL" (cizrnové placičky)

Potřebné ingredience

4 - 6 porcí: 400 g uvařené cizrny (nebo sterilované), 3 jarní cibulky (i s natí), 30 g strouhanky z čerstvého pečiva, 1 vejce, 1/2 citronu (šťáva i kůra), 1 stroužek česneku, 1 lžíce tahini (sezamová pasta), 1 lžička ml. římského kmínu, 1 lžička ml. koriandru, 1/2 lžičky ml. skořice, špetka chilli, sůl a pepř dle chuti

Postup přípravy

V mixéru rozmixujeme předem uvařenou (sterilovanou) cizrnu, nasekané jarní cibulky, čerstvou strouhanku, vejce, citronovou šťávu i kůru, rozetřený stroužek česneku, všechno koření…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Cizrnová pánvička - zdravá rychlovka

Cizrnová pánvička - zdravá rychlovka

Potřebné ingredience

Cizrna podle počtu strávníků, šunka (nebo slanina), cibule, bylinky sušené i čerstvé (tentokrát jsem dala oregano, bazalku, tymián a čerstvou petrželku), sůl, pepř, vajíčka, olej

Postup přípravy

1. Cizrnu namočíme asi na hodinu do vody a v téže vodě vaříme cca 20 minut do měkka. Scedíme.

2. Na troše oleje zesklovatíme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme šunku …

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Mexické fazole dušené

Mexické fazole dušené

Potřebné ingredience

400g tmavých fazolí, 1 čerstvá paprika, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 3 rajčata, 3 lžíce oleje, 1 masox, bazalka, tymián, 3 špetky mleté papriky ( může být i pálivá ), sůl a mletý pepř dle chuti, voda na uvaření fazolí

Postup přípravy

Den předem namočené fazole uvaříme v 1,5l nesolené vody. Cibuli drobně nakrájíme,osmahneme ji na oleji,přidáme papriku a česnek, tuto směs přisypeme do fazolí, ze kterých se téměř…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Fazole ala Pavlík

Fazole ala Pavlík

Potřebné ingredience

Fazole ( z konzervy jsou nejlepší červené s omáčkou - je moc druhů- podle chuti ) , 3 stroužky česneku , cibule , špek ( nemusí být nebo může být slanina ) ,klobása nebo párkový salám, kečup, olej na smažení

Postup přípravy

Na oleji si osmažíme špek ( slaninu ) a cibulku.Potom přidáme klobásu nebo salám - opečeme. Z konzervy vsypeme fazole, přivedeme k varu - trošku povaříme , přidáme česnek podle…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Červené fazole na smetaně-rychlá večeře

Červené fazole na smetaně-rychlá večeře

Potřebné ingredience

Červené fazole BONDUEL,klobáska nebo suchý salám,cibule,hl.mouka,smetana,sůl,pepř.

Postup přípravy

Na tuku zpěníme cibuli,necháme zesklovatět a přidáme pokrájený salám.Zaprášíme hladkou moukou a zalejeme vodou.Přidáme fazole (i s nálevem),povaříme a případně zahustíme hotovou…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
ČOČKA jak ji dělám já...

ČOČKA jak ji dělám já...

Potřebné ingredience

čočka,uzenina,cibulka,česnek,rajčatový protlak,kari,sterilov.okurky,uvařený vajíčka.

Postup přípravy

uvařenou a scezenou čočku opečeme na cibulce,přidáme uzeninu, rajč.protlak,lžičku kari,nakrájené okurky a ke konci stroužek česneku.
podáváme s chlebem...vajíčkem,klobáskou…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Čočka na kyselo s volským okem

Čočka na kyselo s volským okem

Potřebné ingredience

1/2 kg čočky,sůl,asi 1/2 l vody,1 PL hl.mouky,ocet,4 ks vajec,cibule,2 PL sádla ztuhlé,jedlá soda,cibule

Postup přípravy

Čočku opereme dáme vařit do vody a sůl,trošku jedlé sody na špičku nože,vaříme,když je měkká zavaříme hl.moukou v trošce vody rozkvedláme a nalijeme do čočky.Přidáme ocet asi 1/2…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Fazolky na kyselo

Fazolky na kyselo

Potřebné ingredience

Čerstvé fazolky(špargle),smetana,hl.mouka,máslo,ocet,podravka,sůl,cukr.

Postup přípravy

Fazolky uvaříme v jemně osolené vodě asi 1/2hoďky,na másle uděláme světlou jíšku a zahustíme,potom podle hustoty rozředíme smetanou,okyselíme převařeným octem,aby se omáčka…

Zobrazit více...

Kategorie