Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Luštěniny

Přidat recept
LUŠTĚNINY
Čočkový salát - teplý

Čočkový salát - teplý

Potřebné ingredience

1 hrnek ( 1/4 l ) čočky, 200g uzeného, 200 g sýra na strouhání, 2 cibule, 5 stroužků česneku, 1 kečup ( malý ), 1 PL sojové omáčky, pepř

Postup přípravy

Čočku si namočíme a uvaříme ve vodě do měkka. Na oleji necháme zesklovatět cibuli nakrájenou na tenké plátky, česnek a pak přidáme nakrájené uzené na kostičky a vše opečeme. Poté…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
zapečené fazole se sýrem a rajčaty

zapečené fazole se sýrem a rajčaty

Potřebné ingredience

1 plechovka sterilizovaných fazoli, 1 plechovka fazolí v tomatu, 1 zakysaná smetana, 3 vajíčka, 2 rajčata, tvrdý sýr, podle libosti, sůl, pepř, cibule, máslo

Postup přípravy

Máslem vymazat zapékací mísu, do mísy vedle dát okapané fazole, nadrobno nakrájenou cibuli, nastrouhaný tvrdý sýr a rajčata bez semínek nakrájená na kostky, promíchat a narovnat…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Restované fazolové lusky jako příloha

Restované fazolové lusky jako příloha

Potřebné ingredience

Čerstvé nebo mrazené fazolové lusky / ty dlouhé a tenké - ne sekané na 5 cm!! /, česnek, anglická, cibule, sůl,trošku vegety

Postup přípravy

Anglickou nakrájíme na kostičky a orestujeme.Vyjmeme škvarečky a na tuku restujeme lusky, až změknou.Přidáme podle chuti rozmačkaný česnek / ne moc, aby se chuti nepřerazily / ,…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Sterilovaný hrášek na sladkokyselo

Sterilovaný hrášek na sladkokyselo

Potřebné ingredience

1 velká plechovka zel. hrášku ve slaném nálevu, 1 kysaná smetana, trošku hladké mouky, sůl, mletý pepř, vegeta, mléko

Postup přípravy

Hrášek vylijeme i s nálevem do hrnce a necháme krátce povařit.Mezitím rozkvedláme v asi půl litru mléka 2 lžíce hlad. mouky a kysanou smetanu / může být i kyselá šlehačla / …

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Pikantní buřtguláš s fazolkami...  :-))

Pikantní buřtguláš s fazolkami... :-))

Potřebné ingredience

paprikové klobásy, brambory, sůl, olej, koření Ďábelská směs, česnek, konzerva Bílé fazole v rajčatové omáčce, mouka nebo inst. jíška na zahuštění...

Postup přípravy

1) na kostičky nakrájenou klobásu osmahneme na oleji, pak přisypeme Ďábelksou směs, zamícháme a hned podlijeme vodu, aby to nezhořklo.
2) Přidáme nakrájené syrové brambory,…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
ČOČKA ŽRAVKA

ČOČKA ŽRAVKA

Potřebné ingredience

velká cibule,oliv.olej,česnek-asi 4stroužky,uvařená čočka-asi 30dkg pro rodinu(nebo dle žravosti),15dkg anglické slaniny libové(nebo uzené,párek aspol.),porek,kečup

Postup přípravy

čočku den předem namočíme.další den uvaříme v neosolené vodě-vařila jsem asi 1/4hodiny a už byla měkká.
velkou cibuli nakrájenou nadrobno osmahneme na lžíci oliv.oleje,postupně…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
sekaná z čočky

sekaná z čočky

Potřebné ingredience

30dkg čočky,20dkg strouhaneho sýra,10dkg nastrouhaného salámu-gothaj,2lžíce majoránky,2lžíce hl.mouky,3lžíce strouhanky,2 vejce,sůl,

Postup přípravy

čočku uvaříme do měkka,do uvařené dáme sýr,salám,vejce majoránku,hl.mouku,strouhanku,sůla česnek vše spojíme.Plechvyložíme pečícím papírema malinko posypeme strouhankou…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
FAZOLE S KUŘECÍM MASEM PO ITALSKU

FAZOLE S KUŘECÍM MASEM PO ITALSKU

Potřebné ingredience

Plechovka sterilovaných fazolí, cibule, kousek pórku, kuřecí prsa, rajský protlak, sůl, bazalka, směs koření např. na špagety

Postup přípravy

Na trošce oleje orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kuřecí maso nakrájené na kostičky a osmahneme a lehce osolíme. Přidáme na nudličky nakrájený pórek a fazole. Necháme…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
HRACHOVÁ KAŠE

HRACHOVÁ KAŠE

Potřebné ingredience

hrách,cibule,česnek,majoránka,mléko,masox(nemusí být)

Postup přípravy

Namočit noc předem hrách.Nabobtnalý hrách vařit ve vodě s masoxem-stačí osolená,ale takhle je to chutnější,do vody ještě přihodím cibuli a stroužek česneku,ještě malounko přisolit…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Starocesky/Vanocni Kuba

Starocesky/Vanocni Kuba

Potřebné ingredience

Krupky, sadlo, susene houby, sul, pepr, vegetu, kmin, cesnek, majoranka

Postup přípravy

Dam varit susene houby. Krupky omeju, dam varit do papinaku + voda, sul, kmin, lzice sadla - kdyz je hrnec pod tlakem tak 6 min.
Da pekacku dam 2 lzice sadla rozehrat, nato…

Zobrazit více...

Kategorie