Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Luštěniny

Přidat recept
LUŠTĚNINY
Zapečená pohanková kaše se švestkami

Zapečená pohanková kaše se švestkami

Potřebné ingredience

1 hrnek pohanky lámanky, 2 jablka, 1balíček sušených švestek (250g), 1 zakysaná smetana, mléko, voda, cukr krupice, skořice

Postup přípravy

Pohanku namočíme na hodinku do studené vody. Vodu pak nesléváme a přímo v ní dáme pohanku vařit, přiléváme mléko podle potřeby, cukr dle chuti. Vaříme na mírné plotně cca 6 minut,…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Fazole raz dva tři..rychlovka jen tak na večeři:-))

Fazole raz dva tři..rychlovka jen tak na večeři:-))

Potřebné ingredience

1cibuli,asi 2stroužky česneku,trošku hladké mouky,plechovka loupaných rajčat,2párky a 1pikantnější klobás,uvařené bílé a červené fazole(od každého tak půl hrnku).kapka oleje.Na dochucení,sůl,pepř,majoránka,špetka provens.koření,zelen.bujon,trošku kečupu,paprika

Postup přípravy

Na oleji zpěníte cibulku, nadrobno nakrájený česnek,poté zaprášit hladkou moukou,lehce osmahnout,přidat rajčatový protlak(loupaná rajčata)nakrájený párek nebo klobás(je to pak…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Bretaňské palačinky

Bretaňské palačinky

Potřebné ingredience

125 g pohankové mouky,1 vejce,250 g studené vody,sůl.Před smažením přidáme 20 g rozpuštěného másla

Postup přípravy

Vše (krom másla) smícháme dohromady a dáme aspoň na 2 hodky do ledničky odležet,lepší je to aj přes noc.Jsou vláčnější,nepraskají.Před smažením dáme rozpuštěné máslo,promícháme a…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Červená čočka nakyselo . .výborná, uvařená za 5 minut

Červená čočka nakyselo . .výborná, uvařená za 5 minut

Potřebné ingredience

2-3 porce: půl balíčku (250 g) červené čočky , 1 cibule, 2 lžíce oleje, lžička sladového (nebo jiného) octa, sůl, 2-3 lžíce jemných ovesných vloček nebo obilné instantní kaše ze zdravé výživy (já jsem namíchala)

Postup přípravy

Čočku obereme, opláchneme, uvaříme 5-7 minut ve vodě, nesolíme - až nakonec. Mezitím nakrájíme cibuli a smažíme dozlatova.
Jakmile je čočka uvařená, scedíme vodu (buď přes…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Fazolový salát

Fazolový salát

Potřebné ingredience

1kg fazolí 1kg cibule 1kg rajčat 1kg papriky Vše nakrájet Ocet, cukr, Deko, olej, bobkový list.

Postup přípravy

výborné i jako hlavní jídlo nebo s klobásou, velmi chutné, zavařená rychlovka.

Fazole vařit do poloměka (cca 15min) v kakáči. Do hrnce dát 2dcl oleje, osmahnout cibuli,…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
pikantní fazole

pikantní fazole

Potřebné ingredience

půl balíčku fazolí,uzené žebro nebo párek,2 papriky,2 rajčata,sádlo,velká cibule,3 stroužky česneku,2 lžíce rajského protlaku,masox,pepř,sůl,1 bobkový list,1 lžičku sladké a 1 pálivé papriky,1/2 lžičky chilli,oregáno nebo majoránka,trošku vegety,trošku grilovacího koření,ocet,cukr,hl.mouka.

Postup přípravy

Fazole den dopředu namočíme a pak vodu vylejeme a dáme do jiné vařit spolu s žebrem,masoxem,solí,pepřem a bobkovým listem téměř do měkka. Máme-li párek přidáme až potom,rozvařil…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Čočkový salát s tofu,za tepla nebo za studena  :-)

Čočkový salát s tofu,za tepla nebo za studena :-)

Potřebné ingredience

150 g čočky,1 uzené tofu - může být i obyčejné - záleží kdo má co rád,3 sterilizované okurky,1/2 cibule na jemno (kdo nechce nemusí),1 polévková lžíce plnotučné horčice,sůl a pěpř,2 lžíce olivového oleje (já dávám lnění olej,kdo nemá dá olivový)

Postup přípravy

Čočku namočíme do vody na cca 1-2 hodiny,pak slijeme vodu ve které byla namočená čočka a dáme novou vodu asi tak centimetr nad čočku a vaříme cca 1 hodinu.
Mezi tým si…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Červená čočka s opečenou zeleninou

Červená čočka s opečenou zeleninou

Potřebné ingredience

červená čočka neloupaná, papriky, cibule, cuketa, rajčata, olej, sůl

Postup přípravy

červenou čočku namočíme a pak uvaříme do měkka, na pávni si na trošce oleje opečeme na drobno pokrájenou cibuli, pak přidáme na drobno papriku, cuketu a až ke konci rajčata. pak…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Slaný zapečený jahelník

Slaný zapečený jahelník

Potřebné ingredience

jáhly, šunka, sýr, brokolice, paprika, rajčata, vajíčka, na fotce je místo červstvé zeleniny použita makedonská směs od bonduelle, ale čerstvá zelenina je lepší :-)

Postup přípravy

jáhly několikrát propereme v horné vodě, pak uvaříme (cca 20 minut), v zapékací misce smícháme se šunkou, sýrem a zeleninou (brokolici malinko nejprv spaříme) spojíme vajíčkama a…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Vepřová játra s čočkou

Vepřová játra s čočkou

Potřebné ingredience

250 g čočky,500g vepř.jater,50g anglické slaniny,2 č.papriky.1 cibule,2 lžíce kečupu.1lžíce čerstvého tymiánu (nebo 1 lžička sušeného).špetka cukru.2lžíce másla.sůl a pepř. (Já dávám vše od oka, kolik je strávníků, tak podle toho dávám ingrediencí)

Postup přípravy

Čočku uvaříme do měkka,scedíme a ochutíme kečupem,špetkou cukru,tymiánem,osolíme a opepříme.
Na nudličky nakrájenou sleninu zpěníme na pánvi a když pustí trochu tuku,přidáme…

Zobrazit více...

Kategorie