Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Luštěniny

Přidat recept
LUŠTĚNINY
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

Potřebné ingredience

čočka, sůl, pepř, ocet, klobáska, vejce, chléb a okurka... cibule..

Postup přípravy

Na trošce oleje zpěním cibuli dám na ní čočku.. a zaliju vodou.. vařím v papiňáku. přidám pepř, sůl, trošku vegety a asi čtyři lžíce octa. Zavřu papiňák a vařím cca 10 minut. Je…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
"FALAFEL" (cizrnové placičky)

"FALAFEL" (cizrnové placičky)

Potřebné ingredience

4 - 6 porcí: 400 g uvařené cizrny (nebo sterilované), 3 jarní cibulky (i s natí), 30 g strouhanky z čerstvého pečiva, 1 vejce, 1/2 citronu (šťáva i kůra), 1 stroužek česneku, 1 lžíce tahini (sezamová pasta), 1 lžička ml. římského kmínu, 1 lžička ml. koriandru, 1/2 lžičky ml. skořice, špetka chilli, sůl a pepř dle chuti

Postup přípravy

V mixéru rozmixujeme předem uvařenou (sterilovanou) cizrnu, nasekané jarní cibulky, čerstvou strouhanku, vejce, citronovou šťávu i kůru, rozetřený stroužek česneku, všechno koření…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Cizrnová pánvička - zdravá rychlovka

Cizrnová pánvička - zdravá rychlovka

Potřebné ingredience

Cizrna podle počtu strávníků, šunka (nebo slanina), cibule, bylinky sušené i čerstvé (tentokrát jsem dala oregano, bazalku, tymián a čerstvou petrželku), sůl, pepř, vajíčka, olej

Postup přípravy

1. Cizrnu namočíme asi na hodinu do vody a v téže vodě vaříme cca 20 minut do měkka. Scedíme.

2. Na troše oleje zesklovatíme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme šunku …

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Mexické fazole dušené

Mexické fazole dušené

Potřebné ingredience

400g tmavých fazolí, 1 čerstvá paprika, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 3 rajčata, 3 lžíce oleje, 1 masox, bazalka, tymián, 3 špetky mleté papriky ( může být i pálivá ), sůl a mletý pepř dle chuti, voda na uvaření fazolí

Postup přípravy

Den předem namočené fazole uvaříme v 1,5l nesolené vody. Cibuli drobně nakrájíme,osmahneme ji na oleji,přidáme papriku a česnek, tuto směs přisypeme do fazolí, ze kterých se téměř…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Fazole ala Pavlík

Fazole ala Pavlík

Potřebné ingredience

Fazole ( z konzervy jsou nejlepší červené s omáčkou - je moc druhů- podle chuti ) , 3 stroužky česneku , cibule , špek ( nemusí být nebo může být slanina ) ,klobása nebo párkový salám, kečup, olej na smažení

Postup přípravy

Na oleji si osmažíme špek ( slaninu ) a cibulku.Potom přidáme klobásu nebo salám - opečeme. Z konzervy vsypeme fazole, přivedeme k varu - trošku povaříme , přidáme česnek podle…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Červené fazole na smetaně-rychlá večeře

Červené fazole na smetaně-rychlá večeře

Potřebné ingredience

Červené fazole BONDUEL,klobáska nebo suchý salám,cibule,hl.mouka,smetana,sůl,pepř.

Postup přípravy

Na tuku zpěníme cibuli,necháme zesklovatět a přidáme pokrájený salám.Zaprášíme hladkou moukou a zalejeme vodou.Přidáme fazole (i s nálevem),povaříme a případně zahustíme hotovou…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
ČOČKA jak ji dělám já...

ČOČKA jak ji dělám já...

Potřebné ingredience

čočka,uzenina,cibulka,česnek,rajčatový protlak,kari,sterilov.okurky,uvařený vajíčka.

Postup přípravy

uvařenou a scezenou čočku opečeme na cibulce,přidáme uzeninu, rajč.protlak,lžičku kari,nakrájené okurky a ke konci stroužek česneku.
podáváme s chlebem...vajíčkem,klobáskou…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Čočka na kyselo s volským okem

Čočka na kyselo s volským okem

Potřebné ingredience

1/2 kg čočky,sůl,asi 1/2 l vody,1 PL hl.mouky,ocet,4 ks vajec,cibule,2 PL sádla ztuhlé,jedlá soda,cibule

Postup přípravy

Čočku opereme dáme vařit do vody a sůl,trošku jedlé sody na špičku nože,vaříme,když je měkká zavaříme hl.moukou v trošce vody rozkvedláme a nalijeme do čočky.Přidáme ocet asi 1/2…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Fazolky na kyselo

Fazolky na kyselo

Potřebné ingredience

Čerstvé fazolky(špargle),smetana,hl.mouka,máslo,ocet,podravka,sůl,cukr.

Postup přípravy

Fazolky uvaříme v jemně osolené vodě asi 1/2hoďky,na másle uděláme světlou jíšku a zahustíme,potom podle hustoty rozředíme smetanou,okyselíme převařeným octem,aby se omáčka…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
FAZOLKY S KUŘECÍM MASEM

FAZOLKY S KUŘECÍM MASEM

Potřebné ingredience

zbylé pečené kuřecí-já použila křídla+výpek,fazole,cibule,rajčatový protlak.

Postup přípravy

namočené fazole vaříme asi hoďku v papiňáku.
v hluboké pánvi rozpustíme výpek z kuřete,opečeme nadrobno nakrájenou cibulku,přidáme maso,zalijeme protlakem a vsypeme fazole…

Zobrazit více...

Kategorie