Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Houby

Přidat recept
HOUBY
Bramborový salát s hlívou

Bramborový salát s hlívou

Potřebné ingredience

400 g hlívy, vařený brambor, 1 cibule, 1 větší kyselá okurka, Vegeta, 1 jogurt nebo 100 g majolky.

Postup přípravy

Klobouky hlívy (bez třeňů) nakrájíme a podusíme s Vegetou, přidáme brambor nakrájený na kostičky, jemně nasekanou cibuli, nakrájenou okurku a vše zalijeme jogurtem či majolkou.

Zobrazit více...
HOUBY
Polévka s Hlívou ústřičnou

Polévka s Hlívou ústřičnou

Potřebné ingredience

400 g Hlívy ústřičné, 1 šalotka, 30 g másla, 1 moučná brambora, 1 litr zeleninového vývaru, 125 ml sladké smetany, po 5 snítkách petrželky a kerblíku, sůl, muškátový oříšek. Příprava 20 minut (bez vaření).

Postup přípravy

Hlívy očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Šalotku oloupeme a nasekáme najemno.

Máslo rozehřejeme na pánvi, přidáme šalotku a necháme je zesklovatět. Přidáme houby a…

Zobrazit více...
HOUBY
Italské rigattoni s máslem, smetanou, lanýžem a vejcem

Italské rigattoni s máslem, smetanou, lanýžem a vejcem

Potřebné ingredience

150 g rigattoni (trubicové těstoviny), 3 lžíce bešamelové omáčky, 1 žloutek, lanýž, 1 lžíce smetany, 2 lžíce strouhaného parmazánu, čerstvé máslo.

Postup přípravy

Do horké bešamelové omáčky přimícháme za stálého míchání parmazán a strouhaný lanýž. Necháme několik okamžiků povařit a odstavíme z ohně. Žloutky rozšleháme se smetanou a zvolna…

Zobrazit více...
HOUBY
Pstruh s černou lanýžovou omáčkou

Pstruh s černou lanýžovou omáčkou

Potřebné ingredience

2 pstruhy střední velikosti, 2 černé lanýže, 2 stroužky česneku, vinný ocet, extra panenský olivový olej, šťáva z 1 citrónu, sůl.

Postup přípravy

Očištěné pstruhy dáme vařit do osolené vody. Když jsou uvaření, odstraňte kůži, ploutve a všechny kosti. Připravíme tak čtyři porce filé. Pečlivě očistíme lanýže. Omáčku…

Zobrazit více...
HOUBY
Celerový salát s černými lanýži a ořechy

Celerový salát s černými lanýži a ořechy

Potřebné ingredience

1 celer, 1 středně velký černý lanýž, 12 ořechů, 1 lžíce hořčice, 1 stroužek česneku, čerstvé bylinky, extra panenský olivový olej, sůl, pepř.

Postup přípravy

Očištěný, omytý a osušený celer nakrájejte na plátky. Smíchejte hořčici se čtyřmi polévkovými lžícemi olivového oleje, jemně nasekanými bylinkami, solí a pepřem. Nakrájený česnek…

Zobrazit více...
HOUBY
Gulášová polévka z hlívy ústřičné

Gulášová polévka z hlívy ústřičné

Potřebné ingredience

500 g mladých plodnic hlívy ústřičné, gulášové koření, masový vývar, 1 větší cibule, olej, sůl pepř, majoránka

Postup přípravy

Na oleji dozlatova osmahneme drobně nakrájenou cibuli a přidáme na menší kousky nakrájené a omyté hlívy. Necháme vydusit šťávu, kterou houby pustí a přidáme gulášové koření. Po…

Zobrazit více...
HOUBY
Pikantní asijská polévka

Pikantní asijská polévka

Potřebné ingredience

čerstvé plodnice ucha jidášova a penízovky sametonohé, 1 paprika, nakládaná či zmrazená kukuřice, sojová omáčka, ústřicová omáčka, čínská sladko-kyselá omáčka, pažitka, 1 kostka bujónu popř. masový vývar, tmavá jíška, sůl

Postup přípravy

Omyté houby nakrájíme na tenké proužky a dáme do cca 1,5 l vody (masového vývaru) vařit. Po uvedení do varu přidáme bujón (netřeba, pokud máme masový vývar), na malé kostičky…

Zobrazit více...
HOUBY
OMÁČKA  Z PRAVÁKŮ   NEBO ŽAMPIONŮ+++

OMÁČKA Z PRAVÁKŮ NEBO ŽAMPIONŮ+++

Potřebné ingredience

1 SMETANA, ZELENÁ PETRŽEL, KMÍN, SŮL,ŽAMPIONY NEBO MRAŽENÉ PRAVÁCI, OCET.

Postup přípravy

Do kastrolku dáme vodu,žampiony nebo mražené houby,sůl, kmín a vaříme.Potom přidáme smetanu, ocet ,zahustíme jižkou.Přidáme na jemno nakrájenou zelenou petržel. PŘÍLOHA : KNEDLA,…

Zobrazit více...
HOUBY
Kovbojské fazole-DĚKUJI KUCHAŘSKÉ RECEPTY NA KAŽDÝ DEN

Kovbojské fazole-DĚKUJI KUCHAŘSKÉ RECEPTY NA KAŽDÝ DEN

Potřebné ingredience

Potřebujeme tyto suroviny: 30 dkg vepřové kýty 1 nožka klobásy 1 menší cibule 1 stroužek česneku 1 plechovka červených fazolí ve slaném nálevu 1 plechovka bílých fazolí v tomatové nebo chilli omáčce sůl grilovací koření sojová omáčka rostlinný olej

Postup přípravy

Maso a klobásku nakrájíme na kostičky cca 2-3 cm, maso nasolíme a okořeníme. Cibuli si nakrájíme nadrobno a česnek na tenké plátky. Z červených fazolí odlejeme nálev. Na pánvi…

Zobrazit více...
HOUBY
houbová čalamáda

houbová čalamáda

Potřebné ingredience

1kg hub,2dcl oleje,1/2kg paprik nakrájet na kostky,40dkg cibule nakrájet na kostky,40dkg rajčat nakrájené na kostky,1velký rajčatový protlak,3 feferonky,sůl,2PL ďábelského koření

Postup přípravy

Na 2dcl oleje zpěníme cibuli a přidáme všechny suroviny.Chvíli povaříme a plníme do sklenic.Sterilujeme 80°C- 10minut

Zobrazit více...

Kategorie