Koprová omáčka z kuchařské pohotovosti
Potřebné ingredience
2l vyvaru 0,5l smetana 250g másla 150g hladké mouky 1 cibule 3 lžíce zakysané smetany 1 svazek čerstvého kopru tymian cukr ocet sůl,pepř 5 kuliček nového koření 4vejce(žloutky)
Postup přípravy
Suroviny si upravuji podle svého,nedavam tolik másla ani vajec,každy jak chce.
Na másle orestovat cibuli na jemno spolu s nasekanými stonky kopru a snitem tymianu,pepř a dát…
Rajská omáčka z čerstvých rajčat s masovými kuličkami
Potřebné ingredience
rajčata (min. 500g), větší cibule, 5 kuliček černého pepře, 5 kuliček nového koření, bobkový list, trocha tymiánu, cukr, sůl, olej
Postup přípravy
Na oleji si osmahneme nakrájenou cibulku, přidáme rajčata nakrájená na čtvrtky a koření (dávám do vajíčka na čaj, abych nemusela vybírat), necháme vařit minimálně půl hodiny (lépe…
Božská svíčková omajda :-))
Potřebné ingredience
asi kilo hovězího masa (nejlépe loupaná plec), špek vcelku, cca 3/4 litru hovězího vývaru (ne masox), sádlo nebo máslo (raději sádlo + trocha másla na zjemnění a na jíšku), smetana, 3PL plnotučné hořčice, troška octa, 2 deci bílého vínka, 2 střední mrkvičky, půlka menšího celeru, 1 větší petržel, 1 větší cibule, 1 jablíčko (ideálně nejedovatě červené), 1 citron, hladká mouka na jíšku, koření (bobkový list, černý pepř, tymián), cukr, sůl, plátýnko na koření a provázek na maso ,-)
Postup přípravy
Nejdřív si všechno hezky nakrájím na kostičky (celer, mrkvičku, petržel, cibuli, jablíčko a kousek špeku). Ze zbytku špeku si udělám špalíčky a těmi prošpikuju masko. Pak ho…
Omáčka Uncle Beans
Potřebné ingredience
1 kg Cuketa / 1/2 kg Červená paprika / 1/2 kg Zelená paprika / 1/2 kg Cibule drobně pokrájená / 1 lžíce Sůl / 1 lžíce Cukr / 6 lžíce Sojová omáčka / 6 lžíce Worchester / 1/4 l Rostlinný olej / 900g Kečup - ostrý / 900g Kečup - jemný
Postup přípravy
1kg cukety oloupeme, nakrájíme na kostičky, 1 kg paprik očistíme a nakrájíme na kostičky, 0,5 kg cibule nakrájíme a přidáme : 6 polév.lžic sojovky, 2 pol. lž. worčestru, 2 pol.lž.…
knedlík v mikrovlnce
Potřebné ingredience
Do misky nakrájíme: jeden a půl včerejšího rohlíku na kostičky, přisypeme jeden a půl čtvrtlitrového hrnku hrubé mouky, 2 žloutky, asi půl lžičky soli, půlku prášku do pečiva (1 lžička) zalijeme jedním a půl čtvrtlitrovým hrnkem studeného mléka. Pak ušleháme 2 bílky a hned je lehce vmícháme do výše uvedené hmoty.
Postup přípravy
Vezmeme nějakou formu, která dá knedlíkům tvar. Já dělám v silikonové formě od tuperwaru na srnčí hřbet.Přesuneme do ní těsto a dáme do mikrovlnky "vlnit".No a pokud…
Tatarská omáčka jak ji dělám já
Potřebné ingredience
1 vejce, kousek cibule, 1 kyselý okurek, lžička plnotučné hořčice, špetka soli, špetka cukru, cca lžička octa, olej dle velikosti vejce.
Postup přípravy
Do vyšší nádoby (sklenice od okurků) dám vejce, kousek cibule, kyselý okurek, lžičku plnotučné hořčice, špetku soli, špetku cukru, cca lžičku octa, ponorným šlehačem rozmixuji a…
Omáčka ke grilování - ďábelka :-) z jogurtu, nebo…
Potřebné ingredience
jogurt holandia bez příchuti , sladký kečup, česnek, sůl, chilli koření
Postup přípravy
Vykapaný jogurt holandia bílý(ale já neměla vykapaný, jen jsem prostě nabrala jogurt z kelímku bez syrovátky- protože už byl otevřený) - asi 4 velké lžíce, jedna lžíce kečupu …
Guláš s pivem a smetanou-dekuji Ditě
Potřebné ingredience
Ingredience 50 dkg vepřového plecka, 2 cibule, 1/2 l světlého piva, 1 zakysaná smetana, mletá paprika, pepř, sůl.
Postup přípravy
Příprava receptu
Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli a na kostky nakrájené maso. Osolíme a okořeníme mletou paprikou a pepřem, můžeme přidat i špetku pálivé papriky…
Tatarská omáčka bez majonézy
Potřebné ingredience
2dl oleje 1 dl studeného mléka 1 polévková lžíce hořčice sůl.pepř,cibulka na jemno nakrájená,okurky na jemno nastrouhané
Postup přípravy
Olej,mléko hořčici rozmixujeme tyčovým mixérem,dochutíme a nakonec přidáme cibuli a okurky.
Tatarka je celkem hustá,takže kdo chce, může přidat mléko.
Z této dávky je cca…
HOVĚZÍ GULÁŠEK
Potřebné ingredience
- hovězí masíčko cca 500g ( já dělám ze zadního nebo z kližky, která udělá naprosto úžasnou šťávičku) - cibule stejné množství jako maso nebo alespoň podobné množství - olej na smažení - plnotučná hořčice 1 plná polévková lžíce ( nebojte se toho) - švestková povidla 1 polévková lžíce ( nebojte se toho ) - červená paprika sladká koření ( kdo má rád ostřejší může trochu přidat i pálivou) - majoránka - masox na toto množství 2 kostky ( kdo nepoužívá tak sůl ) - hnědá jíška KNOR na zahuštení ( kdo nepoužívá tak normál jíška) - a libovolná příloha, my máme nejraději kolínka a nebo bramborový knedlíčky
Postup přípravy
Cibulku nakrájíme nadrobno a dáme smažit na rozpálený olej. Doba smažení je celkem dlouhá,ale ke konci musíte hlídat,aby se nepřipálila - jde pak vše velice rychle. Cibulku smažím…